O dragoste din alta lume

Primarul Dominic Fritz închide grădina zoologică din Timişoara: „Îngrijirea animalelor nu este la standarde normale.”

Fritz: „Decizia mea este să închid Grădina Zoologică pentru modernizare. Acum organizăm această închidere pentru că nu o putem face peste noapte, trebuie să vedem unde relocăm animalele, dacă acestea pot rămâne în continuare să fie îngrijite aici.

Luăm legătura cu orașele cu care suntem înfrățiți și care au un zoo modern, Szeged, Karlsruhe, Mulhouse, să ne ofere sprijin pentru realizarea de habitate noi și modernizarea celor existente, conform standardelor europene. Vom lucra la un concept de dezvoltare care să răspundă și la întrebarea care este obiectivul unui zoo în secolul 21.

În niciun caz nu mai putem să ținem deschisă o grădină zoologică pentru divertisment, o grădină zoologică cu condiții improprii. Bunăstarea animalelor trebuie să primeze, iar scopul trebuie să fie unul educativ și unul de conservare.”

In sfarsit, un primar cu ceva in cap! Raman totusi celelalte menajerii infecte, cu lei si ursi care traiesc pe betoane, in 30 de metri patrati, daca au noroc, cu maimute inghesuite care zece in opt metri patrati. In timp ce pe afara au aparut Zoo pe suprafete uriase, cu reproducerea cat mai atenta a habitatului (vezi Bioparc Spania, pozele-s din Valencia), noi am ramas la stadiul: „mai adu, ba, doi ursi in cusca asta, ca intra, stau si ei nemiscati!”


Pe toate le-as inchide! Niciuna nu corespunde, toate isi bat joc de viata animalelor.
Da’ sincer, nu stiu ce pazeste guvernul, ar cam fi treaba lui ca gradinile zoologice sa respecte standardele UE.

Cititul desteapta!
O dragoste din alta lume

One thought on “In sfarsit! Primarul Timisoarei inchide Zoo: „Nu corespunde standardelor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *