Pachetul Silviu Iliuta

Ma intristez mult cand citesc astfel de comentarii (la postarea de mai jos) scrise in special de tineri:

Daca mi-ar fi zis cineva prin ’95 ca Hitler si Ceausescu vor ajunge modele pentru cei care au azi 20-30 de ani, i-as fi ras in fata jumatate de ora. Si nu-s putini. Oameni care nu citesc, care nu inteleg nimic din trecut, imbratiseaza idoli falsi. Citesc tot mai des „Ceausescu ne-a facut metrou”, „ne-a dat case”,
„ne-a facut fabrici, Canalu'”, „a platit datoria externa”. Nu Ceausescu a facut toate astea, ci munca neplatita a studentilor, a „voluntarilor”, a detinutilor dusi la Canal. Foamea a facut asta, saracia a facut-o. Nivelul de trai extrem de scazut a facut-o. Banii pe care ii bagati azi in confortul vostru – cand va plimbati pe afara, in stomac – cand luati 7 feluri de mezeluri de la supermarket, in masinile straine, in tot ce se cheama calitate a vietii. Banii aia se duceau toti in niste fabrici, cele mai multe producatoare de stocuri nesfarsite – deci falimentare, in apartamente pe care le plateau scump romanii, dar care le erau servite drept „case gratis”.
V-as dori, tuturor celor care ii cantati osanale lui Ceausescu,
sa traiti o luna de zile in ’88. Intr-o lume frumoasa, cu blocurile „facute de el”, cu metrou, cu Canal, cu tot ce vreti. O sa va intoarceti dupa luna aia si o sa multumiti Cerului in fiecare zi ca ati scapat de acolo. Iar daca sunteti putin orientati spre masochism si va place sa va fta si sa va controleze cineva viata, aveti oricand Coreea de Nord.

Citeste! OFERTA de primavara:

Pachetul Silviu Iliuta

 

 

 


“Cronicile

 

One thought on “Ma intristeaza mult tinerii care ii aduc osanale lui Ceausescu

  1. Brainiac Coach says:

    Se cheamă sindrom Stockholm (sindrom de ataşament toxic).

    E unul dintre cele care se pot auto- trata pentru cei care nu-s afectaţi şi de sindrom de stres posttraumatic nasol.

    Aţi fi dispus să discutăm despre subiect?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *