“Cronicile

Prin anul 312 i.e.n., Claudius Caecus a legat Roma de Capua prin Via Appia, un drum drept de 195 de kilometri, construit initial in scop militar. Apoi el a fost extins pana la Brindisi, pentru comertul cu sclavi si marfuri din Orient. De-a lungul anillor, romanii au facut mii de kilometri de drumuri romane, in linii drepte, foarte practice, bucati intregi existand si azi.
In Dacia, acum 2000 de ani, inginerii lui Traian au construit intre Drobeta si Sarmisegetusa un drum roman de 200 de kilometri. Avea straturi dispuse pe o adacime de un metru, iar el a fost facut cu un numar record de muncitori, portiuni din el fiind si acum in Drumul European 70.
Sunt fascinat de puterea romanilor si de viziunea lor si cred ca atunci era o binecuvantare sa te colonizeze acel popor.


Americanii au invatat ceva de la ei si ne fac o autostrada, de la Gdansk la Constanta. 2100 de km., care acum se parcurg in mult prea multe ore. Nu ne colonizeaza, dar isi urmaresc interesele economice si militare.
Si citeam azi ca nu ar trebui sa ii lasam sa faca autostrada si cale ferata in tara noastra. Au sarit nationalistii ca ne cuceresc americanii, ca trebuie sa ne revoltam! Sariti, ba! Ireal.
Ba, cand eram eu mic era o vorba:
-Cum s-ar putea dezvolta repede Romania?
-Declaram razboi SUA si ne predam.
As declara razboi si Olandei, poate se indura de noi si vin sa faca zootehnie si agricultura asa cum trebuie, ca la noi sunt pe butuci. Cu mici exceptii. As declara razboi si Germaniei, poate vin si ne retehnologizeaza si noua niste fabrici. Numai intr-un razboi as tine-o!

 Acum e problema de securitate: americanii vor ca portul Constanta sa fie legat de Europa, transportul de la Marea Neagra la Marea Baltica sa se faca maii usor, accesul sa fie mai rapid, si drumul sa nu mai dureze 21 de ore, ca acum.
Asa ca au declarat ca fac o si cale ferata Gdansk-Constanta, pe langa autostrada. Iata traseul:

„Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, a declarat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUS, vineri, la Washington, în alocutiunea rostită cu ocazia semnării Acordului interguvernamental dintre România și Statele Unite, care a avut loc la Departamentul Energiei. „România, împreună cu Polonia, reprezintă aliați esențiali în apărarea Flancului Estic al Europei împotriva agresiunii Rusiei”, a subliniat ambasadorul Zuckerman.

In incheiere as mai zice atat: haideti sa declaram razboi si Olandei, poate ne iau aia pamanturile si le lucreaza, nu le mai lasa sa zaca asa. Haideti sa declaram razboi Germaniei, poate avem noroc si ne iau fabricile si le retehnologizeaza.
La razboi, fratilor!

Cititul desteapta! Oferta:

“Cronicile

O dragoste din alta lume

Recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *