Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Daca acest guvern nu ne va lasa sa mergem in Grecia, unde sunt mult mai putine cazuri de Covid decat la noi, e cel mai prost guvern din istorie. E un abuz si nu are niciun drept sa faca asta.
Ba din contra, grecii ar putea avea indoieli sa primeasca la tzatziki, in tara lor, oameni care vin dintr-o zona cu risc mai mare: Romania.

La mare la noi? Ete ca nu vreau. In afara de cateva zile undeva, pe un petec izolat de plaja, n-o sa ajung. Nu spun unde e plaja ca se duce izolarea.
La Mamaia nu imi place. E mult mai scump decat la greci, bunti-bunti, cocalareala, servicii proaste. Aglomerat, galagios si te maintrezesti ca iti intra si un cocean in cwr cand te asezi pe prosop. Nu e genul meu de concediu, in care as vrea sa vad doar nisipul, marea, hamsia si berea.
Litoralul romanesc? Dupa ani de zile au deversat reziduuri in mare sunt locuri unde apa miroase a mal. Mai e conducta aia de langa Venus?
In celelate statiuni, ma deprim cand vad hotelurile alea comuniste, scorojite si bombe chimice, mirosind a mobila din 1976 si a mucegai din 1985. Tot de la patroni care nu investesc ni se trage.

Puteti sa imi ziceti snob sau puteti sa ziceti ca-s un om care stie ce poata sa primeasca in Europa pentru aceiasi bani. Cum vreti!

Mizeria asta e facuta de guvern pentru ca noi sa ne petrecem concediile in tara, sa ne consumam banii aici si sa ajutam 20% dintre hotelieri care merita ajutati pentru ca au investit si pe ceilalti 80%, care au pus mana pe hotelase in combinatii cu baietii de la ministere, au acaparat plajele in combinatie cu Nicusor si cu Mazare. Poate ca sunt 30% si 70%.
Hotelurile cu pret decent, ale hotelierilor adevarati care investesc si merita salvati, se vor umple. Din pacate, si ale escrocilor vor fi pline ochi pentru ca romanii strang din fund si se multumesc cu orice.
Asta e Litoralul romanesc, drag guvern. Pe asta il salvati cu mizeria asta de masura.

Le-as face reclama gratuit patronilor decenti, mi se rupe de nesimtitii care fac turism ca in Epoca de Piatra si isi trateaza clientii ca pe niste cantitati neglijabile.
Daca as fi pe la Turism, i-as lasa sa supravietuiasca numai pe cei care merita. Pe aia care reinvestesc profit, care fac curat, care zambesc cand le treci pragul, unde nu faci toxinfectie alimentara. Aia merita. Restul? Escrocii? Snapanii? Nesimtitii care au preturi la cer si conditii la pamant? Eu nu vreau sa ii salvez pe aia, frate! Aia? Sa crape! Sa dea faliment si sa vina altii buni.
Pa!

 

 

Cititul desteapta! Oferta lunii mai:
“Cronicile

 

3 thoughts on “Nu vor sa ne lase la mare la greci ca sa-i salvam pe aia care nu merita sa aiba hoteluri in Romania?

  1. O baba care inchiriaza o camera says:

    Corect , niste nesatuli , recurg la toate mizerile posibile impotriva concurentei cu ajutorul guvernantilor. De ex apartamentele in regim hotelier (Airbnb ) au incercat sa faca ca si cu taxiurile Uber, au vazut ca nu merge si a bagat o norma de venit mai mare de 10 ori decat castigurile reale. Mai mult de2000_ 3000 de eur nu scoti pe un ap pe vara dupa ce scazi investitile Ei considera 200 lei pe zi de camera timp de 4 luni cea ce e absurd .Te fac sa renunti sau sa nu te declari .Sumele astea le obtii doar max o saptamina pe vara.

  2. Pingback: De citit în drum spre casă - 723 » Georgeisme

  3. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 18 – 24 mai 2020?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *