de Silviu Iliuta

Domnilor de la Hidroelectrica, inteleg ca dumneavoastra aveti in administrare Lacul de acumulare de la Vadeni, de langa Targu Jiu.
Vreau sa va multumesc din inima ca aveti grija de acest lac. Inteleg preocuparea dumneavoastra pentru a crea o Rezervatie Naturala de PET-uri unica in Europa.
Stiu ca aici traiesc renumitele specii: PET la 2 litri, PET-ul cu eticheta, PET mic maroniu cu gatul tuguiat, PET alb si PET-ul bidon.
Sunt frumoase, plutesc, respira cu bulbuci si sunt o bucurie pentru ochisori! Si NU vom inota printre ele ca sa nu le deranjam.
Vara, toti europenii vor putea veni cu copiii sa admire marea migratie de PET-uri. Din Nordul Lacului inspre Sud. Pentru cei mici nu este bucurie mai mare decat sa hraneasca si ei lacul cu diverse sticlute la 0,5 sau sa goleasca scrumierele din masini direct in guritele flamande ale sticlutelor plutitoare.
Tot aici, la lacul Vadeni, va putea fi observat si fenomenul de inmultire a PET-urilor.
Este fascinant! Vor putea filma si cei de la Discovery:
In perioada de inmultire, sticlutele de plastic intra usurel bucati din conservele metalice. Fiind ascutite, in timp, acestea vor taia peretii sticlei si vor crea mai multe bucati de plastic… Peste noua luni, in loc de un PET, vor fi trei sau patru. Cele mai norocoase isi incep lunga calatorie catre mal, unde spera sa supravietuiasca. Partea frumoasa la lacul Vadeni este ca ele vor trai pe mal multi ani frumosi, pentru ca Hidroelectrica are grija de PET-uri si le lasa neatinse. Iar pe Garda de Mediu o doare undeva.

Lebede si lisite are toata Europa. Cine ar vrea sa vina tocmai pana la Targu Joi sa vada asa ceva? Cizma, conserva, soseta sunt numai cateva dintre speciile nou aparute la noi in tara.
Cei de la Hidroelectrica au inteles: pentru a fi unici, trebuie sa venim cu ceva nou! Si au reusit!
Si cetatenii care arunca PET-uri in apa sunt mari ecologisti. Niste oameni curati, harnici si iubitori de natura. Au inteles ca trebuie sa dea lacului ce este al lacului. Si Romaniei.

Am si un slogan pentru dumneavoastra:
Vizitati Rezervatia de PET-uri de la Targu Jou! Lumea a cincea vine, in sfarsit, in Europa!”

13599515_1350101688339366_297485557_n

(*Mesaje, sugestii si reclamatii pe facebook la Silviu Iliuta)

*cele mai recente articole pe facebook/cronicipebune

Halta.

 

Bacalaureat: 40 000 de parinti considera ca exprimarea „INTERBELIC” este ambigua.

 

DACA NU TE DOR OCHII DE LA CITIT:

carte buna

8 Comentarii la “La Targu Jiu va fi prima rezervatie de PET-uri din Europa.

 1. Vasile says:

  Exemplul va fi preluat și de lacul de acumulare Bicaz,vor crea o rețea de rezervați de PET-uri în toată țara. Apoi vom face rezervații de PET-uri și pungi biodegradabile în toate pădurile/parcurile din țară,sloganul va fi ”Vizitații grădina de PET-uri a Carpațiilor”,”Mai poluant pentru că putem”. Nu vom face ca fraierii aia din tările alea care păstrează și curăță ca idioții gunoiul din natură.

  • florin says:

   Aici tine de tine ca om, si de nesimtirea din tine cand arunci gunoiul pe strada sau pe ape in loc sa’l pastrezi si sa’l arunci la un cos de gunoi, aici nu sunt de vina domnii de la Ape si de Hidroelectrica…. Asta este inca un fapt care dovedeste ca nu suntem altceva decat un popor de curve si de nesimtiti, pana in maduva oaselor…

   • Vasile says:

    Eu vorbesc de oameni,cei care aruncă gunoiul pe unde apucă. Oriunde mergi vezi numai gunoaie,eu locuiesc la țară,strâng în fiecare zi pungi,sticle… de pe sanț,incerc să tin curat dar să fiu sincer mi-e scârbă de toții,asta-i tara ,

 2. K.B. says:

  Dece nu se face o petiție online să-i oblige pe toate magazinele mari să pună o taxă pe tot ce se vinde în plastic, pet, și la intrare în magazin să pună un „aparat” unde să se recicleze preturile iar în schimb să primești un bon de valoare, exact taxa pe care ai plătit când ai cumpărat băuturile? De exemplu, o sticlă de suc la doi litri care costă 4 lei, să fie 4+2 lei, când te întorci din nou să cumperi, „arunci” sticla goală într-un „tomberon” care îți dă o chitanță de valoare de 2 lei pe care o prezinți la casă și ți se decontează când faci cumpărături? Nu cred că ar mai arunca oamenii acei bani pe râu. Sper ca cei care citesc acest mesaj, în special vedetele care au un cuvânt de spus pe rețelele sociale să contribuie. Mulțumesc mult!!!

 3. RxR says:

  Votați-l pe domnul primar şi la următorul mandat …şi *va fi bine* , aşa cum în Bucureşti s-au cheltuit 6 milioane de euro doar pentru exterminarea țânțarilor chipurile aşa şi în Gorj o bătaie de joc cu fonduri Europene şi bani cât să faci din oraş un mic Las Vegas, în buzunarul magnațiilor şi baroniilor.România o țară de ***** …obişnuiți-vă nimic nu se va schimba vreodată ! De la atâta hoție țara se duce pe apa sâmbetei cât ai clipii…trist

 4. gandacelu says:

  Pericol de inec cu … pet-uri !!! Poate-ți intră vre-unul pă gât și uită să-ți mai iasă, să împotmoleștește și te face să tușești până te ineci cu … petu !!! Deci, pericol de inec cu pet !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *