Misto de tot Romania din anii viitori.
Daca un criminal ti-a ucis vreo ruda, dar nu este dovedit la timp, scapa liber ca pasarea cerului. Sa zicem ca Jack Spintecatorul, pe care Politia l-a cautat azi de zile, ar fi roman. El nu ar mai avea de ce sa se teama. Daca politistii nu il prind repede, il prind degeaba. In Romania de maine, Jack ar fi un om liber, daca s-ar opri dupa cateva zeci de crime si ar avea grija sa nu fie prins cativa ani. Poate trece pe langa tine pe strada si sa iti spuna ca e nevinovat. Ce mai conteaza cateva crime, daca au trecut niste ani de zile?

Si cum ar putea sa fie prins Jack? “Daca esti victima unui viol, va trebui sa dai declaratie in prezenta lui.” Si violata, si traumatizata, dar si curajoasa, asa trebuie sa fie romanca viitorului. Cred ca doua  din trei femei s-ar razgandi cand e vorba de infruntat violatorul. Tu ai putea sa mai dai ochii cu el? Ai putea sa ii suporti privirea amenintatoare si sa povestesti ce ti-a facut? Poate ca tu da, dar aletele…

 

Cat despre furt… liber, tata! Daca nu se incheie dosarul intr-un an, nu te mai condamna. Iar la noi niciun dosar nu se finalizeaza intr-un an, sunt unele care dureaza 6-7… Prin ce minune, aceiasi judecatori, in acelasi numar ca si pana cum, cu acelasi numar de dosare pe cap de om, ar putea face o minune peste noapte si sa se miste de 6-7 ori mai repede. Asta e o gluma proasta. Ma mir ca nu au pus termen de o luna sau de o zi.
Misto de tot Romania urmatorilor ani. Un Disneyland al criminalilor si borfasilor.

Daca ar fi trait Al Capone si Jack Spintecatorul, ar fi cerut azi politic la noi. Romania va fi Raiul raufacatorilor, un fel de Vest Salbatic. Ba pana si aia mai aveau cate un serif amarat cu un pistol sa ii apere. Noi nici pistoale n-avem.

S

FOLLOW PE FACEBOOK  SI ALTE CHESTII: Silviu Iliutacronicipebune

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta

Fragment: „Nu am înţeles niciodată de ce când îi este rău unui om, cineva se oferă să îi aducă un ceai.
– Ce ai, frate?
– Cancer!
– Aaaa, stai liniştit că am un ceai de tei… vindecă tot!
Mai nou e un curent, ierburile tămăduitoate sunt peste tot: Mănâncă acum trei legături de pătrunjel pe zi şi scapi de ciroză!
– E de tei, sigur o să îţi facă bine, Silviu.
Să-mi bag picioarele, e din ăla bun, de TEI!!! Ăsta vindecă tot!
– Sunt convins, eu şi când am avut pneumonie, tot cu ceai mi-a trecut.
– Ai rămas glumeţ! Ca atunci când eram mică, îmi spune.
Se apropie de mine, cu halatul desfăcut. Toată căldura pielii sale radiază înspre mine. De sub halatul ei ies unde şi mirosuri, ca acelea care îi făceau pe Tom şi Jerry să plutească. În traducere, pentru cei care au sărit direct la desenele cu roboţi: „Boss, era bine rău androida, frate! Te vrăjea ca un Bakugan din ăla care scuipă energie!“.
E prea aproape!
Începe să îmi maseze mâna dreaptă, la încheietură. E bine.
Apoi, pentru că nu are o poziţie bună, se așază lângă mine, pe pat. E mai bine. Sper că profită de mine, măcar acum când sunt bolnav… ”

Nu rata singura trilogie premiata chiar de autor: „Cronicile unui barbat!”.
Vanduta in peste DOUA exemplare. Aproape trei. 
Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.