Pe mine nu ma doare ca doamna Firea nu a cumparat autobuze Mercedes, la 219 000 de Euro, ci a cumparat de la turci, cu 250 000. Deloc. Au numar de locuri diferit etc…
Nu ma deranjeaza ca nu a cumparat autobuze de a Roman, Brasov (130 000 de Euro) sau de pe alibaba.com, unde par a fi aproape la jumatate de pret, acelasi producator, Otokar. Chiar daca au un numar mai mic de locuri.


Pe mine ma doare lipsa de viziune a primarului CAPITALEI. E ca si cum ai pune un stilist orb sa iti decoreze casa. Bai, sunt ditamai primarul, al ditamai CAPITALEI ROMANIEI, nu al Alexandriei din Teleorman. Si eu, ca ditamai primarul, ma vait pe la televizor ca avem un oras extrem de poluat, ca trebuie sa luam masuri, ca fac banda unica de autobuze ca sa aiba cale libera si sa polueze mai putin. Si fac pe naiba.
Eu, ca ditamai primarul ar trebui sa ma gandesc: bai, care e viitorul? Autocarele astea turcesti sau de orice fel, care merg cu benzina, cu motorina? Sunt in stare sa ma uit si eu la ce fac altii mai smecheri? Si aveam de ales eu, ca un primar istet, daca era cazul, intre doua lucruri:
1. Vreau niste autobuze care sa polueze mai putin. Electrice sau hibride. Si asta trebuia sa fie o conditie esentiala pentru achizitie.
2. Vreau ca autobuzele sa fie frumoase, ma! Pentru ca Bucurestiul asta, orasul meu, oricum a fost bombardat vizual de rusi si de comunisti. Oricum scapam de blocurile alea jegoase mai greu decat de ciuma. Macar frumusete sa avem.
Si, avand aceste doua lucrusoare in cap, cautam si eu pe internet sau, daca nu stiam eu, ditamai primarul, il rugam pe Pandele.
-Ba, baiatule, ia cauta si tu niste autobuze care sa polueze putin si sa fie mai misto asa, nu ca alea din Voluntari care merg cu 10 km/h!
Si Pandele ar fi gasit o gramada de firme, printre care unele chinezesti (da,da) care produc autocare pentru englezi.

PAGINI DE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Asadar, la 300 000 de Lire ai fi achizitionat un AUTOBUZ DUBLU, pentru ca, nu-i asa, are si etaj. Ai fi achizitionat un autobuz mai ingust, ceea ce ajuta mult in trafic. Ai fi luat un autobuz FRUMOS, o atractie pentru toti, pete de culoare care sa ne faca sa nu ne mai strepezim ochii, uitandu-ne la blocurile gri.
Ca sa nu mai spun ca, daca Pandele efectua cautarea pe internet, dadea de o firma chinezeasca smechera care producea si variante hibrid. Bijuterii. Sau unele care merg pe baza de zat de cafea, dar asta deja suna SF pentru noi.
Primar inseamna viziune, nu inseamna numai campanie electorala continua la Antena 3 si intalniri aranjate gen Surprize-Surprize, cu Gadea prin birou.

A fi primar inseamna a gandi ceva pentru orasul tau ca sa il faci mai putin poluat. Nu ca v-ar pasa, doamna Firea, doar nu stati in el. A fi primar presupune sa vreti ca orasul in care traiti sa fie mai frumos. Si aici va rog sa intrebati pe cineva ce e frumos, dvs. ati fi in stare sa ne cumparati autobuze roz.
Stiu ca nu intelegeti, stati linistita, dar mi-am facut blogul asta ca sa imi vars si eu oful. Continuati manelizarea Bucurestiului, ca la asta va pricepeti excelent! A la turca, bre! Intre timp, noi ne uitam la poze de la englezi.
Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta

Citeste si: CRONICA „50 SHADES OF GREY”-PARTEA A TREIA.

INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

2 thoughts on “Mai puneati un ban si luati autobuze DUBLE. Londoneze!

  1. Bogdan says:

    Pai nu ai inteles un lucru: pe Firea (si pe 99,99% din politicieni) nu ii intereseaza bunastarea omului de rand, reducerea poluarii, fluidizarea traficului, aer curat, parcuri cat mai multe etc., ci cat le intra lor si acolitilor lor in buzunare. Atat. Restul este gargara. Din sumele date de primarie o parte insemnata intra in buzarele firei si „prietenilor”.
    Sincer, o vina insemnata o au si alegatorii care tot voteaza impostori si hoti doar fiindca le fac promisiuni demagogice sau le dau cate un mic/bere si o sticla de ulei/punga de faina.

  2. Baciu Ana-Maria says:

    Se pare că doamna Firea își face campanie electorală din timp. Astfel se explică achizițiile făcute, târgurile organizate, pelerinajele plătite, etc. Problema este că nu se gândește la calitate, eficiență sau efectele pe termen lung. Când vor fi alegerile bucureștenii o vor vota pe doamna Firea, deoarece dumneaei a cumpărat autobuze, a facilitat cumpărarea de biciclete, a avut în plan construirea spitalelor și a plătit transportul pelerinilor. Detaliile care fac diferența nu vor fi luate în seamă de majoritatea bucureștenilor. De ce? Pentru că nu cred că Primăria a scris că ar fi putut cumpăra autobuze mai bune din punct de vedere al calității la un preț similar. Sau că va dura ceva timp până când bicicliștii vor avea propriile piste. Ce să mai spunem de spitale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.