Home / (Pro)stirea zilei / La revedere, doamna Carmen Dan!

La revedere, doamna Carmen Dan!

In orice tara normala, Ministrul de Interne si-ar fi dat demisia. S-ar fi bucurat ca au prins pedofilul, apoi ar fi plans zdravan si at fi lasat hartia pe masa premierului. De rusine, at fi facut o singura declarative, apoi ar fi disparut din peisaj sase luni, la un sanatoriu din munti.
In primul rand, si-ar fi dat demisia de onoare, chiar daca nu este direct vinovat, pentru ca este seful unui sistem care are un pedofil in randurile sale.
In al doilea rand, voi va ganditi ca astia l-au cautat pe pedofil zile in sir? Anunturi peste anunturi, facebook, televiziuni, campanii media. Iar el era un politist? Fost jandarm, transferat in Politie, sofer al unui sef de post.
Va dati seama in ce hal functioneaza sistemul de recunoastere faciala al Politiei, daca ei nu au fost in stare sa isi recunoasca propriul angajat? Sau poate sistemul l-au recunoscut, dar doamna Carmen il cauta in calculator dupa „PRONUME” si avea zero rezultate? Daca e adevarata informatia ca omul a mai fost acoperit in 2016 pentru un viol sau tentativa de viol(Cancan-sursa), atunci e vorba de un sistem dezastruos si corupt.
Am un coleg care a filmat pe geam un hot, in timp ce ii fura oglinda. Avea o camera bunicica, zoom…S-a dus cu filmarea la Politie acum 6 luni. Fata hotului se vedea destul de bine, putea fi identificat.
Exact asa a ramas, ca acum 6 luni.
Pai cum sa mai speram noi vreodata ca, daca facem poze unuia care ne fura, ne violeaza, Politia il va recunoaste? Increderea noastra in Politie s-a dus, a cazut ingrozitor odata cu acest caz.

Daca le-a luat atata timp ca sa isi recunoasca un angajat? Penibil e putin spus. Trebuie sa vina la ministerul ala un om care chiar intelege fenomenul, nu un politician blond care cauta microfoane prin priza. Apropo de asta, faptul ca nu esti in stare sa iti securizezi propria locuinta e tot un motiv de demisie, nu unul de mandrie pe posturile tv.
La revedere, doamna Carmen! Sper sa nu va mai vad in nicio functie, niciodata. In orice tara normala acum erati demisionara. In Romania totusi s-ar putea sa va promoveze. Maine va vad Prim Ministru sau chiar candidat la Presedintie.
FOLLOW PE FACEBOOK  SI ALTE CHESTII: Silviu Iliutacronicipebune

NU rata singura trilogie premiata chiar de autor! Vanduta in mirificul tiraj de 4 exemplare.  Doua mai sunt in raft. Vin cu autograf. Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI.

Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment:

– Bunica… a murit bunica! Azi-dimineaţă…
Unchiul se ridică în picioare şi se închină.
– Bunica?! Haoleeeu! A murit bunica?
Totuşi, i-a luat puţin să îşi dea seama pe ce lume este. Mă aşteptam ca această discuţie să dureze cel puţin două ore. Treizeci de ani de alcoolism omoară neuronii pe capete!
Unchiul meu e acum ca un copil mai mare. Aseară, înainte de înmormântare, tata l-a prins în camera de veghe, zisă şi bucătăria, unde era depusă bunica. Stătea lângă coșciug şi o ruga să îi facă de mâncare.
– Săraca Buni! ţipă unchiul şi ridică un pahar de ţuică. Să bem pentru morţi!
Şi toarnă pe covor un sfert de picătură.
– Morţii cu morţii şi noi cu noi! Nu risipim băutura! Lăutari avem?
– Tată, noi sigur suntem rude cu ăsta? mă întreabă Mini Silviu.
– Tată, noi sigur suntem rude cu ăsta? îl întreb şi eu pe tata.
Sunt multe momente când am şi eu îndoieli.
Pe drumul spre casă, Amelia mi-a spus că „totuşi o iubea pe bunica, aşa nebună cum era“, iar Mini Amelia:
– Am fost întotdeauna invidioasă pe fetele care îmi povesteau despre bunicile lor care le ţineau pe genunchi, le spuneau poveşti şi le dădeau sfaturi. Bunica mea mi-a dat numai râie.
– Şi mâncare, a completat Amy. Dacă nu era ea, aveam cu cinci kilograme mai puţin.
Şi am râs toţi. Dacă bunica avea o calitate, aia era: ne îndopa pe toţi ca pe porci.”
.”

 

 

 

tru

Check Also

Bomba chimica de la Marius Nasta.

Am stat acum cateva zile de vorba cu un prieten care a avut ghinionul sa …

Lasă un răspuns