Am vazut un interviu cu un medic din Timisoara. A spus, printre altele, ca oamenii care canta prin balcoane se ajuta pe ei, le face bine la psihic. Pe medici i-ar ajuta niste respect, treaba cu cantatul e frumoasa, dar respectul e baza. Iar asta inseamna:
-sa nu incerci sa te mai bagi in fata, melteanule, asa cum iti e obiceiul romanesc;

-era un cretin care scuipa medicii de la Bals. Pai asta poate canta 500 de seri la rand, ca tot criminal e. De astia nu au medicii nevoie. Parerea mea? Legat pe loc si dus in arest. 

-sa lasam medicii in pace si sa nu ii mai supunem la presiuni aiurea: telefoane la smecheri, interventii;

-sa fim disciplinati si pregatiti psihic ca s-ar putea sa stam in corturi transformate in spitale. Da, nu vor fi destule locuri! Si da, atunci vor incepe romanasii sa agite ca sa capete un loc in salon, nu la cort. Asta consuma timp, oboseste medicii, e un cosmar.

-Guvernul sa le dea odata echipamente de protectie! Scuza “nu avem” e o crima. Sa comande, sa faca, sa gaseasca dreaq o solutie sa le fabrice in tara repede sau sa le importe. Ca de aia e Guvern, nu sa multumeasca sec cu un: nu avem.

Asta trebuie acum: disciplina pacientilor si respect. Dincolo de orice, medicii sunt cei mai expusi. Multi sunt obositi, lucreaza mult prea mult. Se tem si ei, au familii acasa, le pot duce infectia. Stiu ca asta le e meseria, dar nu e usor, fratilor!
Degeaba canti in balcon, daca ajungi la spital si incerci sa te bagi in fata altora.
Degeaba o arzi pe Verdi daca ajungi la spital si incepi sa il suni pe nasul sa te controleze inaintea celorlalti.
Muzica e buna pentru tine. Poti bea si un sprit in balcon, in timp ce canti, e frumos. Dar respectul si disciplina sunt baza.
Nu fi cum ai fost in ultimii 30 de ani! Nu fi roman! Macar acum.

Oferta lunii martie. Se pot folosi si ca hartie igienica:

“Cronicile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *