Home / (Pro)stirea zilei / "Nu îmi vaccinez copilul! Am citit eu pe forumuri că nu e bine…"

"Nu îmi vaccinez copilul! Am citit eu pe forumuri că nu e bine…"

Nu sunt medic, nici cercetator.
Nici eu, nici 99 la suta dintre dumneavoastra. De aceea, parerile noastre nu au niciun fel de relevanta cand vorbim de vaccinuri.
Intrebarea care se pune, in mod firesc, este:
Ce facem? Credem in medicina moderna, in stiinta? Sau in parerile „medicilor” care si-au facut studiile pe forumuri?
ŞTIINŢA SAU PĂRERISTICA?
Comentariul unei doamne: „Vaccin? Eu nu imi vaccinez copilul. Am vazut la televizor ca nu este bine, ca ii imblonavesti de autism, ca vaccinul are mercur in el. Apoi, am citit mult pe forumuri si am vazut ca am dreptate! Uite, si Olivia Steer a zis: „Vaccinurile sunt un mit, nu te protejează, te îmbolnăvesc. Oamenii care mananca sanatos nu au nevoie de vaccinuri, petru simplu motiv ca nu se imblonavesc aproape niciodata.”
M-am enervat. Incerc sa nu scriu cu nervii, ci cu logica.
Doamna, fiecare om are dreptul la o opinie. Asa cum am zis, nici eu, nici dumneavoastra, nu suntem medici.

Ce fac eu?

Am incredere in medicina moderna si sunt in stare sa citesc niste statistice. Am incredere in cei care au petrecut mii de ore in laboratoare ca sa conceapa aceste vaccinuri.

Ce faceti dumneavoastra?
Faceti ceva pe munca lor.
In schimb, va luati dupa parerea unui om care nu are niciun fel de pregatire medicala. Zero. Si a unor medici care si-au facut studiile pe forumuri.
Forumul „Nu vaccin” sau mai stiu eu care nu este materie de studiu la Medicina! Nu am auzit pe nimeni sa ia nota mare sau sa pice la exemenul la „Forum!”. Culmea, nici la materia „Olivia Steer”.

Argumentul Steer, pe care doamna il imbratiseaza: „Oamenii care mananca sanatos nu au nevoie de vaccinuri, pentru simplu motiv ca nu se imbolnavesc aproape niciodata.”
Doamna, uitati o statistica despre Romania:
Acum 150 de ani, cand oamenii mancau sanatos, fara conservanti, si nu se vaccinau, speranta de viata in Romania era de 36 de ani.
Astazi, cu medicina aia moderna pe care o blamati, speranta de viata este de 77,6 de ani la femei si 70,5 la barbati. (sursa: Raportul Organizatiei Natiunilor Unite.)
Dar, sa nu credm statisticile… Sa o credem pe doamna Steer, nu? Cea fara pregatire medicala, ca si mine!
Si va mai spun ceva: chiar daca era medic si facea parte dintre cei 0, 0….1 la suta din medicii care se opun vaccinurilor, tot nu conta. Raman ceilalti 99, 99…%

Argumentul religios: „Uite, si biserica crede la fel!”. (Federatia ortodoxa Pro Vita, din a carei conducere face parte unul din cei mai activi predicatori anti vaccin din Romania, afirma ca nu se implica in disputa despre vaccinuri dar, in acelasi timp, ca apara dreptul parintilor „de a refuza vaccinarea copiilor”.)
Cu tot respectul: preotii nu sunt oameni de stiinta! Nu au niciun fel de expertiza si studii in domeniu. Zero. Ca Steer.
(Nici macar critici de arta, ca tot s-au pus pe sters picturi.)

 

Argumentul doamnei anti-vaccin: „Eu nu cred in statistici! Doamna Steer a spus ca vaccinul are in el mercur! Am mai citit si eu!”
De cand se dezvolta „medicina forumistă”, in Romania se intampla urmatorul fenomen… Statistici seci:
Vaccinarea cu ROR (rujeola, oreion, rubeola) in Romania a scazut pana la sub 80% in unele zone din tara in anul 2014.
In municipiul Bucuresti, rata vaccinarii a fost in 2014 de 78,3% fata de 97,4% in 2013. Sub limia de sigurantă.
In ceea ce priveste vaccinarea cu DTP (difterie, tetanos, pertusis), rata in Capitala a fost de 75%, in timp ce in 2013 era de 95,9%
(sursa: raportul Institutului National de Sanatate Publica (INSP), prezentat in cadrul conferintei RoVaccin 2015. )

Argumentul doamnei: „Nu ma intereseaza ce spune medicina sau ce spun statisticile. Daca nu imi vaccinez copilul, e treaba mea! Fac ce vreau, e copilul meu!”
Nu, doamna. Nu e numai treaba dumneavoastra.
Si stiti de ce?
Pentru ca, potrivit acelorasi date stiintifice pe care le aruncati la gunoi, daca se vaccinează sub 80% dintre copii(si cei sub un an si cei mai marei) exista riscul epidemiilor.
In traducere: daca mai apar vreo 30 000 de „medici forumisti” sau adepti Olivia Steer, care nu isi vaccineaza copiii, in Romania vom avea o epidemie.
Vedeti? Alegerea asta a dumneavoastra este si „treaba mea”.

Ps: In unele tari, spre exemplu Australia, Guvernul nu mai acorda suport social pentru copiii parintilor care refuza sa-i vaccineze cu acele vaccinuri a caror siguranta a fost dovedita in ultimele decenii (ROR, anti-poliomielita sau DTP) prin imunizarea fara efecte adverse a milioane de copii. As vrea sa vad si la noi intamplandu-se asta!

Reducere mare la carti de Black Friday:


FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

 

 

 FRAGMENT:
„La curvele tailandeze
Kiet e o tailandeză de 40 de ani. Sau de 50. Poate fi de orice vârstă între 40 și 80, având în vedere că are pomeții mânjiți cu multă vopsea roșie și niște sprâncene desenate cu pixul. Nu are riduri, dar nici nu ar avea cum să se vadă pe sub tencuiala de pe figură. La modul în care folosește gletul, Kiet s-ar putea angaja lejer în construcții.
– Bu-na siua!
– Doamna… Kiet? – Este. Cine trimis la mine și ce dorim să facem azi? Control la aparat? Are patru perechi de ouă, deși e femeie. Vocea sa e atât de groasă, încât pare că fumează 50-60 de trabucuri pe zi. Stă rezemată de un aparat ciudat, un fel de scaun de dentist sau de ginecolog, din care ies multe firicele. Deasupra aparatului este o planșă cu scheme de acupunctură, iar lângă el pâlpâie un bec roșu, ca de bordel. Plin de perdeluțe mov și de tot felul de obiecte aruncate: veioze, statuete oribile, bețisoare din care iese mult fum, o barcă venețiană de plastic, un televizor. Arată ca și cum Stevie Wonder a fost lăsat să își exercite în voie meseria de decorator. Stevie Wonder bolnav.
– Aparat?
– Aparat cu care măsurăm tot ce este bolnav: rinichi, ficat, plămâni. Și dăm analize. Nu greșește în 99% dintre cazuri. Mai bun decât orice medic! Șase ședinte doar.
– A, nu sunteți Kiet cu…
– Cu… ?
– Practic, cu… curvele?
– Aaaa, masaj erotic! La noi nu există așa ceva ca curve.”

CARTI, DE AICI.

 

<blockquote

Check Also

Jandarmeria va organiza serate culturale in Piata Victoriei.

Jandarmeria Romana a anuntat azi ca la urmatoarele manifestatii din Piata Victoriei se vor interpreta …

179 comments

 1. Vaccinarea copiilor n-ar trebui sa fie o alegere a parintilor, ci o obligativitate. Ceea ce unora li se pare un mit, pentru altii poate deveni o mare problema. Si anume pentru cei cu o imunitate slaba, oricat de sanatos ar manca. Si atunci ar trebui sa se intrebe aceste mame atotstiutoare, cam cati copii ar putea suferi in urma ignorantei lor?

  • Draga Sara ignoranta e dureroasa. Sunt una din mamele atotstiutoare. A te documenta si a te informa nu face rau nimanuI ba din contra salveaza vieti. Eu iti dau un exercitiu logic la care trebuie sa ragionezi tu farà statisticile medicilor. 1 vaccinurile pentru copii nu sunt testate sunt direct aplicate pe micile creaturi farà a se sti exact reactiile adverse 2 cand esti insarcinata tot medici iti interzic sa iei medicamente (ex pentru o durere de cap sau pt made a etc.) Pentru ca acel medicanent pe care tu il iei poate afecta copilul ok cu ce e protejat un copil de doua luni abia nascut cand ii injectezi o substanta de care nu ai habar si nu stii ce reactii adverse are si ce poate contine. Intrebare atunci copilul nu mai poate fi afecta? Daca o simpla pastila pe care o luai i-ar fi putut dauna de ce un vaccin nu i-ar putea dauna?

   • Dragă Silvia, eu am două fețe si-ti spun ca ambele sunt vaccinate. Și sunt și super sănătoase. Nici n-au avut reacții adverse de la nici un vaccin. E adevărat ca unii copii pot avea reacții adverse, dar dacă ai o legătură strânsă cu medicul copilului care să te informeze corect cred ca aceste probleme se vor diminua. Eu am făcut vaccinurile fetelor imediat ce m-am asigurat ca sunt perfect sănătoase, deoarece asta este motivul principal al problemelor apărute după vaccinare. Am în familie un caz de paralizie după vaccinare, din ignoranță medicilor și poate și din neinformarea familiei. I s-a făcut trivaccinul în cazul în care avea o răceală incipientă. Dacă i s-ar fi făcut un control minim, acum poate era un om normal. De aceea am spus ca depinde de imunitatea fiecăruia. În ceea ce privește tratamentul pe timpul sarcinii, iar depinde de legătură cu medicul ce te monitorizează și pe care nu ar trebui sa-l ocolești . Eu am născut ambele fețe cu același medic și pot spune ca am avut încredere în tot ceea ce-mi prescria, deoarece am fost îndrumata să -mi fac toate analizele periodic. Așa ca , din punctul meu de vedere, important este să colaboram cu medicii , să nu ne fie frică să punem întrebări pentru binele nostru și al copiilor noștri. Iar dacă medicul nu este dispus să ne răspundă…. atunci schimbăm medicul. Eu am schimbat doi medici până am găsit unul ce crede în ceea ce face și nu profesează doar pentru un salariu. Îți doresc sănătate și o zi bună!

    • saccsiv.wordpress.com/2016/03/01/raspanditi-un-video-piratat-ajuns-pe-internet-dezvaluie-adevaruri-terifiante-discutate-in-interior-de-producatorii-de-vaccinuri-noi-nu-stim-cum-actioneaza-vaccinurile-ze/
     Uitati-va la filmuletul prezentat! Nici eu nu sunt specialist in medicina, dar se pare ca nici cei care fac vaccinurile nu sunt! O sa vedeti cate accidente au aparut de-a lungul timpului datorita vaccinurilor si cate sute de mii sau milioane de oameni au murit!

     • Vă pot explica eu Cum funcționează un vaccin. După un an de medicina. Înveți lucrurile astea la Biochimie și e chiar simplu. Nu mai citiți orice știre obscură de le internet. Mai uitați-vă și la sursă dacă nu vreți să se râdă de dumneavoastră.

   • „Vaccinurile pentru copii nu sunt testate sunt direct aplicate pe micile creaturi fara a se sti exact reactiile adverse” este cel mai stupid argument pe care l-am auzit in ultimul timp.Nu exista nici un medicament,substanta,vaccin etc care ajunge intr-o farmacie sau intr-un spital fara sa fi trecut mai intai prin studii ample,elaborate,pe o durata mare de timp(30 de ani).Orice medicament/vaccin este testat initial pe animale si ulterior pe oameni(care se ofera voluntar).In cazul in care se observa efecte adverse la animale substanta respectiva nu mai este testata pe oameni.In cazul in care trece de prima etapa,cea de teste pe animale,ajunge sa fie testata pe oameni.Acestia sunt inclusi in cohorte de studiu si sunt urmariti zilnic la inceput pentru a se observa reactiile adverse imediate.Dupa ce se observa reactiile adverse imediate persoanele in cauza sunt investigate anual,pe o perioada de 15 ani si chiar mai mult,cu scopul de a se identifica potentiale reactii adverse tardive.In general nu apar reactii adverse la distanta,sunt putine substante care au astfel de efecte,vaccinurile nu se numara printre ele.Daca se observa efecte adverse grave acestea se raporteaza si medicamentul respectiv nu este introdus pe piata.Medicamentele/vaccinurile care trec testele sunt introduse pe piata insa nu scapa nici acum de teste,se urmaresc reactiile care apar la pacientii care urmeaza tratamentul,pe o perioada lunga de timp.Se raporteaza nominal cazurile cu reactii adverse.In cazul in care se observa ca substanta respectiva prezinta reactii adverse nedescoperite initial,se incep studii pe tema asta iar compania farmaceutica are obligatia de a trece acest potential efect advers pana la sfarsitul perioadei de cercetare.Un exemplu in acest sens este vaccinul pentru hepatita B(un medic neurolog din SUA a observat la un moment dat ca are un numar mare de cazuri de scleroza multipla si a incercat sa gaseasca un punct comun intre cazuri.Singurul lucru comun pe care il aveau aceste cazuri parea sa fie acest vaccin.S-au inceput studii si pana la finalizarea lor compania producatoare a fost obligata sa treaca si acesta posibilitate in lista de conseciinte.Studiile au demonstrat ca nu exista nici o legatura intre cele doua si abia atunci au putut scoate scleroza din rubrica reactii adverse a prospectului).De-a lungul timpului au fost scoase medicamente de pe piata din cauza reactiilor adverse sau a ineficientei lor.De-a lungul timpului au fost retrase de pe piata si vaccinuri,dar de aceasta data cauza a fost eficacitatea redusa in comparatie cu alte preparate vaccinale si nu reactiile adverse.
    Si acum,dupa aceasta lunga introducere hai sa iti dau exemple cu fapte:
    Schema nationala de vaccinari cuprinde:
    1.DTP(anti difterie,anti tetanus,anti tuse-convulsiva)- vaccinul a fost introdus in anul 1957 in schemele obligatorii.Din anul 1957 si pana in prezent sunt 58 de ani,deci nu se pune problema ca este testat pe micutii copilasi.In prezent,in lume cazurile de difterie,tetanus si tuse convulsiva sunt absolut exceptionale si apar in zonele sarace sau in zonele cu populatie mare nevaccinata.P.S: antidiftericul este introdus din 1923,iar antitetanusul din 1927,doar forma combinata e din anul respectiv
    2.VPOT(anti poliomielita)-introdus in 1958.Din 1958 si pana in 2015 nu prea s-au vazut copii paralizati din cauza poliomielitei si de cand s-au ajutat si tarile sarace (Africa si India) cu procurarea vaccinurilor,nr de cazuri la nivel mondial a scazut drastic,virusul fiind aproape de eradicare.De vreo 5 ani rata de vaccinare a scazut semnificativ,iar in anul 2015 in Spania a fost raportat deja primul caz de poliomielita din ultimii 50 de ani(din UE),acesta a aparut evident la un copil nevaccinat.Virusul se poate raspandi foarte usor(pe cale respiratorie,fecal-orala prin obiecte alimente sau apa contaminata).
    3.ROR (rujeola-oreion-rubeola) ->din 1963 si pana in prezent vaccinul protejeaza impotriva unor boli foarte frecvente la copii si care pot duce la complicatii grave,atat acute cat si la distanta.Prin protejarea fata de infectia cu rujeola practic ii anulezi riscul copilului de PES(panencefalita sclerozanta),boala grava neurologica care apare ca o complicatie tardiva a rujeolei(la 15 ani de la infectie).Nu exista tratament,copilul moare oricat ai incerca sa il salvezi.
    Rubeola este o infectie care rar determina complicatii foarte severe la un copil dar care este severa pe timpul sarcinii.Prin protejarea propriului copil de complicatiile bolii,protejezi practic si viitoarele mamici si pe copiilasi acestora nenascuti.Rubeola pe sarcina are efecte teratogene.Inainte de introducerea vaccinului se nasteau multi copii cu malformatii cardiace,oculare sau ale sistemului auditiv (copii cu rubeola congenitala sunt orbi sau surdomuti).In prezent,in lumea civilizata nu se intalnesc astfel de cazuri.Parotidita epidemica(oreionul) poate duce la sterilitate.
    3.Hepatita B si BCG-ul(anti tuberculoza) sunt si ele pe schema asta,deasemenea cu multi ani in spate.Nu cred ca are vreun rost sa vorbesc despre epidemiile de tuberculoza din trecut…BCG-ul se foloseste din 1927.
    In trecut se foloseau mult mai multe vaccinuri de care noi azi nu mai avem nevoie,pentru ca boala respectiva fie a fost eradicata,fie se inregistreaza cazuri sporadice (Caz in care se vaccineaza doar populatia receptiva din zona in care au aparut).De exemplu: in 1796 a aparut vaccinul anti variola.In prezent boala a este eradicata.In 1896 a aparut vaccinul pentru holera si febra tifoida,in prezent cazurile sunt foarte rare,in zone defavorizate.In 1897 a aparut un vaccin pentru ciuma.In prezent cazurile sunt foarte rare,raportate doar prin China/India,in zone foarte sarace si cu multi sobolani.Vaccinul antigripal s-a folosit prima oara in 1936 etc etc…
    In concluzie, in prezent nu ne imbolnavim iar copii nostrii nu se imbolnavesc pentru ca nu exista surse de infectie( pentru ca noi suntem vaccinati si majoritatea copiilor sunt vaccinati,nefacand ei infectia nu o pot transmite mai departe) si nu pentru ca alimentatia sanatoasa ii protejeaza.Cu cat scade populatia vaccinata,cu atat copii devin mai receptivi la boala si apare riscul de aparitie a unor epidemii urate.

    • „Nu exista nici un medicament,substanta,vaccin etc care ajunge intr-o farmacie sau intr-un spital fara sa fi trecut mai intai prin studii ample,elaborate,pe o durata mare de timp(30 de ani)”
     Wow… e ca tu crezi in Mos Craciun ? n-am mai citit mai departe, ca m-am lamurit…

     • …fara comentarii.

     • @Incomod Amice esti idiot!

     • Cine activeaza in domeniul medical stie foarte clar cator studii sunt supuse substantele ce intra pe piata farmaceutica….. Ce e drept, nici eu nu am incredere in decizia de a inchide institutul Cantacuzino ce asigura producerea vaccinurilor pentru copiii din Romania si inlocuirea acestora cu Bayer insa asta este o alta poveste.
      Cand vine vorba despre vaccinuri……. stiti cat de sanatos mancau oamenii ce au murit in pandemia de ” Ciuma Neagra” ? de ce s-au imbolnavit acestia?
      Despre beneficiul vaccinurilor, nici nu mai este cazul sa detaliem….. marturie stau ultimele decenii care au diminuat dramatic rata deceselor prin poliomielita, tetania etc. va imaginati in ce fel de chinuri moare un copil cu tetanie?
      De fapt si de drept, acele efecte adverse -izolate- care au aparut sunt atat de discutabile ca nu am putea termina intr-o „conversatie” pe internet. Cauza principala posibila a acestora este reprezentata de hidroxidul de alumini folosit la fixare, aluminiu NU mercur! Acel aluminiu pe care il admnistrati dumneavoaostra in calitate de parinte copilului dumneavoastra in momentul in care gatiti in vase din aluminiu, cand folositi deodorante de corp (ce au o mare concentratie de aluminiu) si apoi intrati in contact direct cu pielea copilului, cand ii inveliti mancarica in folie de aluminiu si in multe alte situatii din viata de zi cu zi…… Daca era o legatura certa, concreta dovedita intre vaccinuri si cazurile de autism (caz in care, apropo, de fapt copiii cu autism au acttivata o gena particulara!!!! activarea genelor nu poate ffi facuta de niciun vaccin, cu codul genetic ne nastem!! ) , atunci cazurile in carre aparea autismul dupa vaccin predominau covarsitor numeric vorbind, peste cazurile in care copiii nu prezinta niciun fel de reactie.
      Sunt de acord, este ingrozitor pentru un parinte sa isi dea seama ca propriul copil are o afectiune atat de grava care ii mutileaza intr-un fel sau altul viata, insa atunci cand nu cunoastem cauza concreta nu este moral in primul rand, sa aruncam vina intr-o directie doar de dragul de a ne „linisti” gandurile. Oare toate mamele acelea care blameaza vaccinurile mananca sanatos? isi cresc dansele fructele , legumele, animalele in curte? oare nu cumpara nimic din comert sa isi hraneasca copiii? oare framanta ele painea pe care o mananca in casa? NU! marea majoritate nu fac asta si totusi blameaza vaccinurile de parca dansele au facut totul perfect si a venit ceva ce a distrus echilibrul organismului copilului.
      Nu sustin obligativitatea vaccinarii, sub nicio forma! Eu sustin constientizarea importantei acestui lucru si atat!

     • vezi ca ti-a spus Costel! nu vreau sa ma repet doar ca esti un mare idiot! MARE!

    • draga mea Georgiana acum am citit comentariul tausi as vrea sa argumentez ceva . am vazut cu ochii mei cum o echipa formata din zeci (spun zeci ca intreg spitalul era in alerta )au testat un medicament pe un bolnav care venise cu urmatoarele afectiuni era in stare grava si analizele erau jalnice le-am vazut .femeia respectiva venise pentru a fi operata de cancer (asa aratau analizele). in sala de operatie medici au constatat ca femeia nu avea altceva decat o apendicita fiind macelarita din piept pan la abdomen .apoi sa trecut la testarea medicamentului minune care spre surprinderea mea cu agitatia medicilor o asistenta era mult prea ocupata sa ii administreze femei medicamentul minune . deci in concluzie daca asa se fac testele pe oameni e ok . acum fiecare cum gandeste si mie imi e teama vazand cea ce am vazut dar … pe bune ce sa credem nu avem studii medicale .vaccinand un copil si avand reactii adverse la uni copii si in procent mic asta dovedeste logic ca nu suntem la fel si nu ar trebui sa ne facem griji pentru o publicitate facuta de unii fara studi.sanatate si credinta sicel mai important sa gandim pozitiv . o zi buna

    • Din pacata in-afara de faptul ca aveti date istorice apropo de implementarea vaccinarii, uitati complet faptul ca toate aceste vaccinuri au fost introduse intr-o perioada de declin a oricarei boli pe care o enumerati. Date statistice!!! Faptul ca medicamentele sunt testate si abia ulterior sunt introduse in consum nu EXCLUDE faptul ca firmele producatoare pot avea probleme de productie. La fel demonstrat prin faptul ca au fost retrageri de loturi intregi care „nu corespundeau” sau au fost „infestate”. Mai mult de atat: VACCINAREA NU GARANTEAZA CA NU FACI BOALA! In principiu ti se spune ca o sa faci o forma mai usoara. Ati facut vreodata analize pentru a vedea daca apar in organismul dvs sau al copiilor, pe care spuneti ca i-ati vaccinat, apar anticorpi specifici? Va garantez ca desi mi s-au facut toate vaccinurile, nu imi apar anticorpi nici pentru variola nici pentru varicela. Si atunci?? Ar trebui sa facem rapeluri la cel mult 2 ani pentru a preintampina imbolnaviri cu boli eradicate?? Mai ganditi-va! Si mai mult decat atat, nu va permiteti sa-mi ingraditi libertatea de a alege ce fac cu mine sau cu copilul meu!

     • Vaccinurile pot asigura imunitatea pe termen lung in unele cazuri si pe termen scurt in alte cazuri, de asta pentru anumite vaccinuri se face rapel, asta e adevarat. Dar daca ati auzit dumneavoastra de o forma ”mai usoara” de rabie de exemplu, atunci puteti aplica pentru premiul nobel. Nu ne vaccinam copiii ca ar putea sa faca o reactie alergica, mai bine ii lasam sa moara de tetanos poliomielita sau rabie? Stiti ca, in afara de vaccin, nu exista cale de prevenire a rabiei si ca este o boala 100% letala in cazul infectarii? Cati copii scapa nevatamati dupa o reactie alergica la vaccin si cati scapa de tetanos, sau polio, v-ati pus aceasta problema? Da unele vaccinuri pot cauza reactii adverse, dar si alunele, merele sau capsunile pot determina astfel de reactii. Ce e logic sa facem? Sa nu le dam mere de teama unui soc anafilactic sau sa ii monitorizam atent si sa mergem rapid la medic daca se intampla sa faca o reactie adversa? UNDE E LOGICA? In plus daca nu va vaccinati copiii puneti in pericol si pe ceilalti. Un copil cu o banala rubeola in perioada de latenta poate transmite virusul unei femei insarcinate (o educatoare, o profesoara, o prietena de familie), iar in acest caz e fatal pentru un fat de numai 1-2 luni. E lipsa de responsabilitate sociala.

     • Imunizarea de rutina impotriva variolei a incetat in anii 1970, iar vaccinarea ROR a fost introdusa in schema de vaccinare dupa 1990, prin urmare daca sunteti nascuta intre 1970 si 1990 chiar daca v-ati factut toate vaccinurile obligatorii, nu ati fost vaccinata nici antivariola nici antivaricela deci nu are de unde sa apara anticoripi. Si sincer nu cred ca exista om pe planeta care si-a facut toate vaccinurile posibile, probabil va referiti la toate cele obligatorii.

   • Cat despre medicamentele pe timpul sarcinii,nu toate sunt interzise,o parte din ele pot face bine,o parte din ele pot face rau,o parte nu pot face nici una nici alta.Exista medicamente care nu trec bariera feto-placentara si pot fi folosite pe tot parcursul sarcinii,exista medicamente care care trec bariera feto-placentara dar care nu au efecte nocive si care pot fi folosite,exista medicamente care trec bariera feto-placentara si care au efect teratogen(dau malformatii).Exista medicamente care nu se dau pentru ca provoaca malformatii diverse (se includ aici toate medicamentele care interfera cu sinteza de ADN si inhiba cresterea celulara).Exista medicamente care nu se administreaza in sarcina pentru ca pot provoca un avort spontan sau pot declansa o nastere prematura,chiar daca substantele respective nu afecteaza in nici un fel copilul(de exemplu unele antibiotice).
    Deasemenea exista medicamente care se dau in sarcina pentru a proteja mama asa cum exista si medicamente care se administreaza pentru a trata si chiar preveni anumite infectii la copil(antiretrovirale pentru infectia HIV de exemplu,medicamente cu efecte adverse la adulti,dar care in acest caz ajuta foarte mult,prevenind o boala foarte grava la o fiinta inocenta).
    Acum,cam toate medicamentele astea care nu pot fi utilizate in sarcina,pot fi administrate dupa nastere in dozele corespunzatoare varstei si greutatii,daca pe sarcina ii daunau,dupa nastere il pot ajuta(bineinteles daca are nevoie de ele).
    In concluzie,faptul ca o anumita substanta utilizata pe sarcina ar putea duce la malformatii nu inseamna ca aceasta va dauna pe veci copilului si nu poate constitui un argument impotriva vaccinarii.
    Si apropo de vaccinare…este o formula folosita foarte frecvent la nasterea unui copil,care se transmite din generatie in generatie si anume „Sa va traiasca”,formula macabra din punctul meu de vedere.Aceasta isi are originea in trecut,unde de multe ori era o minune faptul ca iti supravietuia copilul pana la varsta adolescentei,majoritatea copiilor mureau in urma unor epidemii ,are in absenta existentei preparatelor vaccinale si a antibioticelor se raspandeau cu o foarte mare usurinta.

   • Olivia Steer si Sara au dreptate. Nu trebuie sa se vaccineze toata lumea. Pamantul e suprapopulat datorita acestor vaccinuri, speranta de viata e mult prea mare si morbiditatea infantila mica. Selectia naturala nu mai functioneaza, iar bolile arhaice sint aproape eradicate. Acum e momentul sa renuntam la vaccinuri, sa nu mai asanam mlastinile si sa revenim la stilul de viata de acum 200 de ani. Astfel, speranta de viata va fi mult mai mica, copiii care vor supravietui primului an vor fi „pasari rare”, iar populatia planetei se va subtzia suficient cat sa dea satisfactie Oliviei. Ar putea ajuta si faptul ca este foarte posibil ca sistemele medicale actuale (OMS and shit) probabil ca nu sint pregatite pentru niste epidemii serioase de boli care se considera eradicate. Un lucru interesant este faptul ca astia care sint impotriva vaccinurilor and stuff, sint vaccinati si au scapat de chestii care, cred, acum 30-40-50 de ani inca erau periculoase :). De asemenea toti naturopatzii, veganii and stuff cred ca si-au luat portia de ceafa cu cartofi prajiti suficient cat sa le fie acu scarba si sa sustina intoarcerea in dark ages.

    • imi cer scuze, am scris Sara in loc de Silvia.

    • Eu am fost vaccinata. Totusi, culmea, am avut si oreion si rujeola si rubeola. Si nu in forme usoare. In plus, vaccinul pe care il administrezi, poate avea ca si complicatie exact boala impotriva căruia te vaccinezi. 2. La noi in tară, încă sunt vaccinuri si medicamente care in alte state mai civilizate au fost scoase de pe piata. Ei bine, pe noi ne doare undeva că facem rău copiilor. Nu sunt împotriva vaccinarii, dar selectez vaccinurile beneficiu vs risc. Nu ii dau antigripal, ROR (mai ales ca astea sunt boli ale copilăriei prin care am trecut majoritatea noastră chiar vaccinati). In incheiere, vreau sa specific, ca in cercul meu de rubedenii este o fetita de 6 ani cu toate vaccinurile facute, chiar si cele cu plată. A fost muscata de un catel. La spital i s-au administrat 12 injectii antitetanos, in conditiile in care ea fusese vaccinata. Unde este eficienta vaccinuli. De ce este in schemă, dacă tot i s-au administrat injectii?

     • Ba tuto! Dar cat timp te protejează vaccinul antitetanos? Daca esti asa de pornita antivaccinare, de ce nu ti-ai convins rudele sa nu mai faca antitetanos? Te puteai uita in ochii lor dacă se întâmpla ceva cu fetita?

     • vaccinul anti-tetanos ,este important de stiut ca, asigura protectie pe o perioada specifica de timp, la incheierea acelei perioade protectia nu mai este garantata.Dc.vaccinul atitetanos nu este administrat conform schemei (in mai multe doze dupa un protocol prestabilit), organismul nu are capacitatea sa previna instalarea tetaniei, motiv pentru care se vaccineaza pacientul pentru a fi siguri ca este protejat, nu se poate astepta aparitia unei afectiuni atat de marcante. Consider ca este un risc destul de mare.

     • Nu stiu ce varsta aveti dar in anii 1980, ROR nu era inclus in schema de vaccinare, de asta cei nascuti in acea perioada am facut bolile copilariei, si tot de asta femeile care au acum in jur de 30 de ani si vor sa faca copii sunt supuse riscului de a se infecta cu o banala varicela sau rubeola care sunt teratogene si in multe cazuri letale pentru fat. Eu de exemplu am facut rubeola si oreion, dar varicela nu, asa ca sunt expusa unui asemenea risc.
      Antitetanicul ii protejeaza pe copii atunci cand se zgarie sau se taie cu diferite obiecte posibil infectate (clostridium tetani este anaerob se gaseste in pamant). Se face rapel pentru a asigura imunitatea pe un termen mai lung pentru ca sunt expusi in mod deosebit copiii, mai ales daca se joaca in aer liber. In cazul unei plagi mai grave, contuze, murdare, cantitatea de tetanos poate sa fie foarte mare, de aceea medicii vaccineaza suplimentar un copil accidentat mai grav. Iar in cazul in care e muscat de caine se vaccineaza si cu anirabic (obligatoriu), pentru ca daca face rabie moare sigur, nu exista cale de scapare, asa ca probabil unele dintre acele injectii e posibil sa fi foast antirabic.

     • Gheorghe Ghe. Gheorghe ot Gheorghieni

      Fă proasto, alea 12 injecții au fost cu antirabic…

     • Draga „Anonim”, lucrez intr-un spital; in cazul muscaturilor de animale se face un vaccin antitetanic ( da anticorpi activi intre 5 si 10 ani ), restul sunt vaccinurile antirabice ( impotriva turbarii in limbaj popular ) si se fac doar din momentul in care ai fost muscat de un animal, deci nu intra in nicio schema de vaccinare a bebelusilor ! Nu raspandi informatii eronate !

   • Dumneavoastra ati citit de curiozitate macar prospectele la medicamentele care le luati pentru durerile de cap? De exemplu la aspirina, ce doza e recomandata pentru un copil mic ( max 2ani) vs. adult?
    E de 10 pana la 50 ori mai mare doza pentru adult intr-o singură administrare, adica o pastila.
    Apoi, daca iei o data o aspirina esti tentat sa iei si a2a si a3a oara.
    Apoi, nu e vorba de copil pana la 2 ani..ci de un fat in curs de dezvoltare caruia cea mai mica modificare in crestere poate provoca afectiuni.

   • De acord cu tine. Vaccinul slăbește sistemul imunitar. Spui că acum 150 de ani speranța de viață era de 36 de ani deși oamenii mâncau sănătos. Care sa fie atunci inamicul? Simplu,igiena. Mai spui și că in urma vaccinului rata rujeola,oreion,rubeola a scăzut. Ce s-a amplificat de fapt? Numărul SIDA și cancer. Ce înseamnă de fapt SIDA? De unde această imunitate scăzută? Poate că titlul articolului tău nu e cel mai potrivit. Nu toți cei care suntem împotriva vaccinului am ajuns la aceasta concluzie pentru că am citit noi pe forum că nu face bine. Una dintre surse e „Mafia Medicală – Ghislaine Lanctôt” – Ți-o recomand.

    • BRAVO! In sfarsit o persoana care gandeste altfel. De fapt vaccinarea nu e altceva de cat o afacere si nu numai pentru marile companii farmaceutice ci chiar si pentru medicii care ti le recomanda cu atata incredere. Ar trebui sa priviti problema si din alte unghiuri.

    • Eu va recomand la amandoi sa nu va faceti nici un vaccin si sa va fu…ti in c.r in draci ca sigur nu o sa faceti sida!

    • Alina Sirbu sunt perfect de acord cu tine1 Si ca o completare se pare ca SIDA a aparut tot datorita vaccinurilor pentru ca toate vaccinurile sunt facute pe celule provenite de la animale!

    • SIDA este produsa de un virus HIV care afecteaza limfocitele T helper marcate cu CD4, de acolo provine imunitatea scazuta, nu are legatura cu vaccinurile. Si fapul ca a crescut numarul de persoane diagnosticate cu cancer reflecta faptul ca am ajuns sa traim destul de mult incat sa ne omoare cancerul. Sunt si forme de cancer la copii dar se datoreaza unor defecte genetice (gene mostenite de la parinti), oricum majoritatea coplesitoare a cancerelor se dezvolta la persoanele mai varstnice. Sunt si oameni de 115 ani care au murit de cancer, toti putem sa murim de cancer daca ajungem sa traim destul de mult si nu ne omoare difteria, tetanosul, rabia sau poliomielita mai repede. In plus, in trecut multi bolnavi care mureau de cancer nu erau identificati cu boala canceroasa pentru ca nu erau metode de investigare, ziceau ca au murit de embolie pulmonara sau stop cardiac (care fac prte din efectele paraneoplazice) sau si mai rau ”de batranete” (ca pe cei mai batrani nu-i mai cauta nimeni de boli).

   • Draga Silvia,

    a te documenta nu inseamna sa rascolesti internetul! Asa cum postam noi parerile proprii, sunt alte sute de mii de ignoranti care isi ocupa timpul. Hotararile pe care trebuie sa le luam pentru copii sunt cee mai dificile, daca implica riscuri de sanatate nu e de glumit. Chiar daca ar exista riscul de autism, sau alte reactii adverse, ar trebui sa faci comparatie cu poliomielita si sechelele ei, cu tuberculoza si riscurile asumate in caz de tratament, ca sa nu mai vorbesc despre hepatita!! Vaccinurile s-au dezvoltat ca arma impotriva acestor microorganisme tocmai pentru daunele pe care provocau in caz de infestare!
    Parere sau opinie sau ce sinonim mai vrei sa folosesti nu coincide cu adevar universal!!

    • Ai cumva copil bolnav de autism? Se da cu capul de pereti? Sunt oameni care au astfel de copii sau copii care au paralizat in urma vaccinurilor. Parintii care nu isi vaccineaza copiii nu sunt iresponsabili, ci pur si simplu se tem ca din acel mic procent de copii care poate pati ceva rau de la unul dintre vaccinuri face parte si puiul lui. Baiatul meu face opt ani la vara si era sa nu fie primit intr-o gradinita de stat normala din cauza problemelor comportamentale date de vaccin. Crezi ca si-a asumat vreun medic vina pentru situatia lui? Nu. De ce sa imi nenorocesc copilul cu si mai multe vaccinuri cand am trait ani de zile un cosmar din cele facute pana la un an. Regret amarnic ca am ascultat de ”specialisti”. Nu se merita sa iti nenorocesti copiii pentru ca asa iti este recomandat.

     Pentru cei care nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie si vor sa decida liber, fara constrangeri ce este bine si ce este rau pentru copiii lor, ii rog sa semneze o petitie online pentru ca vaccinurile sa ramana optionale. Va multumesc anticipat!
     https://petitieonline.net/petitie/25034144

   • Am si eu o intrebare: in fatidica situatie in care copilul dumneavoastra ar fi muscat de un caine turbat (confirmat cu rabie), va mai mentineti ideea ca vaccinurile nu sunt bune si i-ati da echinaceea?

   • Draga Silvia, tu nu prea ai niste notiuni de baza. Diferenta dintre un vaccin si medicamente sub forma de pilula/supozitoare, tablete e de la cer la pamant. Cand vaccinezi pe cineva acesta poate in cel mai rau caz sa dezvolte simptome asociate cu boala impotriva caruia a fost vaccinat. Pot aparea complicatii. Logica ta nu e bazata pe nici un fel de argument logic pentru ca nu cunosti diferenta dintre un vaccin si un amarat de analgezic… gen, substanta organica vs anorganica. Organism in stare inerta vs compusi chimici. Intr-adevar esti o mama „atotstiutoare”… Internetul a tampit lumea… rau.

   • o intrebare am…tu , Silvia ai fost vaccinata de parinti??? tu probabil ai trait pe vremea in care nu te intreba nimeni ci se faceau pt ca altfel nu te primeau la scoala…ai murit? ai avut reactii adverse grave? /Nu cred..deci ai grija de copii tai…si informeaza-te mai bn data viit..si de la mai multi medici, nu de pe net, televizor si altele…in urma studiilor te rog..pt binele fam tale. 🙂

  • De ce sa devina o mare problema un copil nevaccinat daca al Dvs e imunizat. Ar trebui sa fie protejat, nu?

   • pentru ca vorbim despre ceva ce se numeste imunitate de grup! daca rata persoanelor neimunizate depaseste rata persoanelor imunizate, situatia se complica. Plus ca, daca majoritatea persoanelor dintr-un colectiv sunt nevaccinati contacteaza tulpina initiala de agent patogen, incercarile repetate de tratare a acestora (pentru ca, vaccinat sau nu va duceti copilul sa fie tratat cand se imbolnaveste), da nastere unor forme mutante de agenti patogeni, care nu pot fi recunoscute de sistemul imunitar al persoanei vaccinate, pentru ca de acum agentul este aberant,deci este predispus si omul vaccinat. Ma repet, acest lucru este valabil pentru momentul in care se depaseste un anumit prag al persoanelor neimunizate.

  • Evident , snteti platite sa scrieti aici. Lucrez in statistica, nu ma mai omorati cu procente.
   Medicii au uitat de juramuntul lui Hipocrat…sustin industria farmaceutica si indobitocirea populatiei.

   Sistemul imunitar al unui bebelus bombardat cu virusi , scade, de aici si febra post vaccinare….DA d-na doctor stim , ne-ati spus, este normala aceasta febra! apropos, in statistica dvs, cati copii vaccinati au ajuns retarzi…eu cunosc personal cativa…se chinuie parintii de vreo 20 de ani cu ei si uitativa la 80% din populatia vaccinaata…vi se pare sanatoasa.Dvs sunteti?

   • :))Cine le plateste? De curiozitate intreb, ca ma duc si eu sa cer.

   • toata lumea s-a obisnuit sa o spuna pe aia cu medicii au uitat de juramantul lui Hipocrat :))
    Daca medicul e nervos, inseamna ca a uitat de juramant, daca medicul nu vrea sa prescrie reteta pe care i-o cere pacientul (pt.ca asa se desfasoara mai nou constultatiile normale din punctul de vedere al pacientului, el merge la medic sa ii ceara medicamentele pe care le vrea nu altceva) atunci medicul iar a uitat de juramant….. Si cel mai deranjant din asta nu e ca se face afirmatia, ci ca se generalizeaza si se pateaza cu noroi multe halate imaculate. 🙂

  • Gandeste asa ca poate te mai limpezesti..Tu crezi ca Dumnezeu ne-a creat ca sa ne vindecam cu pastile sau sa facem vaccinuri?Adica tu chiar crezi asta?Sa facem acele vaccinuri de la un an…logic ca e o prostie..nu stii tu cate reactii adverse pot avea aceste lucrusoare..nu inteleg de ce oamenii nu iau partea logica in brate..Dumnezeu ne-a creat imuni la toate astea…noi am reusit sa dezvoltam bolile precum Ebola,E.coli sau alte rahaturi prin laboratoare..noi oamenii destepti…iti spun eu..daca e asa cum zici tu nu ar mai exista oameni pe pamant..adica primii oameni care si-au perpetuat specia..crezi ca aveau carucioare sau scutece pentru copii lor?pff

  • Pai doamna, de ignoranta suferiti dvs! Parintii copiilor vaccinati ar trebui sa stea linistiti ca doar de aceea i’au vaccinat! Un pericol reprezinta copiii vaccinati pt copiii nevaccinati, pt ca cei dintai sunt purtatori!!! Sunt medic doamna, am o fetita de un an si 2 luni si nu mi’am vaccinat copilul! A facut rujeola la 9 luni care a fost tratata cu cate 2, 5 ml de panadol pe zi! in primele 2 zile in care a facut febra moderata! max 39! Nu sunt impotriva vaccinarii, sunt medic si sunt constienta ca s’au eradicat multe boli grave cu ajutorul vaccinurilor! Dar trebuie sa recunoastem ca, schema de vaccinare din Ro este depasita si ca HEXAVACCINUL ESTE UN REAL TRAUMATISM PT UN SUGAR DE 2, 4 LUNI! Si ar mai fi multe de spus in privinta vaccinurilor ca de exemplu sa’ mi argumenteze cineva cum ar putea un sugar sa se infesteze cu hepatita B? V’au informat medicii ca la 5-7 ani este necesara reimunizarea completa cu vaccinul antihepatitic B ca altfel e ca si cum nu l’ati facut, dupa 7 ani?!!

  • Pana una alta vad ca e epidemie de prosye la noi…daca ti e asa frica sa nu se imbolnaveasca de la cei nevaccinati tine l in casa doar si gata. preferabil intr un bol de cristal

 2. Asta este pentru mine un subiect foarte sensibil: eu mi-a vaccinat copilul pana la 6 luni din buna credinta; vaccinurile erau bune, recomandate de medici si benefice. La 6 luni medicul de familie mi-a zis ca nu au vaccinul pt ca au ramas fara. Eu, om de buna credinta, am mai stat o luna si cand mi-a zis dr iar ca nu il au, am intrebat: sa il cumpar? De la famacie evident, nu de la eu stiu ce colt de strada contracut. Mi-a dat reteta, ar fi foarte bine daca ati putea sa-l cumparati, cine stie cand vine vaccinul, tra la la. Am cumparat, l-am facut si la cateva ore (2-3 ore) fetita mea a facut febra. Mare, peste 39. Am stat o seara, i-am dat medicamentele recomandate, am mai stat o seara si am mai stat o seara ca asa ne-a zis noua ca 3 zile cu febra de la vaccin nu inseamna nimic. Dupa 3 zile hai la spital. In spital ne-a internat cu reactii adverse la vaccinare: IN SPITAL NU NE-A DAT NIMIC! NIMIC, NIMIC! Cand facea febra, imi zicea sa-i dau nuforen. Si cand m-am enervat si am cerut externare, pe fisa de externare scria ca fetita mea sanatoasa anterior vaccinului, avusese enterocolita cu 3 zile inainte de internare si alte baliverne si ca in spital i se administrasera n medicamente, unele mai tari decat altele. Am vrut sa-i iau unul dintre medicamentele scrise pe fisa se externare si mi-a zis farmacista ca daca ii dai antibioticul acela unui copil de 7 luni, il omor singura. I-a trecut febra copilului dupa 6 zile si si-a revenit cu totul dupa cateva saptamani si i-a trecut spaima de spitale dupa 1 an si jumatate. Tu ce concluzii tragi? Eu vaccinul de 1 an nu i l-am mai facut!

  • Trag concluzia ça ai nimberait intr-un spital de 2 lei, asa cum sunt multe in tara asta. vezi articolul :”prin 3 spitale din Romania”

   • Am nimerit la Matei Bals. Am nimerit acolo cu trimitere de la Grigore Alexandrescu. Chiar crezi ca pentru binele mai multor copii ar trebui sacrificata sanatatea catorva? Asta cel putin sustinea un aparator infocat la vaccinelor. Poate era valabila treaba asta in Evul Mediu dar daca medicina este atat de evoluata cum ne place noua sa credem, nu ar fi nevoie.

   • nu e bine sa bagam toate legumele in aceeasi oala, chiar daca sunt toate legume. Vaccinurile sunt bune…UNELE. Altele, nici macar nu sunt testate, este vorba doar de bani si industria farmaceutica. Si sunt medici, de-aia adevarati, cu diploma si rezultate recunoscute in meserie acre se opun anumitor vaccinuri.

    • E vorba de cele obligatorii. Despre asta e vorba in articol, e scris clar. Vezi statisticile.

     • Cu toate astea nu mi-a raspuns nimeni la intrebare: pentru binele mai multor copii ar trebui sacrificata sanatatea catorva? Dupa ce mi-am vaccinat copilul si am suportat consecintele m-am interesat putin: vaccinul respectiv, originar din Franta, fusese retras de pe piata in Fr din cauza unor nereguli neraportate de producator. Eu m-am dus cu reteta de pe medicul de familie si l-am luat! Apoi cand i-am explicat situatia respectivului medic de familie, a dat din colt in colt si s-a facut ca ploua. Daca imi povestea cineva treaba asta, nu credeam. Eu am trait-o asa ca sa nu-mi explice mie nimeni cum trebuie sacrificata sanatatea copilului meu pentru o idee generala.

  • 1. Febra in urma vaccinarii este normal sa apara. Rugati medicul ( de preferat unul competent) sa va informeze in legatura cu efectele secundare ale vaccinurilor pe termen scurt, mediu si lung.
   2. Nu are sens sa orientati o experienta negativa impotriva vaccinurilor, doar pentru ca sistemul medical din Romania este extrem de deficitar. Daca acesta nu se gaseste gratuit la MF sau daca spitalul nu este dotat sau daca ati dat de medici incompententi, este vina intregului sistem medical romanesc si nu vina unui vaccin! Ca si cazurile de Hep B de la inceputul anilor 90. Vaccinul antihepatita B a fost bun, dar realizarea defectuasa a vaccinari cu aceleasi instrumente la intreaga clasa de copii a facut sa creasca nr cazurilor de Hep B. Sunt niste lucruri total diferite si trebuiesc tratate si rezolvate diferit.

   • Acum, daca medicul nu i-a explicat..e trist.

    • Ce sa explice medical, ce scrie pe prospect si peste tot pe internet? Serios acum, a gasit link-ul asta,putea gasi si linkul cu reactii adverse la vaccinare.

     • E datoria medicului, Leti.

     • Da este datoria medicului dar si Leti are dreptate , mare dreptate ! Orice mama care stie sa scrie si sa citeasca si se considera o mama informata stie ca un copil poate face febra dupa vaccinare .O stare febrila dupa administrarea unui vaccin creste efectul protector al acestuia. Unii copii nu fac febra dupa vaccin dar s-a constatat ca formeaza anticorpi.De regula , febra trebuie sa fie de durata scurta{1-3 zile}, dar in cazuri mai rare se intampla ca durata sa fie mai lunga. Se administreaza antitermice in doze stabilite de medic si trebuie avut grija ca hidratarea sa fie optima .

     • Cand iti explica medicul sau citesti o lectura seaca pe net estre una. Sa vezi un copil de 6-7 luni cum devine dintr-un copil energic si sanatos intr-unul care nu-si mai poate sustine capul de la un vaccin cumparat de tine, este un cosmar!

   • Eu cand stiam si eram foarte sigura ca vaccinarea este buna nu ma gandeam doar la ser in sine ci la tot ce include vaccinare de la producerea sau importarea serului pana la supravegherea post-vaccinare. O colega de la munca mi-a povestit cum a fost vaccinata in clasa I (pe vremea lui Ceausescu) si a lesinat. Cand s-a trezit 2 ore mai tarziu, era doar cu o femeie de serviciu langa ea, toata lumea plecase acasa. Astia sunt inca oamenii din sistemul medical.

  • Exact ce doza de antibiotic v-a fost prescrisa de ati fi putut omori copilul cu ea? Si ce antibiotic mai exact? Daca coopilul dumneavoastra a facut asa de urat de la un simplu vaccine, imaginati-va ca daca va face boala pentru care ar putea fi vaccinat ar fi de 100 de ori mai rau.

   • si eu sunt curioasa despre ce antibiotic era vorba acolo….
    si febra, sper ca mamicile stiu de ce apare in principal febra la un copil, daca nu stiu, ar fi dragut ca medicii sa isi faca timp 5 minute sa le explice de ce apare febra, eu m-as ingrijora putin daca nu ar aparea… da, ii administrez medicamente sa ii scad febra pentru a nu-l afecta insa prefer sa stiu ca sistemul imunitar lucreaza…

    • Gheorghe Ghe. Gheorghe ot Gheorghieni

     Pot să explice medicii cât vor. Mămicile astea își iau înțelepciunea de la Olivia Sterr

 3. E un subiect foarte dezbătut, dar în unele țări din Europa vaccinul la bebeluși este o obligație a părinților. A existat un caz în care un tata a refuzat sa își vaccineze copilul și a fost târât prin tribunale și în final condamnat pentru acest refuz tâmpit, pentru ca exact cum ați subliniat, exista riscul unei epidemii dacă nu se fac aceste vaccinuri. Într-adevăr, ele sunt subvenționate de stat și de asigurările medicale pe care le plătim, dar în același timp când copilul se naște primești ca părinte un document care trebuie semnat și stampilat de medic ca o dovada a faptului ca copilul a primit toate vaccinurile necesare.

 4. Eu sunt impotriva vaccinurilor si nu pentru ca asa a scris o bloggerita ci pentru ca am alte conceptii de viata.
  Locuiesc in Germania si aici un numar foarte mare de parinti sunt impotriva vaccinurilor. Oare de ce? cu siguranta nu au citit-o pe Steer sau cum o cheama..
  si inainte de a-i da in cap unui om pentru parerea lui documentati-va un pic..
  eu una nu imi voi lasa copilul vaccinat.
  O zi frumoasa tututor!

  • 1. Nu imi place ça nu ai citit documentarea.
   2. Nu imi palce ca argumentul tau e: „Asa vrea muschii mei”
   3. Tu scrii: „mai documentati-va!”, fara sa o faci. Asta e ironic si halucinant;)

  • Lasati-l nevaccinat. Numa sa nu va caiti cand, doamne fer, va face una din ” bolile copilariei”. Nu uitati ca aparut primul caz de difterie din Spania din ultimii 28 de ani. Si credeti-ma…..nu e placuta boala asta!

    • stimate „om ca si tine”… pe tine te lasa „muschii” sa vorbesti… TU INSUTI ESTI VACCINAT… dar copilul tau, care nu are puterea sa aleaga acum singur, si alegi tu gresit, el(ea) CE VINA ARE? ATUNCI CAND VA FACE
     RUJEOLA, sau
     HEPATITA B sau
     TETANOS sau
     DIFTERIE sau
     POLIOMIELITA etc.
     unde veti fugii cu copilul? pe cine veti arata cu degetul?
     va spun eu, TOT PE DOCTORI… tot doctorii si sistemul medical e vinovat… ca tu, „om ca si tine” cu buna stiinta, inconstienta si iresponsabilitate ti-ai expus propriul copil!
     sa aveti sanatate!

     • si evident ca daca copilul va muri din cauza uneia dintre bolile amintite de dumneavoastra, vinovati vor fi ” medicii incompetenti” :)……..

  • Doamna, poliomelita nu s-a eradicat singura…asa ca ne-am imunizat natural cu mancare sanatoasa, nici variola, nici multe altele. Au fost (foarte rare) reactii adverse? desigur 🙂 peste tot exista riscuri, acum depinde ce riscuri esti dumneata gata sa-ti asumi. In buna parte din cauza vaccinarii celoralti copilul dumitale e mai putin expus, adica are sanse mai mici sa intalneasca baubaul dar ce te faci daca-l intalneste? Te consolezi cu gandul ca sigur ar fi facut parte din cei care aveau reactii adverse la vaccin. Oameni plictisiti inventeaza teoria conspiratiei…si oameni neinformati sunt gata sa o imbratiseze.

  • stimate “om ca si tine”… pe tine te lasa “muschii” sa vorbesti… TU INSUTI ESTI VACCINAT… dar copilul tau, care nu are puterea sa aleaga acum singur, si alegi tu gresit, el(ea) CE VINA ARE?
   ATUNCI CAND VA FACE
   RUJEOLA, sau
   HEPATITA B sau
   TETANOS sau
   DIFTERIE sau
   POLIOMIELITA etc.
   unde veti fugii cu copilul? pe cine veti arata cu degetul?
   va spun eu, TOT PE DOCTORI… tot doctorii si sistemul medical e vinovat… ca tu, “om ca si tine” cu buna stiinta, inconstienta si iresponsabilitate ti-ai expus propriul copil!
   sa aveti sanatate!

  • Nu au citit-o pe Olivia Steer dar oameni care imprastie informatii false sunt peste tot 🙂 Si ma indoiesc ca numarul celor care nu vaccineaza e mai mare decat al celor care vaccineaza. Din cauza asta nu se agita nimeni. Insa cand se va depasi pragul de siguranta stati linistita, mai ales Germania va fi drastica in sanctionarea parintilor care nu o fac.

  • Cat de mare e acel numar foarte mare de nevaccinati?Si eu traiesc in Germania si mai toata lumea vaccineaza,se cere carnetul de vaccinuri si cand merge copilul la gradinita sau la scoala….Inteleg ca nu ai copii,vei vedea cand vei avea cum e sistemul….

 5. Noroc cu astea gen Olivia Steer ca asa mai pricepe si doamna fara scoala ca nu sunt bune.
  Lasa, vaccineaza-ti tu plozii si daca cumva ti se vor imblonavi, sa nu te plangi pe nici un forum ca aici in Romania nu capeti nimic nimic.
  Ei…sac!!! eu nu i-am vaccinat si am hartie de la medic cum ca sunt cu vaccinele la zi. na, ti-am stricat ziua???

  • Ionela Ionescu

   Tipic romanesc!… D’aia suntem ultimii in Europa, pt ca avem astfel de cetateni ca dumneata – pleava societatii, care va ocupati cu inselatul, furatul, pacalitul. Dar va furati caciula singuri. Mi-e mila de bietii copii, care nu au nicio vina ca s-au nascut din astfel de parinti inconstienti.

  • Si daca se va imbolnavi copilul de una din bolile pentru care nu a facut vaccin,dar ai hartie, il tratezi la medicul care ti-a semnat hartia, pe banii tai si ai lui.Sau il duci la spital, medicul,vazand ca e vaccinat,nu-l trateaza pentru boala pe care nu trebuia sa o faca, imunizat fiind.Tratamentul nu da roade iar tu spui ca el nu stie meserie. Bine ca sti tu logica!

  • E foarte trist. Si e bine de stiut ca sunt medici care fac fals in acte! ( da….hartia aia de la medic este un act medico-legal…in cazul in care copilul face vre-o boala si moare de la ea!….atunci medicul va fi anchetat pentru fals in acte iar parintele ar trebui anchetat pentru neglijenta).

  • mai destept ca voi

   de ce sa se imbolnaveasca plozii ? nu intelegi mecanismele unui vaccin, cei care au avut febra si alte problemede sanatate nu au respectat recomandarile medicilor, vaccinul este o minune a medicinii, inocularea unor virusi pe jumatate morti intr-un organism sanatos care creeaza anticorpi pentru acel virus. Ce daca contine cantitati infime de mercur, omul are in compozitie toate elementele chimice iclusiv Arsenic si Plumb necesare la nivel celular http://en.wikipedia.org/wiki/Composition_of_the_human_body

   • Uneori, cred ca e o lupta cu morile de vant…

   • Despre excipientii preparatelor vaccinale:
    1.Mercurul ca excipient intr-un preparat vaccinal este intr-o cantitate foarte mica, cantitati de zeci de ori mai mari le iei din consumul de peste care este un aliment foarte bun si sanatos(nu la copii sub ani)
    2.Aluminiul ca excipient intr-un preparat vaccinal este intr-o cantitate mai mica decat in mancarea preparata la cuptor in folie de aluminiu.Exista medicamente care contin o cantitate mare de aluminiu si care se administreaza zilnic,pe perioade de cateva luni atat la adulti cat si la copii( de exemplu: hidroxidul de aluminiu, care este la ora actuala unul dintre cele mai prescrise si cele mai eficiente antiacide).Aluminiul se regaseste in cantitati mari si in antiperspirante.Presupun ca,voi,cei care nu sunteti de acord cu vaccinarea le folositi zilnic si inca sunteti in viata.

    • Bună Georgiana, spui ca antitetanos nu se face la muscatura de capusa. Asa mi-au spus mai mulți medici și mie, ulterior. Atunci, de ce fetitei mele i s-a administrat???? Informandu-i ca are vaccinurile făcute la zi???
     Atunci când ii întrebi ( medicii) de ce le faceți acest vaccin copiilor, se simt lezați și abia răspund, iar răspunsul conține fraze gen ” dacă nu-l facem e posibil ca acea capusa sa aibă sau nu bacteria, dar în cazul în care are, copilul se îmbolnăveste și exista tratament însă rămâne cu sechele” ce pot face eu în acest caz? Per total fetita mea are o doza mai mare în corp de Al,Mercur,etc…. De ce nu furnizează toți medicii aceleași informații? De aici vine lipsa încrederii în medici,sistem,etc. Le-am făcut vaccinurile copiilor (ex ROR) însă sunt cu inima strânsă!

  • Asteptam momentul in care copilul tau nevaccinat va face o variola de toata frumusetea si va porni e epidemie de n-a vazut bunica’tu. Astept cu mare drag. Eu voi sta si voi bea o cafea linistita, pentru ca deh, sunt vaccinata, la fel ca alte mii de persoane DESTEPTE SI DESCHISE LA MINTE. Vai cat astept asta. O epidemie (in caz ca nu stii ce inseamna, poti cauta in DEX sau o poti intreba pe madame Steer) pornit de niste oameni cretini. Sau de parinti cretini, si mai bine. Inconstientilor ..

   • Fa du-te in …. de sadica. Mori fu… gura de stearpa ordinara! Cum …. sa vorbești asa de un copil? Fir-ai a …. cu mata!

   • Cristiana, din fericire
    VARIOLA chiar a fost eradicata… si nu se mai administreaza vaccine pentru variola in present…
    TOCMAI DATORITA EFICIENTEI VACCINURILOR
    INCA O DOVADA 🙂

   • Asta arata cat esti de informata in privinta vaccinurilor. Variola a fost eradicata si nu se mai vaccineaza de mult impotriva acestei boli. Deci nici tu nu esti vaccinata impotriva ei, asa ca savureaza-ti cafeaua linistita si lasa-ne DESTEAPTO si DESCHISO LA MINTE!

   • „Asteptam momentul in care copilul tau nevaccinat va face o variola de toata frumusetea si va porni e epidemie de n-a vazut bunica’tu. Astept cu mare drag. Eu voi sta si voi bea o cafea linistita, pentru ca deh, sunt vaccinata, la fel ca alte mii de persoane DESTEPTE SI DESCHISE LA MINTE. Vai cat astept asta”

    La psiholog ai incercat ?… sau nu te-a primit nici ala ?

   • Esti vaccinata, dar nu esti imuna la boala. Vaccinul nu iti garanteaza nimic, Chiar daca esti vaccinat, poti sa iei boala. Asa ca sa savurezi bine cafeaua aia, sa nu fie ultima, ca la o varsta inaintata e mult mai grav sa faci o boala de genul asta. Nu degeaba se numeau „bolile copilariei” si toti le-am facut cand eram copilasi. O sa va iasa pe ochi increderea asta in companiile farmaceutice (si nu vorbesc „din popor”, am lucrat in domeniu si m-am lasat dupa 5 ani de facultate scarbita de ce s-a ajuns sa se faca).

  • Nu mi-ai stricat ziua :-)) E posibil insa sa fi stricat viata copilului tau. De fapt, cu aceasta alegere sigur ai facut-o. Nu, nu pentru ca s-ar imbolnavi neaparat de ceva, din fericire numarul celor care vaccineaza e inca foarte mare si apara si copii celor inconstienti ca si tine. E posibil sa fi stricat viata copilului tau pentru ca dai dovada de imaturitate si naivitate ca sa ma exprim frumos. Din moment ce decizii atat de importante pentru copilul tau le iei doar ca sa fi cool pe facebook si pentru ca asa e moda, e clar ca indrumarea oferita celui mic va fi una superficiala si derizorie. Iar asta il va afecta, mult si rau, poate mai tare chiar ca orice boala.
   Cand binele superior al copilului tau vine dupa nevoia ta de a fi acceptata, ai mari probleme.
   Iar faptul ca iti duci copilul la un medic care pentru bani iti semneaza orice nu demonstreaza decat pericolul la care este supus zilnic copilul tau pentru simplu fapt ca a avut ghinionul sa fie al tau.

  • vaccinuri , mai doamna fara carte !

  • Va rog mult, Tu si Vlad, ma puteti contacta pe adresa de e-mail erika_arh@yahoo.com
   Este foarte important!

  • Acest comentariu m-a amuzat intr-un mod trist……
   Si daca cumva copiii dumneavoastra (nu ii numesc plozi pentru ca pentru urechea mea,acel cuvant suna cam urat) , se vor imbolnavi de una dintre acele boli ii veti duce la medic??? Si daca ii veti duce la medic credeti ca il va ajuta pe acel medic sa ii diagnosticheze, faptul ca dumneavoastra aveti hartie cu vaccinurile la zi????? Pentru ca dc. ati luat o astfel de hartie este clar ca nu veti spune medicului curant ca ei nu vaccinurile….. Adica, nu va suparati eu spun doar, mare grija sa nu ii afectati tocmai pe cei care credeti ca ii protejati.

 6. Copilul meu in urma vaccinului de 15 luni, nu mai vorbeste. am hartie de la medic cum ca a fost afectat in urma vaccinarii. te rog nu mai vorbi si nu mai fi 100% cand nu e asa.si mai ales, nu mai indruma in ceva ce nici tu si nici medicii nu oferiti siguranta
  suntem de 2 ani in terapie, rezultate se vad, dar nu va fi niciodata un copil normal

  • Doamna, va putem ajuta cu ceva?
   Nu are rost o discutie de argumente pro si contra, inteleg ce simtiti.
   Daca putem face orice, va rugam sa ne scrieti.

  • de unde stiti sigur ca e in urma vaccinarii? puteti posta pe internet o asemenea hartie???? Ce medic a dat in scris negru pe alb asa ceva?

   • Tras años de negar la evidencia de la relación entre las vacunas y el espectacular aumento de casos de desorden autista (ASD), el Gobierno de USA ha reconocido un caso de vacuna-autismo en el Tribunal de Demandas Federales.
    La demanda, una de los 4900 casos de autismo pendientes en el Tribunal de Demandas de Vacunas, fue admitida por el Procurador General de USA Meter Keisler y otros cargos públicos del Departamento de Justicia a favor del Departamento de Salud y Servicios Humanitarios, el “defensor” del demandante en casos relacionados con el Tribunal de Vacunas.
    La demanda contra el gobierno, que las vacunas que contienen mercurio eran las causantes del autismo, era uno de los 3 “casos de prueba” por autismo causado por timerosal bajo estudio por parte de un panel de tres miembros de Expertos, el juzgado que preside el Tribunal Federal de Demandas.
    Keisler escribió que “el personal médico en la División para la Compensación por Daños por Vacunas (DVIC) había revisado el caso y llegado a la conclusión de que la compensación era apropiada y oportuna”.
    Los médicos admitieron que la niña nació normal, estaba bien y desarrollándose normalmente hasta su visita médica a los 18 meses de edad, cuando le fueron administradas vacunas contra nueve enfermedades diferentes, todas de una vez (dos de ellas contenían timerosal).
    Días después la salud de la niña comenzó a agravarse por culpa de una cascada de enfermedades y recaídas y, meses después, comenzó a experimentar ya los primeros síntomas de autismo, incluyendo: no respuesta verbal, pérdida de habilidades de lenguaje, no contacto visual, pérdida de reflejos, insomnio, gritos incesantes, arqueamiento de su cuerpo y miraba las luces fluorescentes repetidamente durante los análisis y exámenes.
    Siete meses después de la vacunación, la niña fue diagnosticada por el Dr. Andrew Zimmerman, un conocido neurólogo, con “encefalopatía regresiva (enfermedad cerebral) con rasgos consistentes en el espectro de desorden autista”.
    En su sentencia favorable al demandante, el gobierno reconoce que “la niña tenia un desorden mitocondrial preexistente que fue agravado por las vacunas, que le llevó a un déficit en el metabolismo celular energético y que en última instancia dieron como resultado el diagnóstico de desorden Autista ASD.
    La sentencia es una buena noticia para la familia y la niña que tendrán una compensación de por vida y los cuidados que requiere para su enfermedad. Pero las implicaciones de esta sentencia en el gran debate sobre la relación autismo-vacunas y para la salud pública en general no están claras.
    Esa sentencia favorable levanta más preguntas de las preguntas que responde.
    ¿Existe una conexión entre vacunas, desórdenes mitocondriales y autismo?
    Se supone que los desórdenes mitocondriales son raros en la población en general y afectan sólo a 2 de cada 10.000 personas (0.2%). De manera que entre las 4900 demandas judiciales que hay hoy en día ante el Tribunal de Vacunas, este caso sería el único, extremadamente raro de enfermedad mitocondrial en todos los procesos de autismo.
    Pero resulta que no lo es. Se piensa ahora que los desórdenes mitocondriales son la enfermedad común más asociada con el autismo. Algunos análisis han estimado que entre el 10 y 20 por ciento de los casos de autismo pueden estar relacionados con desórdenes mitocondriales, lo que hace que sean más de 1000 veces más comunes entre la población de enfermos autistas que en el resto de la población.
    Si el gobierno admite que las vacunas no causaron el autismo, sino que agravaron una enfermedad que posteriormente derivó en autismo, ¿no es esta diferencia demasiado fina y sutil?
    Hay muchas preguntas aquí y el autor del artículo original las revisa detalladamente, pero lo que está claro es que la sentencia no aclara si es el timerosal, o el aluminio o los tres virus vivos inyectados, la combinación de todo ello u otros ingredientes de la vacuna.
    Por otro lado, nos enfrentamos a la clara pregunta de qué otros efectos a nivel celular puede provocar y provoca la vacuna si es capaz de, como se ha demostrado, agravar la enfermedad mitocrondrial hasta el punto de causar la manifestación de síntomas de autismo. ¿Podría agravar otras enfermedades congénitas, autoinmunes, alérgicas? Parece más que plausible este punto.
    ¿Qué medidas van a tomar ahora los Gobiernos, una vez que una sentencia así se ha confirmado, para prevenir otros casos similares?
    ¿Se van a iniciar una serie de estudios independientes para comprender esta relación entre enfermedades mitocondriales y vacunas?.
    ¿Se seguirá vacunando de forma indiscriminada a los niños sin evaluar convenientemente los riesgos?
    ¿Se van a desarrollar y aprobar nuevos tratamientos para la enfermedad mitocondrial agravada con manifestaciones de desorden de autismo?
    Interesante es saber que los tratamientos actualmente en vigor para la enfermedad mitocondrial son la coenzima Q10, la vitamina B12, al ácido lipoico, la biotina, cambios en la dieta son parte de los tratamientos alternativos que siguen los padres con niños con desorden autista.
    ¿Tendrán que ser los padres los que se pongan como en la historia reflejada en la película “El Aceite de Lorenzo”, quienes se pongan a investigar para ayudar a sus hijos?
    Que sirva la difusión de esta reciente noticia para alertar de nuevo a la población sobre los peligros más que reales de las vacunas que, en mi opinión, tarde o temprano se acabarán reconociendo en los tribunales de forma masiva ante la enorme evidencia, como ocurrió en su día con el tabaco y actualmente con la contaminación electromagnética (en este último caso, hay una enorme cantidad de demandas en las que se ha fallado a favor del demandante, con multas para empresas de telefonía y eléctricas.

  • la 15 luni ? in schema recomandata ? ce vaccin ati facut ?

 7. Bunuț, bunuț.
  Cât despre Biserică, federațiile extremiste au o problemă cu vaccinurile, nu BOR. BOR are parteneriat cu Statul Român să sprijine campaniile de vaccinare sau alte situații de sănătate publică.

 8. Hai să nu se vaccineze niciun copil pentru că o femeie care n-a fost vaccinată în copilărie consideră că nu e bine și îndoctrinează alții la același lucru. Oh, lăsați iarba să-și facă efectul halucinogen și să vină Cristi ca să vindece în mod personal pe cei 1,5-3 miliarde de oameni bolnavi de pe întreaga planetă.

  Cea mai neînțeleaptă decizie care s-a luat vreodată. Eu unul sunt vaccinat, nu am avut boli ale copilăriei, și de ce oare? Minune dumnezeiască și alimentație vegan! Vaccinarea la momentul potrivit.

 9. Chestia asta cu autismul,dupa cum scrie pe prospect ,apare cam 1/ 1.000.000 de cazuri (nu stiu sigur,zic si eu). Cam atatea sanse cred ca avem sa murim de la orice altceva, gen: nu mai iesi din casa ca iti cade un copac in cap, nu te mai urca la volan ca ai sa mori intr-un accident, nu traversa strada ca te calca un idiot, sau sa faci soc anafilactic la cine stie ce. Nu ne putem proteja 100%. Dar atata timp cat este vorba de sanatate publica, iar faptul ca nu iti vaccinezi copilul nu il afecteaza doar pe el, ci si colectivul din care face parte, nu mai merge cu „E dreptul meu”. Si nu putem compara Romania, unde bubuim de boli: tuberculoza( cica avem cele mai rezistente tulpini), rabie cu Germania, unde e cu totul alt sistem, stil de viata.Cand o sa ajungem la nivelul Germaniei,cu o incidenta a bolilor atat de scazuta, poate om fi si noi cu mot. Dar atata timp cat la noi: msuna sobolanii prin parcuri (Galati), cainii si pisiciele maidaneze convietuiesc cu noi, igiena oamenilor de rand cam neglijata (sa nu ne prefacem ca nu interactionam cu ei, cel putin in mijloacele de transport publice), spitele sunt cum sunt (e o realitate, nu prea le poti numi spatii dezinfectate). Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca nu suntem pe picior de egalitate cu tarile dezvoltate, si parintii nu isi pot pune copiii intr-un balon de sticla, pt ca nu au cum, e imposibil sa mergi pe strada si sa nu contactezi vreun factor infectios, traim in tara in care traim. Iar globalizarea, migratiile isi au contributia lor in raspandirea bolilor, nu ai cum sa iti feresti copiii de ele. Da, provoaca reactii adverse, a avut copilul febra. Dar te chinui acum cu el cateva zile,decat mai tarziu cand poate deveni mult mai grav. Poate nu sunt coerenta, dar imi spun si eu punctul de vedere. Ps: Imi plac mult articolele tale, si cu regret iti spun sa te pregatesti pt avalansa de comenatrii negative ce vor urma.

  • Imi plac oamenii care isi spun punctul de vedere, chiar daca nu sunt de acord cu al meu:) Danke.

   • Daca tot ati ajuns atat de culti si informati cititi statistici si rapoarte facute de medici germani si chiar americani care NU SUNT reprezentanti ai companiilor farmaceutice. Veti observa ca in medie vaccinurile au fost introduse omenirii, la finalul epidemiilor. Vorbea „inteligenta domnul doctor” sau nu stiu ce meserie are /domnul care a scris acest articol de rata de viata a romanilor inainte de vaccinare. Mi se pare o aberatie. Traiau oamenii putin pentru ca erau un popor de imputiti si neemancipati care traiau cu vaca in casa( care era de fapt bordei cu o camera) si cu gainile plus cei 8 membri ai familiei. De aici porneau epidemiile. Noroc ca ne-au mai civilizat altii sau a coborat Dumnezeu butoiul cu inteligenta peste noi. Oricum, au invatat oamenii sa faca mai multe camere, sa se spele, sa mute vaca in grajd, a crescut si rata de viata.
    De cei care de tem de asa zisele epidemii le prezint cu drag AH1N1 de care am suferit si cu care doctorii m-au tratat cu paracetamol pentruca marii producatori de vaccinuri nu au reusit nici pana astazi sa faca in vaccin. Iar daca sunteti asa porniti ca noi astia care credeti voi ne informam pe site-uri despre vaccinuri si ajungeti in punctul in care sunteti de acord ca trebuie as fim tarati in tribunale si obligati, demonstrati doar frica mortii care o aveti in voi si faptul ca ati lasat ca purtatorii de cuvant ai marilor producatori de vaccinuri sa va spele creierul si nici macar nu observati acest lucru. Si domnule Iliut daca ai consultat un singur medic ca sa scrii acest articol de doi lei jumatate mai bine scriai despre ieftinirea hartiei igienice.

    • Doamna Oana, eu nu v-am jgnit, incercati sa pastrati un ton decent ca sa putem continua dialogul.
     O sa va raspund doar cu: suntem in secolul 21, doamna.
     O parte din documentare este trecuta in articol.

 10. Eu mi-am vaccinat copiii, un băiat și o fetiță pana la un an inclusiv! Dupa 10 zile fetita a paralizat pt k niciun medic nu le-a facut un control inainte de vaccin, iar Institutul Cantacuzino a dat un răspuns ca nu e de la vaccin! Nimeni nu își asuma responsabilitatea pt ceea ce se poate întâmpla dupa vaccinare! Nimeni nu a fost de vina! Părinții suporta consecințele si familia! Stop vaccinurilor , daca copiii se imbolnavesc se tratează! Noi ii virusam cu vaccinurile , iar copiii nostri sunt cobai!

  • Imi pare foarte rau pentru experienta dumneavastra si sper din suflet ca fetita sa isi revina.In cazul dumneavastra pot intelege de ce sunteti impotriva vaccinarii,insa nu pot fi de acord cu afirmatia facuta,”Stop vaccinurilor,daca copiii se imbolnavesc se trateaza”. E adevarat ca unele cazuri pot fi rezolvate medical insa nu toate si intrebarea aici este cu ce pret?
   1.un copil care nu este vaccinat ROR(anti rujeola,anti oreion,anti rubeola) poate face una din aceste 3 boli.Poate face o forma usoara de rujeola,care se trateaza si dispare in cateva saptamani,fara conseciinte grave.Poate sa faca pe durata bolii cateva complicatii care ii pot provoca moartea sau vindecarea cu anumite sechele.Deasemenea,copilul poate sa isi revina si sa aiba o viata absolut normala iar la 10-15 ani de la infectie sa dezvolte o boala grava,PES pentru care nu exista tratament si evolutia este mereu spre deces. Rubeola este o boala care la copii are o evolutie usoara(febra,eruptie etc) care se poate trata.Ideea e ca aici conteaza varsta si momentul aparitiei infectiei.Daca de exemplu,o mama are un copil nevaccinat si acesta face rubeola in timp ce ea este insarcinata(in primul trimestru),ce se intampla?Copilul se va face bine,dar cu ce pret?Mama trebuie sa faca un avort sau poate sa opteze pentru continuarea sarcinii iar viitorul copil poate avea malformatii congenitale,se poate naste orb sau nu va putea auzi si vorbi niciodata in viata.Consider ca este un pret prea mare care trebuie platit pentru un vaccin.Un copil cu oreion se poate vindeca complet in cateva saptamani insa poate avea ghinionul de a face orhita/epididimita urliana,conseciinta acestei complicatii fiind sterilitatea.Din nou,intrebarea mea este: merita acest copil sa nu stie ce inseamna sentimentul de a fi tata,ce inseamna bucuria de a-ti tine copilul in brate?
   2.Vaccinul anti-polio-> poliomielita se trateaza,copilul supravietuieste insa cu pretul unui handicap motor pentru tot restul vietii.
   3.Vaccinul anti hepatita B-> este foarte important; hepatita B este o afectiune cronica cu o incidenta foarte mare in lume si foarte usor de transmis(sange,contact sexual,instrumente contaminate:cosmetica,stomatologie etc,prin saliva,de la mama la copil in timpul sarcinii sau nasterii).La o parte din bolnavi boala a re o evolutie urata:ciroza hepatica->cancer hepatic->deces
   4.BCG(antituberculoza): un copil care face tuberculoza are nevoie de tratament de lunga durata (1 an).Schema consta in administrarea zilnica a 4 tipuri de antibiotice,cu efecte adverse grave(tuberculostaticele sunt hepatotoxice).Se merita ca un copil sa fie internat in spital o perioada lunga de timp,sa fie izolat de alti copii,sa nu i se permita sa mearga in colectivitati,sa urmeze un tratament toxic pe o perioada lunga?In absenta tratamentului tuberculoza ucide.Absenta raspunsului la tratament ucide deasemenea…Nu credeti ca un vaccin ar fi avut niste efecte adverse mai putin importante si pe o perioada mai scurta de timp comparativ cu efectele antibioterapiei cu 4 antibiotice pe o durata foarte lunga?
   Celalalte vaccinuri recomandate dar neincluse in schema nationala de vaccinari sunt:
   ->rotavirusul- infectia cu Rotavirus determina un sindrom diareic acut asociat cu manifestari respiratorii la copilul pana in 24 de luni.Este o infectie grava,copilul se poate deshidrata si daca nu este adus in timp util la un spital acesta poate muri.Dar aici accept ca boala poate fi tratata si ca o data externat copilul are o viata normala si nici un fel de sechele.Acesta este si vaccinul incriminat la un moment dat pentru cazurile de autism.Studiile au infirmat legatura dintre cele doua.Personal recomand vaccinul insa inteleg daca vreo mamica il refuza,desi bolile diareice si respiratorii sunt principalele cauze de mortalitate la copil.Consider ca desoperite si tratate la timp au sanse la o evolutie buna.
   ->anti Hemofilus influentae: bacterie care cauzeaza infectii respiratorii si care la copilul mic poate determina o forma grava de meningita.Vaccinarea nu portejeaza impotriva infectiilor respiratorii,insa le scade frecventa (in infectiile respiratorii sunt implicate si alte bacterii) insa vaccinul este foarte eficient in prevenirea meningitei,boala grava cu potential letal atat la copil cat si la adult.

   In final,nu pot decat sa ii doresc multa sanatate fetitei si putere pentru dumneavastra.Formele de pareze postvaccinale sunt extrem de rare si de regula reversibile.

 11. -Mi-am vaccinat copilul anti TBC, obligatoriu la nou-nascuti in Romania. La 2 ani copilul mi-a facut TBC, luat de la locul de joaca, tot de la copii vaccinati.
  -Eu m-am vaccinat anti gripal prima si ultim oara acum 9 ani, si la scurt timp am facut rinita alergica. ORListul mi-a confirmat sec ca e una din reactiile adverse ale vaccinului. Mi-au trebuit 6 ani sa ma vindec si asta numai dupa ce am trecut la alimentatie sanatoasa.
  – Am fost muscata de caine maidanez, m-am dus la clinica, mi s-a facut pe loc vaccin anti-tetanos si am fost trimisa la spitalul de boli infectioase sa mi se faca si vaccinul anti-rabic. Ajunsa acolo doctorul de garda mi-a spus ca nu trebuia sa fi facut si antitetanosul, si nu intelege de ce alti doctori il recomanda pentru muscaturi de caine.
  Concluzii 1) daca nu traiam pe propria piele poate ti-as fi dat dreptate, dar asa nu pot sa zic decat la naiba cu vaccinurile si doctorii „imbuibati de stiinta”.
  2) dupa aceste episoade am inceput sa ma documentez, sunt carti scrise, documentare cate vrei. Iti pot recomanda cu placere cateva. Concluzia la care am ajuns in urma documetarii e ca sunt foarte putine vaccinuri care sunt realmente de folos in anumite circumstante, dar ce se intampla in ziua de azi e crima pe banii si sanatatea noastra. Nu avem nevoie de atatea. Epidemiile/bolile mai apar si ca suntem suprapopulati si suprapoluati, nu din cauza ca unii parinti refuza vaccinarea. Mie imi pare rau acum ca mi-am vaccinat copilul.
  Si inca ceva, sunt doar 0,01% doctori care vorbesc despre efectele nocive ale vaccinurilor pentru ca la restul le e frica sa recunoasca, altfel isi pierd din beneficii si credibilitate. Simplu.
  Revolutia nu se produce cu oameni fricosi si supusi care cred tot ce li se spune, pe principiul „crede si nu cerceta”.

  • Ionela Ionescu

   Ai cercetat/citit dar nu unde trebuie. Pacat ca nu stii sa selectezi informatia si sa citesti site-uri de specialitate, nu toate prostiile de pe internet…

  • 1.In urma vaccinarii nu toti copiii reusesc sa dezvolte un titru suficient de mare de anticorpi protectivi,acest fenomen tine de sistemul imun al fiecarui individ in parte si nu de calitatea vaccinului.In plus,nivelul de anticorpi se mentine la un titru crescut (protectiv) o perioada de cativa ani,dupacare incepe sa scada.BCG-ul este un vaccin care asigura protectie pe o perioada de 10 ani si nu pe viata.
   2.Vaccinul antigripal nu este unul obligatoriu,eu personal nu l-am facut niciodata.Nu spun ca este inutil insa personal l-as recomanda doar la populatia cu risc crescut(batrani,unii copii).
   3.Anti-tetanusul este un vaccin foarte bun,insa nu se face cand esti muscat de caine si nici de capuse cum am auzit mai nou,este un vaccin care protejeaza impotriva infectiei cu Clostridium tetani,bacterie care se transmite prin pamant,metale care au intrat in contact cu pamantul etc si nu de la animale.Se recomanda in accidente rutiere,accidente de munca,plagi taiate,intepate provocate de metale,plagi care au venit in contact cu pamant.Aici e vina medicului care l-a recomandat si nu vina vaccinului.
   4.Vaccinul antirabic este foarte eficient,se face la persoanele muscate sau zgariate de animale domestice sau salbatice.Nici un medic infectionist nu recomanda vaccinul antiabic la orice persoana muscata.Se decontamineaza plaga si se administreaza niste imunoglobuline.Pacientul este intrebat daca cunoaste animalul si daca il poate urmari timp de 10 zile.Daca animalul este in viata dupa 10 zile,antirabicul nu se face.Daca e un animal salbatic sau un animal pe care nu ai cum sa il gasesti/urmaresti sau daca plaga muscata e aproape de cap (fata,gat,umar etc) se face vaccinul.Asa cum vezi nu exista o dispeare a medicilor pentru vaccinare.Cazurile pentru vaccinare sunt atent selectionate.Nu urmareste nimeni sa administreze un vaccin inutil,sau un vaccin atunci cand nu este cazul.
   Cat despre efectele adverse ale vaccinurilor,da este adevarat,exista.Insa majoritatea copiilor fac efecte adverse minore.Efectele adverse severe(encefalite,paralizii,autismul apare pe unele prospecte dar recent studiile au demonstrat ca nu exista legatura intre vaccin si boala) apar foarte rar,se raporteaza 1 caz la 1 milion.Este trist,o adevarata drama atunci cand apar insa majoritatea sunt cazuri care se pot trata si nu inseamna ca nu mai trebuie sa vaccinam nici un copil pentru sansa de 1/1000000 sa aiba o reactie adversa importanta.

   • Bună Georgiana, spui ca antitetanos nu se face la muscatura de capusa. Asa mi-au spus mai mulți medici și mie, ulterior. Atunci, de ce fetitei mele i s-a administrat???? Informandu-i ca are vaccinurile făcute la zi???
    Atunci când ii întrebi ( medicii) de ce le faceți acest vaccin copiilor, se simt lezați și abia răspund, iar răspunsul conține fraze gen ” dacă nu-l facem e posibil ca acea capusa sa aibă sau nu bacteria, dar în cazul în care are, copilul se îmbolnăveste și exista tratament însă rămâne cu sechele” ce pot face eu în acest caz? Per total fetita mea are o doza mai mare în corp de Al,Mercur,etc…. De ce nu furnizează toți medicii aceleași informații? De aici vine lipsa încrederii în medici,sistem,etc. Le-am făcut vaccinurile copiilor (ex ROR) însă sunt cu inima strânsă!

    • Buna Gabriela, acum am vazut mesajul tau.Sper totusi sa nu fie prea tarziu.In mod normal la muscaturile de capusa nu se face vaccin antitetanus.Capusele pot transmite bacteria „Borrelia burgdorferi” responsabila pentru producerea bolii Lyme.In cazul muscaturilor de capusa profilaxia bolii Lyme se face prin administrare de antibiotice pe o perioada de 10 zile(cefalosporine la copil,doxiciclina la adulti) .Exista medici care recomanda la muscatura de capusa si vaccinarea anti-tetanos.Aceasta varianta poate fi explicata prin faptul ca sporii de Clostridium tetani(bacteria care determina boala numita Tetanos) sunt foarte larg raspanditi la nivelul solului iar capusele intra in contact cu acesta.Cu toate acestea nu am citit in nici o carte despre posibilitatea de transmitere a tetanosului prin vectori.O alta explicatie ar putea fi faptul ca medicul respectiv a considerat ca a trecut prea mult timp de la ultima vaccinare anti-tetanos.Vaccinul anti-tetanos ofera protectie pe o perioada de maxim 5 ani,motiv pentru care copiii sunt vaccinati de mai multe ori pana la varsta adolescentei(cat sunt sugari:la 2,la 4 luni,la 6 luni,la 1 an; la 3 ani, la 7-8 ani si la 12-13 ani).Dupa varsta de 17-18 ani nici o persoana nu mai prezinta anticorpi antitetanos in titru protectiv motiv pentru care,la fiecare intepatura/taietura/plaga care a venit in contact cu metale(ruginite sau nu) sau cu pamant(cazaturi/accidente) trebuie sa se faca obligatoriu acest vaccin.Nu stiu exact la care dintre aceste variante s-a gandit medicul care a tratat-o pe fetita dumneavastra.
     In ceea ce priveste dozele de mercur,aluminiu si alti excipienti din preparatele vaccinale, fetita dumneavastra nu le mai are in corp.Dozele acestor metale din compozitia vaccinurilor sunt mici,se tine intotdeauna cont de capacitatea de legare,transport si eliminare a lor pe care organismul unui copil o are.Ele nu se acumuleaza pe termen lung!!!Organismul uman este o chestie foarte inteligenta,stie ce ii este folositor si ce nu si are capacitatea de a-si face rezerve de elemente necesare unei functionari eficiente (Fe,Mg,Ca etc) si de a elimina substante de care nu mai are nevoie sau care sunt in exces sau pe cele care i-ar putea face rau(produsi de metabolism,toxine,medicamente,substante toxice etc,bineinteles ca doar atunci cand sunt in cantitati rezonabile).Reactiile adverse la vaccinare nu au legatura cu acesti excipienti dar aici este o poveste lunga.
     Nu stiu varsta copiilor dumneavastra,insa reactiile adverse apar la scurt timp postvaccinal,daca nu au avut probleme pana acum nu vor avea nici de acum inainte asa ca nu aveti de ce sa stati cu inima stransa.
     In ceea ce priveste faptul ca nu toti medicii furnizeaza aceleasi informatii nu stiu ce sa spun.Medicina este o stiinta aflata intr-o continua schimbare,conteaza foarte mult cat citesti,de unde citesti,unde lucrezi,de la cine inveti,cata experienta ai si ce eperimente neplacute ai avut.Stii cum e…vorba aia „cine se frige cu ciorba sufla si in iaurt”.Un medic care a intalnit cazuri de tetanos in cariera lui si care a vazut live diverse conseciinte ale bolii pe care altii doar le-au citit in carti(decese,sechele) devine intotdeauna mult mai precaut.

 12. Auzi domnule iliuta cum i-ti explici ca nepoata mea in varsta de 9 ani ,perfect sanatoasa ,dupa vaccinul de poliomelita primit la scoala a ramas cu pareza pe partea dreapta paralizata la pat.o leguma.cine ne plateste aceasta durere statul?aaa a fost o pura coincidenta….ce stii tu domnule de vaccinuri ,cine te plateste pe tine sa faci peopaganda.ai matale habar cate asemenea cazuri sunt cenzurate????poti sa-ti demonstrez 10 cazuri adevarate si in acelasi timp dureroase.ei din aceasta cauza noi nu ne vom vaccina copilul pt ca nici un doctor nu are curajul sa semneze in cazul in care apar probleme.daca statul are curajul sa semneze un act prin care i-mi garanteaza ca nu vor fi reactii adverse,GRAVE !!iar in caz contrar va plati sa zicem 10 mil de euro daune,atunci eu maine il vaccinez fara nici o problema.dar asta nu se va intampla niciodata…noi cetatenii de rand suntem pielea pu.ii in romania.asa ca nu ne ramane decat sa ne aparam proprii copii cum putem noi mai bine.
  Domnule iliuta i-ti doresc sa ai copii sanatosi sa nu treci prin ce trecem noi.si sa nu-ti mai dai cu parerea aiurea .

  • Domnule Morar, imi pare foarte rau si mi-e greu sa va raspund. O sa incerc, desi am un nod in gat:
   Cititi mai jos, va rog. Exista cazuri grave de copii in stare grava pentru ca parintii NU si-au vaccinat copiii.
   Stiu, e vorba de nepoata dumneavoastra si e imposibil sa dati dreptate stiintei si cercetarii medicale.
   Daca as fi patit a fel, cu siguranta ca acum eram la fel de virulent ca dumneavoastra. Asa ca va inteleg perfect. Si va asigur ca nu ma plateste nimeni, spun ce gandesc si incerc sa fiu de partea evolutiei, a stiintei.
   Va rog frumos sa ne spuneti daca se poate face ceva, daca va putem ajuta in vreun fel cu nepoata dumneavoastra. As vrea sa o facem, daca ne spuneti cum. Multumesc.

   • evolutia, stiinta sunt importante, esentiale pentru umanitate dar stim cu totii ca in acest domeniu se invart cantitati uriase de bani, ametim doar citind numerele, deci este inevitabil, (in unele cazuri s-au adus probe irefutabile), sa ne gandim ca uneori s-au luat decizii care nu aveau nimic in comun cu stiinta, sanatatea sau prevenirea anumitor boli. Au fost pur si simplu calcule despre profit. Iar cazurile nefericite pe care unii cititori si le prezinta intaresc si mai mult idea ca industria farmaceutica, de multe ori este manata de interese mai mult sau mai putin obscure, punand prea putin pret pe vietile „cobailor”, adica noi.
    Salut, adaug cronici la favorite, cel putin se discuta cu bun simt aici.

  • Domnule Aurel Morar , ceilalti copii care au facut vaccinul impreuna cu nepoata dv. au avut si ei reactii adverse ? Presupun ca au fost cateva clase de copii in acea scoala care au primit acel vaccin. Va inteleg durerea si revolta , trebuia ca in acel an sa faceti tot posibilul ca acest caz tragic al nepoatei dv. sa fie mediatizat, nu cred ca v-ar fi refuzat vreo televiziune , daca ati fi insistat poate ati fi primit si raspunsuri spre linistea daca nu a dumneavoastra cel putin a celorlati oameni .

 13. Cred ca e o lupta aiurea in tramvai… Deodata, totul este o conspiratie universala si producatorii de vaccinuri sunt pe lista neagra a oamenilor fooooarte cititi si inteligenti. E trist si chiar mai mult de atat, e ingrijorator faptul ca ne credem mai bine pregatiti si mai documentati decat medicii care ne recomanda aceste vaccinuri. Sunt lucruri extrem de grave si nu inteleg de ce oameni sanatosi la cap, vaccinati ( caci au avut, la randul lor, parinti sanatosi la cap ), refuza acest lucru pentru propriii copii. Am ales sa imi vaccinez baietelul, nu a avut niciun efect advers si sper din suflet sa nu intalneasca in comunitatile in care va intra (scoala, grupuri sportive si ce o mai fi) copii nevaccinati pe care eu ii consider bombe cu ceas. Ce sa facem de acum incolo? Sa pupam moaste, sa mancam sanatos si sa ne rugam la icoane facatoare de minuni? Suntem in secolul 21, la naiba, n-ar trebui sa ne comportam ca atare?

 14. student la medicina

  Voi, parintii care nu va vaccinati copii sunteti doar niste animale, nu oameni. Nu aveti dreptul sa va numiti oameni cand va puneti viata copiilor in pericol cu buna stiinta.

  Vaccinul DTP.

  Voi stiti ce e aia difterie? Nu, ca cazurile sunt extrem de rare? De ce? Pentru ca oamenii se vaccineaza. Rezervorul natural al bacteriei este doar omul. Sunteti ignoranti ca nu stiti microbiologie, nu e asta o problema. Dar sunteti PROSTI pentru ca nu ascultati de cei care stiu. Un bebelus se deshidrateaza in cateva ore. Nici n-aveti timp sa il duceti la spital …

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Corynebacterium_diphtheriae

  Stiti ce e ala tetanos? Ala de-l faci de la ‘cuie ruginite’ nu? Voi n-ati avut treaba ca ati fost vaccinati de mici nu?

  Stiti ce e aia tuse convulsiva? Nu. Ca nu au mai fost cazuri in Romania de foarte multa vreme. Se formeaza o falsa membrana pe faringe, amigdale si epiglota, care adera strans de mucoasa. Si nu se poate indeparta. Frumos nu?

  Citez din link-ul de mai jos:

  „Complicatiile respiratorii sunt cele mai frecvente: asfixia (mai ales la copii mici), complicatii pulmonare (pneumonia). Complicatiile nervoase pot cauza paralizie, intarziere mentala. Frecvent poate apare otita.”

  „Tratamentul cu antibiotice chiar daca nu modifica cursul bolii previne infectiile bacteriene secundare.”

  Nici antibioticele nu sunt foarte eficace. Deci de ce sa nu previi?

  http://www.sfatulmedicului.ro/Rujeola-si-alte-boli-ale-copilariei/tusea-convulsiva-infectia-cu-bordetella-pertussis-sau-tusea-magareasca_629

  • Daca a avea libertatea de decizie asupra sanatatii propriului copil inseamna ca esti animal, prefer sa fiu un animal, deoarece animalele au grija de puii lor chiar si cu pretul vietii si nu ii omoara prin avort, asa cum fac oamenii. Ma mira faptul ca sistemul medical nu apara drepturile copiilor nenascuti si aveti cu totii pretentia sa am incredere ca le pasa de copilul meu. o sa am incredere oarba in sistemul medical atunci cand avorturile vor fi interzise. Altfel mi se pare dovada de ipocrizie sa fiu numita animal pt ca nu vaccinez un copil, care momentan este sanatos si bine ingrijit, dar daca il avortam nu mai era nici o problema. Cat despre dumneavoastra, daca ajungeti medic, chiar nu as vrea sa va intalnesc, deoarece as fi tratata ca un animal sau poate mai rau doar pentru ca am o opinie diferita. Pentru cultura dvs generala ar trebui sa stiti ca nu suntem toti la fel, exista diversitate in modul de viata, de gandire si cred ca ar trebui sa ne respectam reciproc. Eu sunt una dintre mamicile care nu si-au vaccinat copilul, dar nu incurajez pe nimeni nici sa vaccineze, nici sa nu vaccineze. E o decizie prea mare si pot aparea reactii nedorite in ambele cazuri. Si sper sa nu ne intoarcem la regimurile totalitare in care nu aveam dreptul la libera exprimare. Si sa stiti ca nu ma deranjeaza deloc opiniile provaccin, ci atitudinea acuzatoare asupra celor care nu vaccineaza. Daca vaccinurile sunt atat de benefice si de sigure, in cazul unei epidemii vor fi afectati doar copii nevaccinati, asa ca nu aveti de ce sa faceti griji daca i-ati vaccinat pe ai vostri.

 15. student la medicina

  *rog un moderator sa corecteze gramatica, e de la oboseala

 16. Cat de real este ce scri

  Tot citesc prin articolele dvs si ma minunez. Intr-adevar vad ca ati facut ceva cercetari dar numai pe site-uri care sustin ceea ce scrieti iar aici prezentati ca fapte, opiniile dvs formate in urma citirii unor articole pro-vaccin, anti-vegan,etc. Practic tot ceea ce nu se incadreaza in tiparul conventional este blamat si pus sub semnul intrebarii in articolele dvs, Domnule, cu tot respectul pentru timpul care il acordati scrieri acestor articole si cu tot respectul pentru ‘Cercetatorii care petrec ani in laboratoare ” pentru noi ,astia multi si neinformati ( nu pentru milioanele de euro pe care le primesc in schimb de la companiile farmaceutice private); cu tot acest respesct va cer sa prezentati argumente echilibrate atunci cand incercati sa formati opinii publice. Acest sistem ” de medicina” care dupa procentele aratate mai sus de dvs, merge uns, acest sistem ne scapa de rubeola, oreion etc dar murim mai multi ca niciodata. Vad ca ati omis domnule Iliuta sa ne mentionati care este procentul copiilor bolnavi de cancer? (Cati dintre apropiatii dvs, prieteni, rude,cunostiinte, au cancer? ) Si ma intreb totusi de ce nu vorbiti despre milioanele de cazuri in care vaccinurile au fost cauza mortatliitatii infantile, fapte recunoscute chiar de companiile farmaceutice care le-au produs si care in urma acestora au platit despagubiri familiilor si au retras alte milioane de vaccinuri de pe piata. Sper ca totusi motivul dvs, sa fie o colaborare cu o companie care va plateste pentru a le face publicitate. As intelege ca incercati sa va castigati existenta intr-o tara si asa fara nici un Dumnezeu ca sa nu mai vorbesc de cultura, informare, tehnologie etc. Imi doresc ca in secolul XXI, un om care are acces la informatie sa nu ajunga atat de spalat pe creier si indoctrinat de media, procentaje, mafia medicala,incat sa creada ca tot ce ne vand ei la tv este REAL!! Si totusi ca vad cateva sclipiri de inteligenta in scrierile dvs, ce va face sa fiti atat de obtuz incat sa nu vedeti ca sistemul acesta care ne PROMITE (bani, sanatate, prosperitate, cultura etc. ) ne dezamageste lamentabil? Pana si cei de la NASA au afirmat ca nu mai trimit echipaj uman pe luna datorita birocratiei si nu a lipsei de tehnologie sau de fonduri. Si au spus-o public,da ,ei cu propriile cuvinte. Intrati pe site-ul lor daca nu ma credeti. Deci in concluzie Domnule, despre ce vorbim? Pentru cine si ce lucreaza stiinta si mai ales PENTRU CAT???

  • Doamna, cu respect, nu incerc sa formez opinii, incerc sa fiu de partea stiintei. In care dumneavoastra nu credeti.
   E atat de simplu. Nu ma plateste nicio institutie:))Asta mai lipesea. Am mai citit teoria asta pe aici.
   Si cred ca argumentul :”sunteti platit de agenturi straine”, adus mie, unui om care are alta parere decat dumneavoastra, e ieftin.
   Nu voi relua argumentele din articol. Multumesc pentru comentariu.

   • De care parte a stiintei, cea care lupta cu adevarat pentru solutii vindecare-eradicare , sau cea care amelioreaza doar o stare de fapt, pentru consumatorism???
    In urma cercetarilor facute pana acum, dupa cum spuneti, probabil ati aflat ca exista tratament si pentru diabet in momentul de fata dar sursa este platita pentru a nu aparea inca pe piata si asta de cativa ani buni.
    Cred ca stiti cat de scump este tratamentul pentru supravietuire si amelioarare dar de vindecarea ar aduce dupa sine niste buzunare mai goale.
    Cum de altfel multe din bolile moderne sunt produse de virusi de laborator „verificati” la liber pe populatiile sarace ale lumi.
    O industrie care a fost creata cu cele mai nobile porniri a ajuns sa creeze monstri- TARGET PE SANATATE- pe viata nostra. Curand vom avea target pe moarte- sau deja o fii si nu am aflatt inca.
    Si nu va acuz ca ii sustineti, in asta credeti dumneavostra si cu asta rezonati, si sunt convinsta cand veti trai pe propria piele rezultatele acestui fel de STIINTA nu veti mai fi asa vehement! Si sa stiti ca militez pentru stiinta si cercetare dar in folosul tuturor nu pentru bani, mai ales pe sanatate si pe viata micutilor nostri.

  • Ionela Ionescu

   Cititi numai site-urile unor diletanti care habar nu au ce e aia EVOLUTIA OMENIRII si pt ce au fost inventate vaccinurile.

  • Nu se moare mai mult ca niciodata! Suntem peste 7 miliarde si numarul creste ametitor, speranta de viata este destul de mare! Doar pentru ca medici si cercetatorii au reusit sa diferentieze bolile intre ele nu inseamna ca sunt boli noi, ci doar sunt denumite corect.

 17. Problema in cazul nostru a fost urmatoarea:noi am vrut ca bebe sa fie vaccinat dar nu avea vaccinuri…si am asteptat vreo 4 luni dupa el ceea ce nu e chiar ok..ar trebui sa se faca ceva si in privinta asta pt ca un unii parinti chiar doresc vaccinarea dar sunt impiedicati de sistemul asta bolnav…

  • Asta e un Sistem Medical Romanesc bolnav.

  • Si o parte din medici se lupta cu sistemul bolnav si incearca sa faca tot ce le sta in putinta ( am avut profesor care facea rost de un anumit tip de medicament antiviral din Rusia sau Ucraina ca sa isi trateze pacientii internati la nefrologie). Din pacate medicii nu au sprijinul guvernului iar unii se lasa batuti mai repede decat altii.

 18. Este foarte usor sa emitem pareri atat pro cat si contra atata timp cat nu am trait pe pielea nostra efectele adverse, atat ale vaccinari cat si a refuzului vaccinari.Da eu sunt o mamica care a refuzat vaccinarea copilului ei nascut prematur, sub greutate si cu detresa respiratorie. Am nascut intr-o clinica privata, unde am avut „norocul” de a-mi cere acordul privind acceptul sau refuzul vaccinari copilului, in conditiile in care am nascut de urgenta la 35 de saptamani, copilul l-am primit in brate dupa 8 zile si regeret fiecare secunda petrecuta departe de el, si faptul ca nu mi-am cerut dreptul de a fii langa el din prima clipa, pentru ca starea imi permitea, dar a afost mai comod pentru ei sa-l puna intr-un incubator decat pe pieptul mamei, dar in ceea ce priveste vaccinarea au venit in primele ore sa semnezi daca imi dau acordul. Am avut sansa de a ma informa inante de a naste de efectele pe care le au unele vaccinuri asupra copiilor atat de mici. Veti ramane surprinsi sa aflati ca acei medici, mai exact asistente care ne vaccineaza copii nu stiu ce contine acel vaccin…si da multe din ele sunt virusi activi care intr-un organism deja slabit fac ravagii.
  Efectele lor unele sunt pe loc, in schimb cele mai multe sunt in timp. Plus calitatea lor, modul cum sunt produse, unde sunt produse.
  Sa nu uitam ca medicii au spus tot timpul ca vaccinurile sunt obligatorii in Romania, un abuz flagrant de alfel, statul mai exact MS ore obligatia de a le oferi gratuit, si a aproviziona medicii cu vaccin…ceea ce nu se intampla, sau mai exact aceste vaccinuri se pierd pe drum si multi parinti trebuie sa il procure cu dificultate si pentru niste sume, care nu fac actceva decat sa imbogateasca piata pharma.
  Ati observat cumva valul de sinucideri din ultimul timp, in randul copiilor de 10-11-17 ani, depresiile tot mai frecvente in randul copiilor?!!Atat alimentatia care este „Vaccinata” cu tot soiul de potentatori si antibiotice isi cer tributul.
  Apreciez medicii adevarati care am facut facultatea cu PASIUNI, si din PASIUNE, cu sufletul( mai ale cei din cercetare) nu cu gandul la castigul financiar viitor si la vestitul PLIC, dar cred ca nu ma pot lasape mana celor care fac si au facut facultatea pe banii parintilor fara a tece macar pe la ore si care stiu mai putin decat un om de rand.Care invata un diagnostic si pe accela il pun la orice simptome, cum de altfel nici pe mana celor care cu buzunarele indesate de bani si vacante reprezentantilor medicali ai firmelor de medicamente prescriu „PE MARJA” de la firma X… si o spun in cunostinta de cauza.
  Iar cine spune ca dreptul asupra noastra ca OM apartine STATULUI actual cred ca nu isi apartine deloc si are o lipsa stima de sine acuta.
  Probabil sunt tot accea care spun ca Romania este o tara de nimic, urata si oriunde in lume este mai bine, dar uita ca tara asta a ajuns asa datorita NOUA tuturor pentru ca am uitat sa o privim frumos si ne-am lasat CONDUSI, si ne lasam condusi de toti cei care o urasc efectiv, dar care au supt toata seva si frumusetea tarii NOASTRE, pentru niste bani si un trai mai bu doar pentru ei, vanzand-o si vanzandu-ne si pe noi odata cu ea.
  Accesul la informare este liber numai ca un popor mai putin informat si mai slab pregatit este mau usor de manipulat. Functiile cheie din stat sunt detinute de oameni manipulabili, mai putin pregatiti care pot fi usor cumparati.
  Avem profesionisti, suntem un popor ff inteligent dar manipulat, avem cu ce trai bine dar nu suntem lasati.
  Si da voi vaccina cand inantea vaccinului voi fii informata de ei asupra ceea ce contine vaccinul si dupa ce semneaza ca isi asuma vaccinarea si apoi se fac testele de risc altfel nu cred ca pot risca in ziua de astazi, sa imi vaccinez copilul cu virusi activi care ii pot fii fatali mai ales dupa inceputul pe care l-a avut.
  Cei mai ingrijorati ar trebui sa fie cei care vaccineza de vaccin efectiv nu de cei nevaccinati, doar v-au asigurat ca vaccinarea protejeaza si i-ati crezut, de ce va este teama de un copil nevaccinat care nu a fost atins de virusi, doar al dumneavoatra este protejat de vaccin NU.
  Acest razboi intre parintii celor vaccinati si cei nevaccinati este pornit tot de cei din pharma pentru ca ei pierd confortul financiar.
  Alaptarea nu este promovata, doar exista alternativa artificiala si pe bani destul de multi, avantaj tot MS, nu copii nostri care sunt Vaccinati natural prin alaptare materna. Educatia nutritionala si calitatea mancari( prin oprirea comercializarii produselor obtinute artificial) nu este promovata ca doar prim mancare suntem iar controlati.
  As dori sa se puna accent pe hrana curata, medicina traditionala la acre sa aiba acces toata lumea si in ultima instanta partea artificiala si alternativa invaziva. Natura ne ofera totul numai ca noi nu o mai cunostem, natura este la indemana tuturor, nu trebuie sa ne indopam cu medicamente pentru orice, probabil multi stiti ca orice medicament care este de sinteza de altfel actioneaza atat pozitiv asupra organului pentru care este creat dar ataca alte 2-3 in sens negativ pentru care trebuie sa luam alte medicamente, si asa devenim SCLAVI pietei PHarma si astfel in cativa ani vom lua pastile ca sa putem iesi afara din casa.
  Nu stiu cati din cei care ii blameaza pe cei care informeza ceva mai mult, din teama, din razvratire si mai ales din faptul ca vor sa fie proprtietari pe viata lor si mai ales pe actiunile lor stiu ca in farmacii ne sunt eliberate medicamente din functie de avantajele materiale ale Lantului Farmaceutic, nu in funtie de nevoile noastre. Cu cat mai multe medicamente pentru orice cu atat mai bine pentru ei, si mai ales de la Producatorul& Distribuitorul care oefera mai mult.
  Cei care ne vand medicamentele nu o mai fac cu pasiunea cu care o faceau farmacistii inainte din dorinta de a ne vindeca ci din dorinta de a castiga mai multi banuti pentru un trai mai bun, pentru asi lua salariu si a face TARGETUL…da da TARGETUL pe sanatatea nostra si mai ales a copiilor.
  Oare stiind toate acestea ma puteti acuza de decizia luata???Dupa multe nopti nedormite, dupa mii de file citite( fara facultate de medicina) dar toti avem acces, la ce invata ei( cei care chiar invata), daca ne dorim. Si da din teama nu vaccineza multe mamici nu din nepasare, din indolenta acum.

  • Cateva aspecte as dori sa mentionez: exista protocoale de diagnostic si tratament realizate la nivel international. In mod normal stabilirea unui diagnostic se face dupa protocol, nu dupa ureche. Daca se intampla sa nu fie indeplinite toate criteriile, ci doar aproape toate…e mai dificila situatia. Sunt de accord ca nu toti fac medicina din pasiune, ci din obligatie fata de parintii doctori sau pentru ca se gandesc ce castiiiig imens o sa aiba! Antibioticele nu trebuiesc administrate intr-o simpla viroza ( in Suedia se prescriu antibiotice dupa ce s-a facut cultura si antibiograma, iar in Lituania ai nevoie de radiografie pulmonara ca dovata ca pneumonia este de cauza bacteriana). Am colegi farmacisti care sunt dezamagiti ca sunt VANZATORI si nu farmacisti! Ati sustinut niste puncte interesante si argumentate, si cu cateva sunt de accord cu dumneavoastra.
   Dar trebuie sa aveti in vedere ca intr-adevar unele boli chiar exista si avem nevoie de vaccin. Cum este difteria ( din care se poate muri), poliomielita, tuse convulsiva, rubeola, rujeola etc. Nu zic sa va vaccinati anual antigripal, mai ales daca nu faceti parte din grupurile de risc. Dar este important sa ne vaccinam copii impotriva unor boli, si pe noi impotriva virusurilor hepatice.

   ps: sunt medic rezident in anul 3 si am fost la cateva congrese si conferinte, culmea e ca nici un reprezentant medical nu mi-a oferit vreo vacanta sau croaziera pentru a prescrie medicamentele lor. Nici pe mine nu m-a abordat si nici pe colegii mei ( din cate stiu eu)

   • Eu nu am spus ca nu avem nevoie de vaccin, eu spunce am intalnit eu si mai ales cazul copilului meu prematur sub 2500g ,greutatea sub care nu se face BCG-ul, iar neonatologul in primele 5 oare dupa nastere a venit sa-mi ceara acordul pentru vaccinare, pt a i le face atunci, el fiind dependent de oxigen, administrandu-i-se antibiotic, si fara am explica nimic din ce inseamna acele vaccinuri.Sansa mea a fost ca m-am informat, inainte si am avut aces la cele informatii.
    Am intrebat si medici, ce presupun aceste vaccinuri, din ce sunt facute si spre mirarea mea nu amustiut sa imi ofere niciun raspuns, doar ca sunt Obligatorii. Cand le-am spus se afla intr-o grava eroare ca nu sunt obligatorii mi-au spus sa-i fac macar hepatita B pentru ca sunt deja ff multe persoane infectate, altul sa ii fac BCG-ul pentru ca in tara nostra avem o incidenta foarte mare( in conditiile in care suntem vaccinati peste 90%).
    Si cel mai mult m-a convins ca nu am gresit neacceptand vaccinarea faptul ca nu i-au facut niciun fel de test de toleranta, era sub antibiotic, chiar daca nu avea nicio infectie(preventiv)si era sub greutate si ei i le faceau ca asa este protocolu rezista bine , patea ceva era din cauza prematuritati!
    Iar referitor la ceea ce am spus cu prescriptiile in baza avantajelor materiale din partea Pharma credeti-ma ca o fac in cunostinta de cauza si nu de putine ori am asistat la discutii medit reprezentant medical, plus ca parintii mei lucreaza de 30 si de ani in domeniul farmaceutic si stiu ce spun.
    Dumneavostra ati avut norocul sa faceti facultatea din pasiune si sper ca si pe mai departe de primeze acest fapt si imi plec capul in fata celor asemenea si nu generalizez cele afirmate mai sus, dar exista si sunt din ce in ce mai dese cazurile ca ei.

    • Si eu am nascut prematur,la 7 luni , o fetita de 2050g. Am mai stat in spital, alaturi de ea inca aproximativ o luna , pana a ajuns la greutatea de 2500g , abia apoi neonatologul m-a anuntat ca trebuie sa-i fac vaccinul. In prezent ,la 5 ani si jumatate , fetita mea are toate vaccinurile importante facute si nu a avut nici o cat de mica reactie adversa .Eu cred ca important este in primul rand profesionalismul medicului cu care vii in contact , apoi bagajul genetic cu care fiecare copil vine pe lume. Pacat ca intr-un spital privat cu pretentii ai intalnit un asemenea cadru medical.E riscant sa-i faci unui copil maricel un vaccin cand este sub tratament cu antibiotic daramite unui prematur !

 19. Narcisa Vesela

  Viata in general e despre alegeri: bune, rele, facute cu cap sau in pripa, analizand profund o situatie sau tratand cu superficialitate unele aspecte. Pusi in fata unei probleme, oricat ar fi ea de grava, nimeni nu ne va pune solutia in maini. Accesul la informatie ar trebui sa faciliteze o decizie benefica, dar mai mult ne incurca gandurile si principiile. Problema e ca toate studiile si cercetarile stiintifice menite sa ne destupe noua mintea nu vor putea niciodata sa-si atinga scopul daca intelectul consumatorului nu face fata :).
  Inca o data, e vorba despre alegeri nu despre solutia universal valabila sa ne rezolve noua toate problemele si sa ne garanteze 100 de ani minunati de trai pe acest pamant. Sa fim seriosi, in ritmul in care societatea isi desfasoara activitatea in ziua de azi, mare lucru ca nu am luat-o razna cu totii. Ne-am adaptat vremurilor, asa cum si organismul se adapteaza la alimentatia actuala, asa cum am invatat sa ne imunizam impotriva bolilor nu demult mortale (ca o facem prin vaccinare sau, cum sustine doamna Steer, mancand verdeturi si seminte).
  Ne comparam situatiile, incercam sa luam decizii dupa ce zic altii si ce citim pe forumuri ca atat ne duce capul. Apoi ne invinuim ca daca nu suntem toti in aceeasi oala, sigur facem parte dintr-o conspiratie.
  Da, am avut o infectie la o masea, dureri crunte, am luat antibiotic…. tot patrunjelul si leusteanul din gradina nu m-ar fi ajutat cu nimic in acel moment. Sunt vaccinata, am facut bolile copilariei, am imunitate foarte buna si nu stau cu caserola de cruditati dupa mine. Nu racesc, n-am stat o zi in spital (in cei aproape 30 de ani), am un metabolism excelent si energie toata ziua fara sa numar cate proteine si carbohidrati includ in mesele zilnice. O fi tineretea, mostenirea genetica buna (strabunica a trait 103 ani) sau pur si simplu noroc, nu stiu. Fiecare organism difera, nu ne putem ghida dupa ce face bine unui om dar noua sa ne dauneze.
  Nu putem sa ne consumam toata energia analizand fiecare element chimic ce intra in contact cu corpul, ce legume mancam, ce material purtam, folosim sau nu AC, bem apa plata imbuteliata sau nu, mai mancam in restaurante ca deh nu stim ce pun, mai mergem la strand, nu ca facem cancer de piele. Daca da, atunci ratam scopul initial al acestor analize si anume acela de a TRAI, de a ne bucura de viata.
  Scria cineva mai sus ca natura este la indemana tuturor. Tin sa o contrazic, avem impresia ca avem acces cu totii dar nu e asa. Cine mai sta sa isi cultive propriile legume si fructe, sa fie bazat 100% pe ceea ce mananca? Prea putini, restul le cumparam, cu pesticide cu tot, ca scrie pe ele bio, eco tot degeaba. N-ai pus-o tu in pamant, nu stii sigur atunci ce mananci. Si intrebarea mea e cand sa mai avem timp si de asta?
  Si medicamentele au fost inventate cu un scop, si nu acela de a ne imbolnavi, ci de a completa ceea ce natura nu mai tine pasul sa o faca fara a ne supune pe noi la un efort considerabil. Aruncam cu pietre catre farmacii pentru ca omul in general (cel de o capacitate intelectuala mediocra ma refer) stie sa duca lucrurile la extrem. Si atunci apar problemele. Am aflat ca putem lua o pastila pentru orice asa ca o facem, ignorand ceea ce dadea rezultate pana atunci. Si dupa ce ne umplem de compusi sintetici si substante active, facem reactii adverse si taram medicina prin noroi. Nu ti-a bagat nimeni pe gat cu forta antibioticul ala si asa luat dupa ureche de fiecare data cand ti-a curs putin nasul. A fost o alegere, deci vor exista si consecinte. Si aici revin la primele randuri ce le-am scris 🙂

 20. Vaccin… si nu prea (cred)!
  Pe vremea noastra (anii 80) vaccinurile se importau, de curiozitate?
  Se uita foarte repede de scandalul vaccinurilor din timpul gripelor avioaro-porcine care, desi se puteau produce bine merci la Cantacuzino, s-a incercat aducerea de afara in regim de urgenta, desi fusesera respinse in alte state. Se uita faptul ca impactul gripei a fost de cel putin 1000000 de ori supraevaluat. Se uita ca atunci s-au distrus ferme intregi de animale absolut degeaba, ba din contra, la comanda!

  Nepoata mea, in urma unui banal vaccin de pe la 3 ani, a primit cadou un frumos diabet. Are 8 ani si e o „placere” sa vezi cum isi face singura injectia, cum nu se poate atinge de prajituri, are mancare cantarita, e efectiv grasa si disproportionata. Tin sa precizez ca nu incape dubiu de cauza si efect, copilul nu a prezentat nicio problema pana la acel vaccin. Daca imi lasi o adresa e-mail, iti trimit cateva acte si precizari.
  In alta ordine de idei, fetele mele (cea mare tot timpul vaccinata, cea mica nu prea, de cand am inceput sa iau frica) sunt mai tot timpul racite. Ma duc la medicul de familie frecvent, din pacate. Am inceput sa cunosc medicamentele si sa stiu ca contin de fapt ca si „substanta activa”. In cel putin trei sferturi din cazuri retetele au fost scrise fara sa fie macar copiii de fata, iar medicamentele nu au fost mereu aceleasi. Niciodata, dar NICIODATA, nu mi-a fost trecut pe reteta nu medicament ieftin. Intr-adevar, sunt compensate, dar cine castiga din asta? Mi-am dat singura raspunsul acum cca 2 ani, cand, in cabinetul medicului fiind, a intrat un domn tanar care s-a prezentat ca fiind distribuitor la unei fabrici sau marci de medicamente. A fost imediat intrerupt si rugat sa astepte si medicul m-a expediat in 30 de secunde.
  Si, ca ultima paranteza, n-ar fi rau sa aduci vorba si despre alimentatia extrem de „sanatoasa” pe care tot statul ne-o baga pe gat! Daca ai copii prin preajma, te rog sectioneaza de curiozitate orice cremvurst si da=ti cu parerea cam cata carne contine sau deschide o cutie de pate si las-o 3-4-5 zile asa deschisa, apoi dedu singur cam cati conservanti – naturali, desigur – contine. O rosie cumparata inclusiv saptamana trecuta are un gust perfect de iasca si ditamai partea lemnoasa in interior, numai buna de aruncat.
  Noi nu am crescut asa. Si am tendinta sa cred ca nimc nu mai seamana cu ce stiam noi. Ni se induce doar ideea ca asa ar fi. Termenul potrivit acestor vremuri este „fabricat sub licenta”! Valabil si pentru frigidere (bunica inca mai crede ca Arcticul luat anul trecut o sa tina tot 40 de ani ca si cel dus la schimb anul trecut, asa ca tot incearca sa ma convinga sa-l dau de zestre celei mici – care are 6 ani!), si pentru televizoare (ambele televizoare achizitionate recent poarta nume pompoase ca Grundig si Telefunken, cica germane! germane au fost pana am ajuns acasa si am verificat cutiile – ambele sunt facaturi turcesti fara nicio legatura cu marcile originale, in afara siglelor), telefonul Allview e „marca romaneasca” get-beget, tableta Akay e „siguuuuur” japoneza… asa e si pentru orice altceva…
  Traim intr-o era in care chinezismele/turcismele triumfa dintr-un singur motiv – sunt consumabile! nu ca produsele noastre „vechi” care puteau fi trecute prin 3 generatii.
  Asa merge totul, banii invart roata, deci daca roate nu se invarte cineva pierde! Daca nu te-ai prins pana acum de treaba asta, sa stii ca nu exista un vaccin care sa te trezeasca!
  Unul din putinele drepturi pe care ar trebui macar sa avem impresia ca le folosim este cel de libera alegere! Atat timp cat cineva ma considera pui de rotisat si eu vreau sa fiu gaina ouatoare, tind sa cred ca putin ii pasa de persoana mea!
  Deci, probabil voi permite vaccinarea in continuare a copiiilor, cel putin pentru bolile letale. Dar stiu destul de clar ca riscul nu e atat de mic precum vor unii sa credem…

  • Doamna vaccinela, de curiozitate, ce vaccine a facut nepoata dumneavoastra la 3 ani?
   Sau ati avut ghinionul sa faca diabet si acum ati gasit in vaccinuri tapul ispasitor?
   Pot sa va zic ca mama mea complet nevaccinata are scleroza multipla. Este o placer sa o privesti si pe ea mai ales in timp ce-i schimbi pansamentele unde a cazut efectiv carnea de pe ea. De ce nu va interesati la mai multi bolnavi cu boli autoimmune nevaccinati cum e viata cu asa ceva? De ce nu va interesati sa vedeti ca aceste boli sunt direct rezultat al unor boli din copilarie facute forma mai grea?

   • Ana are mere. Bune.

    Doamnă, există o legătură dovedită între „vaccine” şi bolile autoimune (diabetul la copii, deci de tip 1, este o boală autoimună); http://www.nvic.org/vaccines-and-diseases/Diabetes/juvenilediabetes.aspx Încolo, ruşine să vă fie pentru tonul cu care replicaţi la comentariul de mai sus, care povesteşte o astfel de experienţă dureroasă!
    Cât despre articol… aceeaşi marcă („de ce nu sunt raw vegan” :))) ); idiot şi complet nedocumentat!
    Gata, (îmi promit să) nu mai calc pe aici. 🙂

 21. Si de curiozitate ce faci cand sunt persoane a caror copii au fost imbolnaviti de vaccinuri? Care au castigat in instanta impotriva firmelor? SUnt in Italia cazuri(informeza-te), SUA, si din ce in ce mai multe cazuri apar. Statistic vorbind 1 dinr-un numar mare sau mic, au efecte secundare grave! Cum ai scris si tu informeaza-te

 22. Sunt si eu mamica, am citit multe pareri pe net atat pro cat si anti vaccinuri si am ajuns la concluzia ca aceste vaccinuri de care si eu am beneficiat la randul meu, cele obligatorii, fac parte din responsabilitatea mea si a familiei mele sa ii oferim bebelusului Dreptul la Sanatate. La fel ca orice alt drept pe care micutul il are, ar trebui sanctionat grav incalcarea lui. Vaccinurile se fac unui organism perfect sanatos. Voi cand ati fost la medic, l-a luat la control, nu ati avut gura sa spuneti daca a avut vreo problemuta, cat de mica? E responsabilitatea noastra ca parinti sa facem acest lucru. Eu de ex inainte de vaccinare cu cateva zile l-am monitorizat ” la sange”. I-am luat temperatura in diferite momente ale zilei, l-am urmarit daca stranuta sau tuseste catusi de putin, scaunul urmarit si toate concluzoile scrise pe hartie si prezentat la medic cu ce am cules eu. La primul vaccin tusise putin si am luat decizia impreuna cu medicul, sa urmarim putin situatia si sa amanam vaccinul cu o sapt. Rezultatul: nicio reactie adversa, copil perfect sanatos. Invatati sa cereti mai multe pareri, sa colaborati cu medicii, nu sa aveti pretentii si cereri sau plangeri de cum intrati pe usa cabinetului, conteaza mult si asta. Medici sunt cu sutele peste tot, nu toti subt tampiti si incapabili sau platiti sa va imbolnaveasca copiii. Reveniti-va ca aceste probleme cu nevaccinarea sunt serioase! Nu va jucati cu viata copiilor vostri doar pentru niste informatii aruncate pe internet. Folositi-va creieru! Imi cer scuze de „typos” scriu de pe telefon. O zi buna si sper sa fiti responsabili in alegere!

  • Multumesc!! cred ca sunteti o mamica extraordinara! Eu is foarte fericita cand vin mamicile si sunt curioase, si se informeaza si au intrebari! Prefer sa raspund la milioane de intrebari decat sa am indoiala ca nu a inteles ceva!
   Sunteti un exemplu! ( eu cel putin asa cred!)

  • Felicitari si din partea mea. E reconfortant sa mai citesti si randuri scrise de cineva ca dumneavoastra. Uneori iti vine sa renunti chiar daca ai in minte miza pentru care nu o faci.

 23. Buna ziua
  Imi plac astfel de articole dar cu unele rezerve.
  Personal cunosc copii de medici care nu fac vaccinurile la copii, medici recunoscuti si renumiti in tara si in strainatate. In alte zone ale lumii lumea este mai tacuta in sensul ca nu spune nimanui ca nu le face vaccinul la proprii copii dar la noi romanii care suntem mai naivi acest lucru se spune probabil din considerentul ca aia fara vaccin sunt mai tari, mai smecheri, mai destepti etc.
  Toti prietenii mei de exemplu stiu ca baietii mei au vaccinurile facute la zi dar nu este asa. Va rog sa va abtineti la a mai face comentarii astia care nu aveti vaccinurile facute la copii pentru ca oricate argumente contra vaccinare o sa scrieti o sa se gaseasca cineva sa vi le demonteze chiar ca a trecut prin facultate sau a studiat aceste fenomen si vorbeste in cunostinta de cauza sau o face un altul care nu are ce face acasa inainte de culcare.
  Deci concluzia este mai bine taci cititorule care nu faci vaccinurile ca mai rau o sa te enervezi.
  Oamenii poate nu stiu de filmuletele de pe youtube „Liniste, se vaccineaza”, „Adevarul despre vaccinuri” (ala de 1,44 ore) precum si alte filmulete interzisesi gasite pe alte site-uri si poate de asemenea nu observa din media fenomenul ca atunci cand cineva este contra vaccinurilor este in urmatoarea perioada „eliminat”. Mai mult de atat mai sunt si carti care trebuie citite dar normal ca lumea nu mai are timp de asa ceva (eu din fericire am ! 🙂 ) cum ar fi „Vaccinurile preventie sau boala” (ultima din domeniu).
  Referitor la faptul ca fiecare din noi a facut vaccin e adevarat insa conditiile erau altele !
  Pe de alta parte va mai spun ca persoanele care au copii nevaccinati (stiu o groaza ! ) nu prea se imbolnavesc f… mama masii.
  Copii de care v-am spus la inceputul comentariului au varste cuprinse intre 1 si 27 ani si as dori sa va fac cunoscut numarul acestora:
  – Intre 1 si 3 ani – 42 copii
  – Intre 3 si 4 – 16 copii
  – Intre 4 si 10 ani – 15 copii
  – Intre 10 si 18 ani – 3 copii
  – Intre 18 si 27 ani – 26 copii
  Intradevar comunitatea de medici de care va spun sunt prosti. Pacat ca sunt si cei mai buni medici de prin RO si EU.
  Faceti ce vreti cu copii vostri dar nu va mai feriti de ai nostri pentru ca ai nostri sunt inofensivi fratilor.
  A si inca ceva, puneti un buton cu Like !
  E mai simplu !
  Autorule sunt sigur ca GANDESTI !
  Succes

  • As vrea mult sa te inteleg, dar am pierdut firul. Scuze…

  • doar …ma-sa are cratima !

  • uite alt studiu, coordonat de asociatia de pediatrie americana, pe 323 de mii de copii, timp de 5 ani, o parte vaccinati/ o parte nu (sau cu vaccinurile amanate). Studiu urmareste care grup e mai bolnavicios.
   http://archpedi.jamanetwork.com/article.aspx?articleID=1558057#qundefined

   Concluzia e ca cei care au amanat/refuzat vaccinarea au ajuns mai rar la urgente cam cu 10% mai rar. Diferenta minora: cu vaccin sau fara, copiii tot fac boli, tot trec pe la medic. Doar ca unii ceva mai rar.
   Si ca americanii au un trend in crestere de refuz vaccin de dinainte de 2004 (in 2004 era de 0.80 la suta, in 2010 a ajuns la 12 la suta, si tot creste) . Desi vaccinarea e in cadere libera (sunt peste 20% estimati acum ca refuza vaccinarea), si numarul de boli a scazut: din 2013 cand au raportat 9 cazuri de rubeola… nimic.

   Si inca o remarca, de data asta germana: persoanele adulte ce au refuzat vaccinarile sunt in majoritar persoanele cu studii universitare si post universitare (studiu facut pentru vaccinare anti gripala: gripa aviara, gripa porcina, si inca o gripa)

 24. Buna ziua, Am petrecut deja aproape o ora citind aceste comentarii.Sunt un parinte de baietel in varsta de 3 ani si sunt unul dintre acei parinti care au refuzat sa faca aceste vaccinuri pe care unii le considera bune altii nu.motivele sunt clare: eu am fost vaccinat impotriva hepatitei B iar acum sufar de aceasta boala. Mai mult, cunosc in familie exemple de copii vaccinati care au facut toate bolile de care incercau sa se fereasca atunci cand au mers la vaccin.Medicul cu care a nascut sotia mea este un medic extraordinar la spitalul Filantropia si ne-a explicat foarte documentat efectele vaccinarii si efectele nevaccinarii copilului.Am ales sa nu il vaccinam si a fost multumit de alegerea noastra.Pe de alta parte medicul pediatru al copilului are o vasta experienta in vaccinuri ba chiar a scris o carte despre acestea – nu o sa ii dau numele din motive personale,si acum la 3 ani ai micutului este in continuare medicul nostru pediatru cu care tinem o legatura stransa.Acest medic nu recomanda nici macar un antibitotic unui copil decat in cazuri de forta majora.pot sa va spun ca ii multumim lui Dumnezeu ca in afara de anumite raceli normale nu am avut alte probleme iar racelile acestea au fost tratate cu succes cu medicamentele naturiste , cu antibiotic natural prescris de medicul pediatru.
  Un alt motiv pentru care nu avem incredere in aceste vaccinuri este acela ca in ultimii ani s-a dezvoltat o adevarata Industrie a vaccinurilor iar interesele oamenilor din spatele acestei industrii au devenit tot mai mari si de neoprit.ex. institutul Cantacuzino.Cu totii stim ce se petrece aici in ultimii ani. cum sa mai am incredere in asa ceva?sunt de acord ca vaccinurile sunt testate dar cum sa implementezi tuin romania un vaccin testat in franta ?in esenta cu totii stim ce contine un vaccin.de ce sa ii injectez eu copilului un virus cand as putea sa am grija sa il ajut sa isi creeze proprii anticorpi in mod natural?
  Fara suparare dar este alegerea fiecarui parinte sa faca ce crede el ca este mai bine pentru copilul lui.nu trebuie sa creem doua tabere adverse.este normal ca sa avem atitudini diferite dar nu trebuie sa afirmam ca unul sau celalalt este neinformat.
  sper ca nu am suparat pe nimeni cu acest comentariu.vad ca parerile sunt impartite si e normal asa. si inca ceva …in decizia noastra e a nu vaccina copilul nu am citit nimic scris de d-na olivia ster. o zi buna tuturor parintilor si multa sanatate voua si copiilor vostrii !

 25. „Statisticile spun ca”…. Spun ca exista o șansa la zece mii, o suta de mii, un milion, nu contează. Sunteți liberi sa jucati ruleta rusească cu copiii voștri. Si noi suntem liberi sa adoptam cea mai simpla metoda pentru a elimina riscurile 100%. Punct. Restul e barbologie bazată pe orgolii frustrate cu veleități intelectuale.

 26. … tu parca erai ala de avea incredere in medici? uite una grasa:
  Procurorii anticoruptie fac perchezitii in toata tara, pentru a descoperi modul in care bolnavii de cancer, dar si bugetul Casei de Asigurari, sufereau din cauza unei retele de coruptie.

  25
  Comenteaza
  Este vorba despre o operatiune de amploare a procurorilor anticoruptie care vizeaza in special medici specialisti in oncologie din tara, mai ales de la clinici din Transilvania. Acesti medici sunt banuiti ca erau interesati mai putin de soarta bolnavilor de cancer si degraba de castigurile lor personale, dar si ale unor companii de medicamente, care ii recompensau cu sume fabuloase pentru a prescrie doar produsele lor.
  Procurorii spun ca in ultimii ani, acesti medici ar fi beneficiat de excursii de lux, in Europa dar si la Las Vegas. Zeci de asemenea doctori ar putea fi pusi sub acuzare pentru coruptie, dar explicatii vor da si reprezentantii companiilor de medicamente. In Zalau sunt perchezii si la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, al carei buget a fost afectat de faptele din acest dosar, Casa decontand medicamentele mai scumpe recomandate de medici.
  -► Declaratiile Laurei Kovesi
  -► Pozitia Ministerului Sanatatii
  -► Perchezitii la 61 de adrese
  -► Sefa Sectiei de Oncologie din Sibiu: „Ma consider total nevinovata”
  -► Excursii la schimb pe recomandari medicale
  -► Congrese medicale in Las Vegas, Paris si la Marele Canion
  Declaratiile Laurei Kovesi
  Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA: “Actiunea vizeaza activitatea infractionala care s-a realizat pe teritoriul mai multor judete. Sunt implicate mai multe unitati sanitare. Pot sa va asigur insa ca in cadrul anchetei vom verifica toate aspectele necesare pentru a lamuri modul in care s-au prescris anumite medicamente, modul in care s-au achizitionat anumite medicamente si, acolo unde va fi cazul, unde vorbim de diagnostice sau alte aspecte privind viata sau sanatatea altor persoane, vor fi contactate si se vor lua si masuri de prevenire, daca este cazul”.
  Pozitia Ministerului Sanatatii
  Ministerul Sanatatii a condamnat marti practicile prin care medicii pot fi influentati la prescriptie de catre companiile farmaceutice. Institutia a transmis, printr-un comunicat, ca stoparea acestui tip de comportament al unei parti a corpului medical este benefica pentru sistemul sanitar, pentru personalul medical si pacienti deopotriva.
  „Am facut o prioritate din implementarea de instrumente care sa eficientizeze sistemul si care sa reduca pierderile financiare, ca de exemplu introducerea cardului national de sanatate si actualizarea preturilor la medicamente. Mai mult, anul trecut, Ministerul Sanatatii a inasprit conditiile de acces in cadrul comisiilor de specialitate si, printr-un ordin, au fost clarificate situatiile de incompatibilitate prin extinderea ariei de conflict de interese pentru medicii din comisiile de specialitate. De asemenea, anul acesta, conform prevederilor contractului cadru, furnizorilor de servicii le este interzis sa incheie contracte de prestari servicii in urma carora sa obtina comision pentru indrumarea pacientilor catre un furnizor sau altul. Astfel de anchete speram sa descurajeze faptele de coruptie”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, citat in comunicat.
  Sefa Sectiei de Oncologie din Sibiu recunoaste ca a plecat in strainatate pe banii firmelor de medicamente

  Sefa Sectiei de Oncologie din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, dr. Valeria Valeanu, a declarat marti, dupa perchezitia facuta la domiciliul ei de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca se considera nevinovata si nu stie ce acuzatii ce i se aduc, insa recunoaste ca a beneficiat de concedii in strainatate, platite de firmele de medicamente.

  „In ceea ce ma priveste, ma consider total nevinovata, indiferent despre ce ar putea sa fie vorba”, a spus Valeria Valeanu.
  Valeria Valeanu spune ca nu a incalcat nicio lege sau un protocol atunci cand a prescris medicamentele pacientilor.

  „Au cautat contracte de colaborare, un lucru uzual, cu diverse firme de medicamente, cele cu care lucram. Nu eu am astfel de contracte, toata tara romaneasca are astfel de contracte. Si probabil ca au cautat si medicamente”, a explicat Valeria Valeanu.

  Ea a spus ca farmacistii pot sa recomande un anume tip de medicament, nu medicii oncologi.

  „Daca am recomandat un anumit tip de medicament? Retetele se scriu pe DCI, se scriu pe substanta. Din pacate, chiar daca eu ca medic as avea la latitudinea mea si consider ca as avea si dreptul din experienta, sa recomand un anumit produs, care il consider ca e eficient, am experienta cu el, nu mi-a dat efecte secundare, o sa fiti surprinsi, dar medicamentul este dat din farmacie. Eu scriu substanta de baza, cu denumire comuna internationala, dar medicatia este data de un farmacist, poate sa fie un farmacist cu studii superioare, (…) dar tot asa de bine ca acel farmacist poate sa fie un farmacist cu studii medii. (…) Deci eu nu pot sa dau pacientului un medicament pe care il vreau eu, ramane la latitudinea farmaciei. Astea sunt realitati in toata tara”, a mai adaugat Sefa Sectiei de Oncologie.
  Perchezitii la 61 de adrese
  DNA efectueaza marti dimineata perchezitii in 61 de locatii situate in Bucuresti si in judetele Ilfov, Sibiu, Mures, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud si Timis, intr-un dosar privind fapte de coruptie comise in perioada 2012 – 2015.
  „Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2012 – 2015. In cursul zilei de 28 iulie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 61 de locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Sibiu, Mures, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud si Timis, reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice”, se arata in comunicatul DNA. Procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.
  Excursii la schimb pe recomandari medicale
  Ancheta DNA privind coruptia din domeniul farmaceutic vizeaza mai multi medici printre acestia fiind si sefi de clinici si ai unor sectii de oncologie, au declarat, marti, pentru AGERPRES, surse judiciare. Ar fi implicati 16 medici, inclusiv avand functii de sefi de clinici si sectii de oncologie, medici specialisti oncologi, coordonatori si responsabili ai Programului National de Sanatate – subprogramul oncologie.
  Aceleasi surse au sustinut ca ar fi implicati un presedinte al Comisiei de oncologie, un inspector la DSP Mures, care controleaza farmacii, si peste 10 reprezentanti zonali ai firmelor de medicamente. Anumite firme de medicamente ar fi oferit unor medici din judetele Mures, Salaj, Sibiu, Bistrita si Cluj achitarea cheltuielilor la diverse simpozioane si congrese internationale, excursii in diverse tari, bunuri, foloase si alte servicii, conditionandu-le de prescrierea medicamentelor pe care le produc sau pe care le distribuie.
  Potrivit surselor citate, s-ar fi optat pentru varianta medicamentelor mai scumpe in locul unor medicamente generice, echivalente, care au aceeasi compozitie chimica si acelasi efect terapeutic, insa ar fi fost mai ieftine.
  Congrese medicale in Las Vegas, Paris si la Marele Canion
  Zeci de medici oncologi din toata tara au beneficiat de excursii la Paris sau Las Vegas platite de firme de medicamente, aceste „sponsorizari” fiind de fapt o mita mascata, in schimbul prescrierii anumitor medicamente bolnavilor de cancer, au declarat pentru AGERPRES, surse judiciare.
  Astfel, in 2014, un producator de medicamente a achitat suma de 4,1 milioane lei unui operator de turism pentru a organiza excursii in strainatate pentru medici. Procurorii au identificat facturi fiscale emise de firme de turism aferente unor evenimente realizate in orasele Ottawa (perioada 12-16 februarie 2013), San Diego (perioada 24-31 octombrie 2013), Hotel Kronwell Brasov (perioada 18-20 iulie 2014), Hotel International Iasi (perioada 23-24 iulie 2014) si Hotel Ramada Sibiu (perioada 1-3 august 2014).
  In vederea desfasurarii congreselor din Ottawa (Canada) si San Diego (USA), o firma de medicamente a incheiat mai multe contracte de sponsorizare cu medicii participantii la aceste intruniri. Procurorii au descoperit insa ca presupusul eveniment organizat la Ottawa in perioada 12-16 februarie 2013 a avut loc in realitate la Paris, in luna ianuarie 2013, fiind de fapt o deplasare in scop turistic.
  Sursele judiciare au precizat ca la deplasarea in Paris au participat aproximativ 30 de medici, fiind decontate cheltuieli de cazare, masa, transferuri, bilete de avion si bilete de spectacol. Si in cazul evenimentului ce apare in acte ca fiind organizat la San Diego, in perioada 24-31 octombrie 2013, exista probe ca a fost vorba de o excursie. Astfel, deplasarile medicilor s-au realizat la San Diego (4 nopti) si Las Vegas (3 nopti), insa in acte firma de turism a trecut doar San Diego, la cererea reprezentantului unei firmei de medicamente.
  Congresul de la San Diego a avut ca tema reumatologia. Medicii romani au fost cazati initial in San Diego pentru cateva zile, ulterior fiind transferati in Las Vegas, unde au fost cazati la hotelul „Bellagio”, tot timp de cateva zile. Pe timpul petrecut in Las Vegas, medicii nu au participat la un congres, ci au facut o excursie la „Grand Canyon”.
  Procurorii mai sustin ca medicii vizati au fost implicati si in realizarea unor asa-zise studii clinice, pentru care au fost remunerati, insa studiile in cauza nu au la baza date reale, aceasta fiind inca o modalitate prin care medicii erau recompensati financiar pentru sprijinul acordat producatorilor de medicamente.

 27. avem un grup vaccinat si unul nevaccinat. In caz ca apare un virus /o boala, care grup este expus? Dupa parerea producatorului grupul vaccinat nu mai face boala ca deja are anticorpi. Atunci nu va fie frica!!!

 28. SI IN BARCELONA A ZIS LA FEL O MAMA DUPA CARE COPILUL EI A FACUT DIFTERIE SI A MURIT. EU SUNT MEDIC SI IMI VACCINEZ ATIT COPILUL CIT SI PE MINE (DOZELE CE IMI LIPSESC DIN COPILARIE)

  • Draga domnule medic, locuiesc in Spania de mulți ani si credeți-ma ca am citit toate articole posibile despre cazul din Olot cu acest copil de 5 ani. Insa ce nu ați menționat este faptul ca acesta esti singurul caz din Spania in ultimii 20 de ani si ca un copil am urnit din cauza vaccinului pentru difteriei si alți copii au rămas paralizați din cauza aceluiași vaccin, deci s-au înregistrat mai multe pierderi din cauza vaccinului si nu din cauza lipsei vaccinului.

 29. Ok, nu o sa vorbesc direct despre vaccinuri…ci o sa vorbesc despre ARME. Ce ar fi daca am dota fiecare om cu arme ??? s-ar putea apara mult mai bine de rau facatori, iar rata criminalitatii ar scadea brusc. Putem chiar sa trecem la capitolul „efecte adverse” ca intr-adevar…in cazul unor psihopati, exista riscul sa deschida focul asupra celor nevinovati…dar pe logica expusa mai sus, conteaza majoritatea nu ?? :)) Daca este sa privim din punctul de vedere al fabricantilor de armament, recomandarile ar curge „potop”, riscurile de accidentare sau de abuz ar fi minime, si am fi impinsi de la spate sa ne inarmam. Se pot creea statistici, se pot comanda tot felul de studii care sa sustina inarmarea, dar pana la urma optiunea ne apartine.
  Eh, acum revin la subiect, tot atat de logic si de „stiintific” este si sa sustii si sa impui vaccinarea.
  Este ridicol sa vina cineva sa-mi vorbeasca despre pregatirea medicilor. Medicii nu sunt niste persoane nascute, sau lovite de o iluminare divina, care le ofera cunostinte depline legate de medicina. Sunt niste fosti copii, asa cum am fost si noi, care au facut o facultate de medicina (cu buna credinta) in care au studiat niste manuale (carti scrise de alti fosti copii care au facut exact acelasi lucru). Pana aici…este totul cat de cat rezonabil, dar din locul asta, sa sustii, si mai ales sa impui o parere…este deplasat. Acele manuale, referate, studii, statistici, doctorate, etc este de bun simt sa ne imaginam ca sunt niste supozitii elevate referitoare la realitatea medicala. Nu sunt adevaruri absolute. Ca urmare, peste un timp oarecare (lung sau scurt) pot fi contrazise de generatiile urmatoare de copii care studiaza aceasta specializare.
  Deci, a impune cuiva sa faca vaccinul sau nu, este ridicol. Este vorba de viata fiecaruia, sau de viata celui de care suntem responsabil, si doar noi putem lua decizii vis-a-vis de acest aspect. Nu un fist copil ajuns medic, sau un fost copil ajuns proprietar al unei companii farmaceutice, sau un fost copil ajuns politician.
  As putea sa continui mult si bine…dar cred ca mi-am facut inteles punctul de vedere.

 30. Medicina bine zis forumista face victime peste tot. In Romania mi se pare halucinant insa din cateva motive: 1) se iau medicamente in general in prostie, pentru orice chestie ti se prescrie o plasa, se abuzeaza de antibiotice; 2) copiii sunt de departe mult mai dependenti de electronice decat in alte tari; 3) prea putina lume isi pune problema unei vieti cu adevarat sanatoase – mers pe jos, fara exces de dulciuri la copii, sport, nu tableta. Iar in conditiile astea, prinde curentul antivaccin. NU sunt adepta medicamentelor si am norocul sa stau intr-o tara unde nu se dau medicente decat cand e absoluta nevoie. Argumentele antivaccin sunt insa atat de subtiri.. Un nene care pretinde ca vaccinul provoaca autism, toata lumea stie povestea.. dar nimeni nu spune ca de fapt nu a demonstrat nimic stiintific si i-a fost retras dreptul de practica. Pai asa poate spune cine ce vrea…

 31. „acum 150 de ani speranța de viață era de 36 de ani deși oamenii mâncau sănătos. ” ce aberatii , in trecut din contra traiau pina la o suta de ani chiar si mai mult. chiar bunelul meu a trait pina la 84 ani. am un vecin care are 79 de ani si prelucreaza pamintul el singur cu minile lui.
  buneii nostrii au mincat slanina galbena si mamaliga, dar totusi erau mai in puteri decit noi cei care avem acum 30 ani si mincam totul sterilizat si cu E-uri.
  dar daca luam oamenii cu 5000 de ani in urma traiau pina la o mie de ani, si fara vacinuri.
  si a mai scris cineva ca vaccinurile sunt testate pe animale, apoi pe oameni: oamenii care vor ca pe ei sa le testeze. mai facut sa rid. cine se duce sa testeze pe el o vaccina sa imi aratati macar o persoana. poate cei care au nevoie de bani. dar in rest sunt testate pe tarile slab dezvoltate cum e Moldova, Ucraina, tarile CSI.

  • Anghelina, cauta si tu niste date statistice, lasa-l pe bunicul tau. Serios, un search pe google si imediat ti se deschide o lume.
   Multi ani!

 32. Nu o sa scriu comentarii lungi de prisos. Vreau doar sa spun ca in mare parte, aveti dreptate legat de forumurile „non-vaccin”, dar in acelasi timp, ar trebui sa ne gandim c anul acesta, vaccinurile sunt combinate si sunt prea tari pentru un copil sub un an. Ramurile sunt aduse din alte parti. Plus ca, dintre cunoscutii familiei mele, sunt 2 cazuri care au capatat autism dupa aceste vaccinuri. Stiu, sunt prea putine, dar sa ne gandim totusi si la varianta de vaccinuri care se introduc unor copii mici. Ok, daca nu ar fi fost combinate, ar fi foat o treaba, dar in varianta actuala, ar trebui sa ne gandim de 2 ori. Este strict parerea mea referitor la acest subiect

  • Eu lucrez la o scoala speciala, cu copii cu autism si niciunul din eu nu a facut autism de la vaccinare. Autismul infantil are cauze genetice, iar copiii cu retard si elemente de autism au in antecedente un episod de convulsii determinat de febra mare (peste 40) ceea ce a dus la leziuni ireversibile la nivelul sistemului nervos central. Niciunul dintre ei nu a facut febra dupa vaccinare ci datorita altor boli infectioase. Cu toate acestea, febra poate sa apară de la un vaccin, dar de obicei este o febra mai mica 38-39. La fel de bine febra putea sa apara de la o gripa sau o infectie. Si daca nu vaccinau copilul putea sa faca febra si convulsii si afectarea neurologica consecutiva de la o simpla gripa de sezon. Daca vrem sa vaccina un copil, medicul are responsabilitatea sa se asigure ca vaccinul a fost pastrat in conditii optime si ca nu sufera copilul de nicio afectiune infectioasa in momentul administrarii. Daca este racit copilul de exemplu si adminstram un vaccin, atunci sistemul imunitar este suprasolicitat, sa produc anticorpi pentu boala (raceala gripa) si pentru antigenele din vaccin in acelasi timp, ceea ce creste riscul reactiilor adverse, de exemplu febra mare. Prin urmare, nu vaccinul da autism ci lipsa unor masuri preventive sau nerespectarea conditiilor de administrare. De aceste aspecte trebuie sa se preocupe medicul si sa informeze corect parintele pentru a preveni astfel de accidente.

 33. Stiu ca sunt in intarziere, dar am dat de un paragraf foarte interesant in cartea lui Jon Robinson : Testul psihopatului, citez: ” Mi-am adus aminte de drumul meu spre penitenciarul din Coxsackie, cand am trecut pe langa panoul acela in apropiere de Albany – LA FIECARE 20 DE SECUNDE UN COPIL E DOAGNOSTICAT CU AUTISM.
  Unii parinti au ajuns sa creada in mod eronat ca aceasta explozie brusca si neasteptata era legata de vaccinul impotriva rujeolei, oreonului si rubeolei”

  Im principiu este vorba despre o carte de diagnostice DSM-IV (eronate) scoasa de ceva „dilai autorizati” care au cam exagerat trecand in aceeasi oala cu autismul Asperger-ul.

 34. Acum, nu stiu, zic si eu, dar daca si Dictionarul medical apreciat de Colegiul Medicilor din Romania spune ca autismul poate fi declansat de vaccinuri, cine suntem noi sa-i contrazicem? Eu am comandat cartea, sa o discutam cu doctorul de familie daca ne mai cheama la vaccin.

  http://www.rapcea.ro/2016/04/17/dictionarul-medical-ilustrat-de-la-a-la-z-vaccinurile-provoaca-autism/

 35. 1. In Elvetia nu-i obliga, le retrage un drept BANESC. E ok! (E dreptul omului sa aleaga un produs COMERCIAL din domeniul sanitar! Altfel prin existentul sistem bancar (credite pe 30 ani) si prin eliminarea subtila a drepturilor omului ajungem la un sclavagism modern).

  2. Daca 80% din copii sunt vaccinati epidemia va fi in randul celorlalti 20%. Nu stiu daca se cheama epidemie in acest caz?!

  3. Cei care sustin ca au o problema cu acei copii nevaccinati de la gradinita/scoala, ai lor fiind vaccinati, dau dovada ca nu prea gandesc. Daca al tau e vaccinat, e protejat, al meu se va imbolnavi.

  4. Nici statul nici companiile farmaceutice nu sunt interesate si nu isi asuma problemele (prin penalitati severe – pana la inchiderea activitatii si inchisoare),…. ca nu se poate demonstra ca e de la vaccin.

  5. Daca vaccinul in combinatii cu alte boli – gen raceala – poate genera autism sau febra care poate duce la retard… VACCINUL E DE VINA!!!! (prin felul cum e proiectat sau cum functioneaza!).

  Vaccinul e factorul nou adus in corpul copilului!

  Nu e de vina medicul care vaccineaza ca un anume camion a ramas fara sistem de refrigerare si soferului nu i-a pasat sa informeze. Factorul probelmatic ramane vaccinul si implicit manipularea lui (pisica se paseaza imediat, miliardarii sa scape).

  Cazul Hexipharma e concludent cu privire la abordarea companiilor si a statului…iar concentratiile se pot verifica / masura in laborator in timp foarte scurt. Probabil urmatorul scandal gen Hexi ar trebui sa fie pe tema vaccinurilor. Doar ca e greu de demonstrat ca uneori genereaza probleme severe (intotdeauna problemele copiilor nu au legatura cu vaccinurile – lucru, dpdv statistic, absurd).

  Sunt pentru vaccinuri atat timp cat functioneaza in 100% din cazuri fara efecte adverse.

  IMPORTANT! E de preferat ca vaccinul sa nu functioneaze corect si copilul sa faca boala, decat sa genereze alte afectiuni severe permanente de genul retard, autism, reflux, apnee, etc.

 36. Un singur nume si atat: Edward Jenner, eroul suprem al umanitatii. Wiki-it daca nu stiti cine a fost acest OM.

 37. alin cristian nitu

  buna ziua …vreau doar sa va spun despre o fetita care sa nascut perfect sanatoasa…dupa vaccinare la 2 luni a facut epilepsie a fost atat de rau incat a intrat in coma si doctorii nu i au mai dat sanse fetitei.doctorii au cerut mamei sa deconecteze fata de la aparate,mama fetei a refuzat si spre norocul fetei a trait …acum ii face un tratament …o vad in parc cateodata are un furtun bagat in nas …ce sa spun vaccinarea este un risc fffffffffff mare.fata mea a fost vaccinata dar nu a patit absolut nimic am avut noroc !

 38. Adevarat ca vaccinurile sunt o adevarata afacere. Chiar credeti ca se vrea binele populatie? Chiar credeti ca ne vor sanatosi, apti de lucruri bune, importante, apti de a conduce in bine o tara…etc. Hmmmm…..sa fim realisti(asta doar pt cei ce inca mai pot), ne vor bolnavi pt a merge bine finantate cu banii nostri spitalele si farmaciile. Cum sa otravesti corpul curat si sanatos al nascutului cu niste vaccinuri programate sa il distruga? De ce sa nu lasi corpul uman sa se apere singur, sa invinga raceli, febre( care de fapt febra te anunta ca imunitatea ta poate si lupta) si multe altele? Bineinteles ca nu am studii despre medicina…..daca aveam ,eram de acord cu inselaciunile societatii. Traieste sanatos, traieste fericit, traieste liber. Nu ne trebuie otrava reala si nimicitoare din vaccinuri, fast food, mancarea comertului, avem nevoie de sanatatea naturiii…..pt cei ce vor sa inteleaga e foarte bn, pt cei neinteresati de bine….sa stea deoparte. Avem adevarul in fata, dar ochii sunt atintiti catre alte vicii.

 39. refuzati toate vaccinurile pentru copii. vaccinurile sunt optionale,nu obligatorii ! cine iti poate recomanda si asuma ca dupa ce ii faci nush ce vaccin copilului nu exista reactii adverse severe?! ganditi-va de 10 ori inainte de a face un pas de acest gen

 40. Vaccinurile ajuta copiii sa isi intareasca sistemul imunitar. Dr. F. Sessions Cole, director la Spitalul de copii St.Louis, spune: “Vaccinările învaţă sistemul imunitar al sugarilor să recunoască germeni specifici, foarte contagioşi şi periculoşi care cauzează boli grave (de exemplu, poliomielita, tuse convulsivă şi pojar german).”

 41. Fiecare este liber sa aibă propriile păreri si convingeri si sa acționeze in consecință. Dincolo de toate astea, ideea vaccinarii obligatorii sau constrângerea din partea statului prin diverse forme încalcă drepturile omului. Am citit tot felul de comentarii si vad ca unii sunt atat de speriați si panicați, încât ar fi in stare sa își facă si 80 de vaccinuri daca acestea ar fi recomandate călduros de catre medic. De ce nu este indicat sa te informezi de pe internet? Nu trăim oare intr-o era in care toti liderii lumii, vedete, NASA, etc. fac primele declarații pe internet mai intai? Daca sunteți atenți la știri, majoritatea sunt preluate de pe saiturile de socializare…..Una este sa citești păreri despre vaccinuri pe un blog si alta este sa citești articole reale din diverse tari, scrise de medici cunoscuți, sa citești știri despre aceasta tema cu tot felul de procese, despre copii cu traume post vaccinare, s.a.m.d. Sau voi cand aveți o nelămurire din orice domeniu, pentru a va lămuri, dați fuga la colțul blocului sa cumpărați o carte de specialitate? Eu cred ca intrați rapid pe internet sa căutați soluții.
  Cred ca e important sa judeci un subiect in context, si de aceea, pentru cei ce caută răspunsuri referitor la vaccinuri si la siguranța lor, va sfătuiesc sa citiți cat mai mult, nu va lăsați pe mâna medicului fara a fi asumați ( in cazul in care copilul vostru va avea reacții urate dupa vaccinare, voi veți sta noaptea la patul lui, nu medicul). Ce vreau sa spun cu faptul ca trebuie sa analizam acest fenomen in context? Hai sa vedem:
  – cu siguranța mulți dintre voi vedeți peste tot la știri cum in numele banului, demnitari, oameni de afaceri fac tot felul de tranzacții/ afaceri ilegale
  – România va rămâne in curând fara păduri, si desi si un copil de 5 ani înțelege cat este de grav acest lucru si suntem bombardați cu sloganuri si Reportaje care trag un semnal de alarma, nu se oprește acest export. De ce? Pentru ca e mult mai important profitul pentru o mâna de oameni cu influența si care au deja mulți bani ( pentru ca își permit sa facă asta).
  – G. BUSH a cumpărat cele mai mari terenuri cu izvoare bune din America Latina (pentru ca poate!) ca sa își asigure (EL), un venit substanțial prin vânzarea apei localnicilor, care culmea, inainte o aveau gratis….cat de ironic, nu?
  – Bill Gates este foarte implicat in campaniile PRO vaccinare, dar asta pentru ca are de câștigat ( este implicat si in fabricarea vaccinurilor), si a testat un vaccin pe copii din India, fapt pentru care a fost dat in judecat de mulți medici din India, din cauza reacțiile adverse severe.
  – cel care a inventat vaccinul, a facut teste pe propriul sau fiu si acesta, in consecință, a murit din cauza aceasta ( a avut multiple traume cerebrale, etc)
  – tot de dragul banului câștigat ușor pe creduli, in anii ’20, se vindeau produse cosmetice si unele medicamente ce conțineau substanțe radioactive (uraniu). Erau reclame foarte multe si foarte populare pentru aceste produse, care se vindeau extrem de scump, fiind promovate ca si invenția secolului (ca ceva miraculos), insa timpul a demonstrat ca duc la consecințe grave, murind oameni sau alții imbolnavindu-se foarte tare. Dar cei ce au provocat acest fenomen au scăpat basma curată si au rămas cu mulți bani in buzunar, producția s-a oprit si atât ( s-au scuzat ca nu știau ca pot avea efecte negative…. unde a fost testarea riguroasa in acest caz?)
  Acum Imaginați-va ca in acest context, astăzi, se fabrica nenumărate vaccinuri doar pentru binele tuturor oamenilor, pentru ca cei ce le produc ne vor binele din tot sufletul, si se lupta sa ne ajute, fac campanii, investesc bani in promovare, nu pot dormi noaptea de grija celorlalți….si veți spune ca sunt preocupați pentru eventuale epidemii…. da, poate de asta ne vând filme cu zombi si epidemii, ca sa ne Starneasca acea frica si sa băgăm in noi tot ce ne dau ei cu recomandarea medicului.
  Si da, m-am vaccinat cand eram însărcinată, nu am fost incantata, dar imi era frica sa nu o fac, si am avut niște reacții tare urate dupa, am rămas cu o dermatita groaznica care imi apare la fiecare 7 zile in jurul ochilor si se agravează daca nu ma dau cu o crema ca sa calmez….. si asa am inceput sa imi pun întrebări, sa citesc, sa citesc, sa citesc, sa citesc.
  Pediatrul copilului ( care este șef pe secție la cel mai mare spital de aici din Spania), la inceput mi-a recomandat anumite vaccinuri pentru cel mic ( dar nu toate, spunând ca de Ex Ror nu a facut copiilor lui si nu considera ca este necesar, fiind si periculos), insa ne-a tratat foarte respectuos cand am decis sa nu ii facem nici unul, nu a încercat sa ne oblige in nici un fel, ca mai apoi, pe parcurs ce mergeam la el lunar, sa facă afirmații cum ca va trebui sa fim linistiti, pentru ca nu vom avea probleme cu el, mai ales daca este alăptat la sân.
  Exista riscuri de ambele părți, cred eu, insa am ales sa ma confrunt cu acel risc daca ne va ieși in cale si nu sa îl provoc eu de buna voie băgând in corpul puiului meu sănătos toate medicamentele.

 42. Buna seara!
  In calitate de profesor pot certifica faptul ca in toamnele in care nu am facut vaccinul antigripal (lipsea la medicul de familie), am facut cateva episoade de infectii respiratorii sezoniere (gripa), iar in anii cand am facut vaccinul antigripal nu am avut niciuna. Fetitele mele au toate vaccinurile obligatorii facute, niciodata cu efecte adverse, in plus pe banii nostri am aderat la schemele complete de vaccin din vest. Inca din perioada de gradinita, fetele mele erau prezente si atunci cand in colectivitate erau epidemii, merg la scoala descoperite iarna, mananca 3-4 inghetate pe zi vara, mereu functioneaza aerul conditionat(daca iarna imi permit sa fie 23 grade datorita centalei termice, si vara vreau sa aiba aceeasi temperatura), si nu avem probleme de sanatate.
  Consider ca atunci cand in colectivitate apar cazuri de boli care puteau fi evitate prin vaccin, parintii care au decis sa nu vaccineze copiii si au provocat epidemia si mutatiile ei trebuie sa plateasca integral tratamentul tuturor celor afectati.
  Exista un caz in Australia in care parintii au fost decazuti din drepturile parintesti si au fost obligati sa plateasca 800000 DA statului, astept si in Romania astfel de legi!

Lasă un răspuns