Home / (Pro)stirea zilei / Ne-au obosit mitocanii.

Ne-au obosit mitocanii.

Am vazut pe EpochTimes.ro filmul de la ceremonia in care i se aduceau ultimele omagii Regelui Mihai.
Toate capetele incoronate erau pe acolo, regi si regine. Toti stateau in picioare, dar ai nostri, Tariceanu si Dragnea, s-au asezat pe scaunel.
Mai intai s-a asezat Tarcicelu:

Apoi s-a asezat si sotia lui Tariceanu, urmata de Liviu Dragnea. In timp ce regii si reginele urmau protocolul si stateau in picioare, Liviu+Tari=LOVE stateau jos, in pozitia sezut, cu funduletul lipit de scaunele. Putin mai tarziu s-a asezat si Tudose, dar la el e de inteles. Sportul oboseste! In special saniuta-sport de iarna pe care il practica in toate anotimpurile.


PAGINI DE FACEBOOK Silviu Iliutacronicipebune
Drag popor roman, sau cei 10-15 oameni care cititi articolul asta, ce as vrea eu sa invatam din aceasta faza:
1. Lenesii aia de regi si regine isi permit sa stea in picioare, pentru ca ei o freaca toata ziua. Ati vazut voi vreun rege muncind? Pai daca tu, Gigele, ai fi rege, nu ai fi mereu odihnit, ai? Ce treaba au, in afara de sa mearga la sala si sa manance?
2. Liviu si Calin muncesc, deci sunt obositi. Stiti cat de greu e sa stai cu ochii in telefon seara, ca Liviu, si sa te indarjesti sa treci la urmatorul nivel de Angry Birds? Voi, ma muritorilor, ati ijncercat vreodata sa vedeti cat de greu e niveulul 4? Sau sa stai cu ochii pe grupul de WhatsApp PSD, in care te anunta aia daca a inceput sau nu Revolutia? Stiti cat stres e?
Cat despre Tariceanu: stiti cat de greu e sa ai 7-8 neveste (sau 57, cate au fost, ca le-am pierdut numarul)? Iti dai seama cum te storc de energie femeile astea? De unde sa aiba atata energie domnul Calin, ai? Pai ce, ba, el e rege?
3. S-a dovedit inca o data ca regii si reginele sunt niste marlani ordinari. Rusine, huo, jos monarhia, ba, care ne sugeti tara, ne luati fabricile si plecati cu aurul tarilor voastra si asupriti popoarele!
Pai, bai regi si regine, voi, daca ati vazut ca oamenii aia doi sunt obositi, nu puteati sa va asezati si voi? Ati ramas special in picioare, ca niste cocalari, ca sa ii faceti de ras, nu?

Ps: Data viitoare, la inmormantari regale, nu mai chemati tot felul de regi, frate! Chemati si voi PSD Teleorman si ALDE Chiajna. Va garantez eu ca toti stau jos si se scobesc in nas sau se freaca la ce n-au. Nimeni n-o sa-i mai faca de ras pe Liviu si pe Calin, perfect se vor interga!


Urmariti de la minutul 09 37:

PAGINI DE FACEBOOK Silviu Iliutacronicipebune

NU rata singurele carti premiate chiar de autor! Vandute in mirificul tiraj de 4 exemplare.
Cica e oferta la carti, de Sarbatori.

Toate trei volumele aici: http://bookzone.ro/produs/pachet-cronici-3volume

Sau „Cronicile unui barbat 3-Iarta-ma, am fost… ” aici: https://www.cronicipebune.ro/prelansare-cronicile-unui-barbat-vol-3/


Fragment din carte: :


Verișoara Lenuța scrie de dragoste și amor. Fiorul ei liric i-a impresionat pe toți din sat, de la învățătoare până la profesoarele de toate limbile pe care le-a avut vreodată. Iar talentul ei la narațiune a generat aplauze la toate competițiile naționale la care a participat. Îmi amintesc că, odată, mă aflam pe o scenă din București.
Aveam vreo 10 ani, când o doamnă cu ochelari a spus în microfon, extrem de pătrunsă, cu lacrimi în ochi și pe nas: – Fără Ileana B., poezia contemporană nu ar exista!
Îmi amintesc bine momentul, pentru că imediat am întrebat-o pe mama:
– Cine e Ileana B.? Și ce înseamnă „contemporan”?
Ileana B. e Lenuța. Numele din naștere semăna mai mult a diminutiv, decât a pseudonim demn de talentul ei. Lenuța, o fată cu trăsături frumoase, ca mai toți din neam, cu puțin peste 100 de kilograme de materie bine repartizată, a fost invitată de onoare la Botez. Drept mulțumire, a trimis câte o scrisoare fiecărui om prezent la eveniment:
„Când mireasma iubirii și a duminicii plutește în frumosul București în culori de pastel, când se îngemânează anotimpurile, eliberând în eter o feerie de culori și sentimente, când noaptea părăsește ce e lumesc, iar zorile dau viață, când zorii nașterii a doua ființe minunate s-au ivit, am purces toți la Taina Sfântă a Botezului. Chinurile părăsirii acestei lumi, desprinderea de matcă și de familie e cel mai dureros lucru.”- Ileana B.
Acum, poate nu sunteți familiarizați cu limbajul geniilor și aș risca o traducere: „Duminică, imediat ce am intrat în curtea bisericii, ne-a izbit un miros puternic de flori și de tămâie. În jurul sicriului așezat pe un fel de roabă mai mare, două femei plângeau un mort. De aici și „desprinderea de matcă”, revelată de Ileana B. Celelalte rude stăteau cu capetele plecate, își dădeau coate, se uitau la ceas și fumau pe ascuns. În spatele curții, un bețiv ardea o grămadă de bălegar. De aici și „mireasma iubirii”.”
Scrisoarea, copiată de mâna ei de 60-70 de ori, continua așa (traducerea, în paranteză): „Taina Sfântă a Botezului a fost o încercare neașteptată, deopotrivă pentru cei neinițiați și pentru cei cunoscători. Uneori, cele mai grele răspunsuri vin de unde te aștepți mai puțin.” (Preotul era beat mangă. Rudele mele au început să îl înjure și au vrut să plece. Am rămas pentru că unchiul a spus că „și bețivii e oameni buni.”)
.”

 

 

 

 

Check Also

Grupul de Whats App al parintilor. (ep. 12-“Cum m-au dat afara”)

In atentia jurnalistilor Antena1, 3, Pro tv, Digi, Stiridecluj si altii: acesta este un articol …

Lasă un răspuns