De cand Codrita nu mai e, numic nu mai e! DNA a inteat in adormire. Acum, ca tot mai multi europeni o sustin sa anunga Procuror-Sef la Parchetul European, parca ne-a mai venit inima la loc. Sint doua variante:

1. Codruta ajunge sefa, iar atunci discutam altfel despre coruptie si corupti.

2. Codruta intra in uitare. Caz in care, peste cativa ani va fi fix asa, ca in scrisoarea asta din viitor”:

“Iti scriu din 2023, din Republica Guvernamentala Romania. Da, sigur, s-a schimbat numele acum vreo 3 ani, conform cu realitatea.
La presedintie e tot Iohannis. Romanii se mai trezesc odata la 5 ani si voteaza un presedinte, apoi adorm iar. De fapt, asa credem, ca nai e pe acolo, desi nu l-a mai vazut nimeni de prin 2019. Totusi, cineva uda florile, cineva citeste contoarele, deci e pe undeva. De iesit nu prea mai iese din palat, ca nu mai are de ce. De cand e Dragnea la Guvern i-au taiat toate fondurile de deplasari. Nici internet nu mai are, dar cand ajunge la el la Sibiu are wireless si mai posteaza pe facebook.
-Unde sa ne reperezinte pe noi presedintele? au spus. De ce sa cheltuim bani aiurea si cu el?
Si i-au taiat fondurile,
Nici la el in vizita nu mai vine nimeni. La ce sa vina? Ca nu mai are nicio prerogativa, saracul. Nu mai are voie nici sa-si numeasca singur consilierii. Tot Guvernul ii numeste si pe astia.
Justitia mai exista inca! Curtea Constitutionala e impartiala si neutra. Sefa ei e Vasilica Dancila. Sigur, o sa spuneti ca nu are studii de Drept sau asa ceva. Gresit! Din 2020, Guvernul a dat o ordonanta, Ordonanta Iordache, prin care nu mai este necesar sa ai studii de Drept pentru a face Dreptul. Acum iti trebuie studii de Mecanica. Ba chiar, Guvernul a a stabilit ca magistratii si procurorii care au studii de Drept, fiind periculosi, sa fie imediat destituiti din functii si inlocuiti cu mecanici auto sau tinichigii.
Acum 5 ani, in 2018, a demisionat Codruta.
DNA este mai puternic ca niciodata. Da, inca mai exista si e spaima coruptilor! Sef la DNA este Calin Popescu Tariceanu. Care mai este si sef la Senat, dar si vicepremier, dar si Vicepresedinte al Romaniei. Au cam 200 de cazuri grave de coruptie pe care le dovedesc anual. Cazurile sunt in special din America de Sud, dar ei le studiaza si le dau exemplu romanilor. Functioneaza! Noi n-am mai avut un corupt din 2018.
In Romania anului 2023, vicepresedintele Tariceanu ne reprezinta afara, se intalneste cu cei de la UE, cu americanii. El are mai multe prerogative decat presedintele. Asa a decis Curtea Constitutionala a Vasilicai Dancila.
Cat despre popor… noi o ducem bine. Salariile ne cresc cu 100 la suta la fiecare sase luni. Acum, daca eu muncesc 12 ore pe zi, imi permit chiar sa imi iau doua oua si o paine pe saptamana. Nu in toate saptamanile. Uneori mananc doar un ou. Sper sa nu ne mai dubleze salariile ca ajung la jumatate de ou.
Acum 5 ani, in 2018, a demisionat Codruta, iar presedintele Iohannis a fost fericit ca nu a trebuit sa o dea afara. Ala a fost inceputul…
Cam atat din 2023. Maine sunt alegeri la noi si ne-am saturat de PSD. Asa ca ne-am gandit sa ne schimbam poza la profilul de facebook si sa ne dam like intre noi, in semn de protest. Chiar daca maine ne trezim toti fara conturi. Drept de vot nu mai avem, s-a suspendat in 2021.”

FOLLOW PE FACEBOOK SI ALTE CHESTII: Silviu Iliutacronicipebune

 

(pamflet-pentru cine nu intelege care e treaba)

Aceasta care urmeaza e o reclama pentru carti. Daca te deranjeaza, imagineaza-ti ca sunt bijuterii, haine sau vibratoare. Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

 

FRAGMENT:
„Dimineata unui grasan e asa:
Obezuții nu înjură niciodată cu voce tare. Ar fi TREI calorii consumate de pomană, aşa că preferă să o facă în gând. O să arunc rufele mâine în maşina de spălat. De ce mâine? Pentru că mâine am de gând să slăbesc miraculos şi o să fie mult mai uşor.
Al doilea pas. Cu multă determinare, plec spre baie, adică pun piciorul stâng în faţa piciorului drept. A doua înjurătură, tot în gând, vine în momentul în care realizez că trebuie să ocolesc scaunul pe care sunt multe resturi de felii de pizza.
-Morţii mă-tii de scaun cu cine te-a lăsat în mijlocul camerei! scap cu voce tare.
Apoi îmi dau seama că eu l-am lăsat, dar nu mai cer scuze morţilor mamei mele. Ar fi o pierdere de vreme şi alte TREI calorii date neantului.
Mă opresc. Un mic popas lângă scaun. Aud soneria telefonului, dar îmi dau seama că l-am lăsat pe pat. Numai un nebun s-ar întoarce trei pași să îl ia. Scaunul cu pizza este la jumătatea distanţei dintre patul meu şi baie. Aşa spune şi la carte: la jumate’ te opreşti şi îţi tragi sufletul! Cred totuşi că era vorba despre cărările de munte sau despre căţărări. (Graşii sunt informaţi. Ei citesc multe cărţi, dar în special cu format mare, tip revistă, ale căror pagini se dau aproape singure.) Mă gândesc serios: Să dau scaunul din mijlocul camerei sau o las pe mâine? O las pe mâine.
Cred că asta am făcut şi ieri. Dacă mă gândesc mai bine, scaunul ăla este acolo de vreo lună.


 

 

 

 

One thought on “Liviule, te saluta Codruta! De la UE.

  1. 1233 says:

    ”De cand Codrita nu mai e, numic nu mai e! DNA a inteat in adormire. ”

    Chiar sunt curios unde sunt ăia de ziceau că DNA nu stă numa’ în Codruța, atunci când o plecat și că DNA își va face treabă și alte cele… Iaca na, o plecat și intră în hibernare ușor-ușor, drept dovadă că dacă nu e un vechil pe moșie, românul revine la starea lui implicită de ”lasă bă că merge și așa”și ”de ce să mai deranjăm”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.