Gratiela Draghici, PSD, sefa a Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, declara pentru Pro tv:

Mergeam astazi, sambata, pe strada si eu, cu mainile in buzunar, asa, cu un aspect usor poetic si gandeam, Ca asa fac eu cand merg pe strada, gandesc. Si, cum am intors capul la sotia mea iubita, la dragostea ochilor mei, care mergea la cativa pasi in spatele meu, saracuta, m-a fulgerat.
-Sotie, tu ai auzit de egalitatea intre femei si barbati?
Am rugat-o sa lase jos sacosele cu cumparaturi, mi-am aprins o tigara si i-am cerut o bere din punga. Iar a luat din aia mica, la 0,33, dar femeile nu face diferenta, nu ai ce sa faci. I-am zis:
-Femeie, cand cari tu sacosele astea asa, nu ti-e greu si tie?
-Pai daca m-ai ajuta si tu…
-Lasa asta ca ma doare salele, Tu te gandesti asa ca acum cari cam 3 pungi pline si doar una e cu bere. Daca ai fi tu mai puternica, ai avea forta mai multa si ai putea sa cari chiar si 3-4 sacose cu bere. In felul asta nu te-ai mai duce la cumparaturi de doua ori pe saptamana.
Barbatul e destept! De aia e el capu’ la familie si nu femeile. E pus sa gandeasca pentru toti asa. Pe mine ma apuca ganditul peste tot, la toaleta, la servici, la pescuit. Eu cred ca, daca nu eram angajat administrator si nu imi ocupa atata timp, acum eram un fel de Becali sau ceva.
Acasa, cand am vazut-o cum repara sifonierul, mi s-a facut mila la inima de ea. Efectiv mi-a venit sa plang si i-am zis:
-Ne vasta, cum poti tu sa ridici cu o mana sifonierul, iar cu cealalta sa maturi pe sub el. Mi se rupe sufletul…
-Daca ai pune mana…
-Lasa asta! Nu vrei tu sa fii mai puternica? Sa ai asa, ca la roboti, o platforma din aia care ridica sifonieru; si tu sa maturi linistita pe sub el?
Saracuta, s-a apucat sa spele vase, sa dea mancare la copii pana seara. Dupa ce am vazut toate meciurile, ca eu sunt fan Halep si Steaua, m-am uitat la ea cu mila si cu intelegere, asa cum trebuie sa faca un sot bun.
-Nevasta, observ ca speli de mana toate rufele.
-N-ai ziis ca nu mai avem bani de masina de spalat?
-Da, dar ma gandeam la ceva. Tu ai auzit de egalitatea de sanse intre femei si barbati, nu? Nu ai vrea tu sa ai asa ca o extensie de maini si la capat un rotor sau o elice ceva? Iti dai seama cum ai invarti rufele cu ele?
Citeste si: CRONICA „50 SHADES OF GREY”-PARTEA A TREIA.
Nici nu m-a ascultat, ca femeile muncesc mult, dar nu au viziounea viitorului, ca noi. Asa credeam. Pana am vazut-o la televizor pe doamna aceasta de la PSD care a declarat ca „si o femeie poate fi motostivuitor”. Atunci am inteles ca totusi, una la un miliard, dar mai sunt si femei inteligente care gandeste ca mine.
Mai am doua beri, trebuie sa o trimit din nou la magazin. Gaseste ea un non stop pe undeva sau o benzinarie. Acum ma interesez pe la doctori cine poate sa ii faca operatie lu nevasta-mea ca sa fie motostivuitor.
Asa ca apelez pe aceasta cale la voi, cititorii lu’ acest blog: daca stiti un medic care poate sa faca aceasta operatie, da’ sa nu dureze mult, maxim o zi cu tot cu recuperare, ca eu nu pot sta singur cu copiii si pe soacra-mea nu o suport. Platesc oricat, cat timp donati voi in contul deschis de mine, dar il comunic ulterior. Vreau nevasta-mea sa ajunga motostivuitor, cat timp ii pune si niste rotoare din alea pentru spalat rufe si un brat care se indoaie si poate sa spele farfurii. Am vazut filmul Transformers, ca eu ma uit la film, sunt cult, nu ca femeia, care adoarme la film. Si deci stiu ca se poate. Ma gandeam sa o fac pe galben, sa nu schimb nimic, ca ea e  blonda vopsita acum:

Dar sa fie un medic bun, ca sa nu sufere, saracuta, ca eu sunt pentru egalitatea de sanse femeie-barbbat si as face absolut orice pentru iubita mea sotie.

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta

Citeste si: CRONICA „50 SHADES OF GREY”-PARTEA A TREIA.

INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

<blockquote

One thought on “Nevasta-mea chiar nu vrea sa fie motostivuitor!

  1. belledimagination says:

    Vezi că p-ormă trebuie să îi faci și revizie RAR și ISCIR. Și pentru orice eventualitate, să nu uiți să te autorizezi ISCIR – operare echipamente de ridicat.

    Că au ăștia niște amenzi… de ți se ia de egalitate de șanse după aia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.