“Cronicile

Ce mai frumoasa stire a zilelor dure pe care le traim mi se pare aceea despre marii lideri religiosi ai lumii,
care se vor intalni la Roma si se vor ruga pentru victimele Coronavirus.

„Papa Francisc va începe cu un moment de rugăciune alături de celelalte confesiuni creştine la Bazilica Santa Maria din Aracoeli din Roma şi va continua cu o ceremonie alături de reprezentanţii marilor religii ale lumii, în Piaţa Campidoglio, relateaza Agerpress.
Evenimentul, care se va desfăşura cu prezenţă limitată ca urmare a măsurilor anti-COVID19, are loc „într-un moment dificil” al zilelor noastre, marcat de pandemie dar şi de conflicte vechi sau mai noi, în desfăşurare – precum cel care durează deja de zece ani în Siria, sau cel mai recent din Nagorno-Karabah, se arată în comunicatul difuzat de Sant’Egidio
Liderii religioşi se vor ruga în diferite lăcaşuri marţi după-amiază. La Bazilica Santa Maria din Aracoeli vor fi prezenţi papa şi ceilalţi creştini, alături de patriarhul Constantinopolului Bartolomeu I şi de reprezentanţi ai diferitelor biserici ortodoxe şi protestante.
Cultul mozaic va fi reprezentat de Haim Korsia, marele rabin al Franţei, care va participa la o slujbă la Marea Sinagogă din Roma. Islamul îl va avea ca reprezentant pe Mohamed Abdelsalam Abdellatif, secretarul general musulman al Comitetului superior al fraternităţii musulmane, iar budismul pe Shoten Minegishi.”

Iar acum amintiti-va de porcaria care s-a intamplat zilele trecute in Romania, cand Arhiepiscopul Tomisului spunea ca este mare pacat sa te rogi intr-o biserica catolica. Vedeti la ce mentalitate au ramas unii preoti de la noi si cata diferenta este intre gandirea lor si ce se intampla in lume.

Cititul desteapta! Incercati o carte:

 

O dragoste din alta lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.