Eram prin ‘85-‘86, nemancat, vai mama mea, de vreo 8 ore tinut in soare pe stadionul 23 August. Urma sa vina primul idiot al tarii, Ceausescu, sa tina un discurs, iar noi, pionerii, trebuia sa facem o coregrafie mai tare decat asta de acum de la SuperBowl. Ridica pancarta, rotatie, dezbraca geaca rosie, ramai in tricou alb, intoarce-te cu spatele ca sa formezi secera, intinde-te pe burta, scoate esarfa, arunca esarfa, scoate a doua pancarta.
Ca sa va dati seama de cat m-a traumatizat momentul ala (am fost o saptamana, zi de zi), asta pe care v-am spus-o acum este ordinea de atunci, reprodusa fidel. Nu imi iese din cap, asa cum nu imi iese declinarea de la Limba Rusa sau Calimani-Gurhiu-Harghita, Oas-Gutai-Tibles, de la Geografie.
Trauma totala.
Din cand in cand, urla la noi un nene, vecin cu mine de cartier, de profesie vanzator la sifoane, dar in timpul liber coordonator la partid.
-Jossss, maaa! Intoaaarce-teee! Scoate haina, ridica pancartaaaa, mama ei!
Ii ceream sa bem apa, ca erau vreo 40 de grade (luna august), iar el ne lasa o data pe ora cate 5 minute. Asa avea ordin de la partid. Cosmar!
Prin ultima zi, dupa ce toti copiii au inceput sa planga de dureri de spate, de insolatie, de statut fara apa, cu bube la gura, nea Cornel a luat un steag rosu, alla cu care ne coordona pe noi, si a urlat:
-Imi bag pu*la in manifestatia lor cu gatii ma-sii de nenorociti care tine copiii astia!
In cateva secunde au aparut doi baieti, l-au luat pe nea Cornel si l-au dus.
Sifonaria a fost inchisa doua luni de zile, iar prin cartier lumea zice ca nea Cornel a innebunit si l-au dus la spitalul 9. Cand s-a redeschis sifonaria, nea Cornel zambea mult, cu toti dintii, cu ochii, ca o iapa in calduri. Si tace. Nu mai puteai dialoga cu el.
Defilarea aia era pentru un copil cel mai de ca*at lucru posibil, o trauma ingrozitoare, numai pentru a gadila orgoliul unui tampit si a defila prin fata lui cu fasolea ranjind.
Uite-i pe astia. Padada Florilor, la Pitesti:

Vremurile s-au schimbat, dar Ceausescu n-a murit. Daca pe Dancila o inteleg, ea fiind urmasa unui partid cu comunismul in sange, ea atat poate. Dar pe profesoarele si invatatoarele care au permis mizeria asta NU LE INTELEG.
Cat de frica sa le fie ca le da afara ca sa isi supuna elevii acestui circ penibil? Pentru ce? Ca sa o facem pe Dancila sa se simta regina? Ca sa il facem pe marele Ministru al Invatamantului sa se simta Ceausescu?
Plecati, ba! Intorceti-va in timp, in Epoca de Aur si ramaneti acolo, unde va este locul! Comunisti obositi care l-ati distrus pe nea Cornel si ne-ati lasat doua luni fara sifoane!
PAGINI DE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment din carte“Căprioara m-a chemat la ea, a doua zi. Purta niște cizme negre de piele, cu toc înalt, o fustă puțin mai lungă decât batista mea și o bluză mulată. Inutil să vă mai spun că nu purta sutien.
M-am holbat la ea câteva secunde, am studiat-o bine și tocmai când să spun ceva:
-Îti place?
-E bestial!
Stătea rezemată de frigider, cu fundul lipit de el, corpul încovoiat, o mână sus, strângând tare congelatorul, până la sânge, pieptul scos în afară și cu o mână își masa sânul drept.
Îmi zâmbește cu subînțeles și ridică ușor piciorul, lăsând să i se vadă o ață neagră, pe bost de bikini.
-Îți place ce vezi?
-E bestial, ți-am zis. De unde l-ai luat?
-Ce?
-Frigiderul. Face și gheață?”.”

aaa%MCEPASTEBIN%%MCEPASTEBIN%

4 thoughts on “In Epoca de Aur cu voi, comunistilor!

  1. pompi says:

    Pentru cineva care face pe grammar natzi, ai cam multe greseli…si asta in cam toate postarile tale…in unele se vede ca a intrat auto-corect-ul dar inainte sa postezi ceva, poti verifica. Asta asa, ca sfat prietenesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *