Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

poza: Facebook.

Azi am vazut pe holurile unui hipermarket un copil care urla la ma-sa. Vreo 6 ani avea, maxim, si tot lua telefonul din mana ei si zbiera ca ala nu e telefon, e o polcalie neagla, si ca trebuie sa ii ia “Tzamtzung ala noul”.

Primul telefon pe care l-am avut a fost un Alcatel cu clapeta. Abonament de 5 dolari, cred ca aveam vreo 10 minute nationale incluse pe luna. Pentru ca ma munceam aveam bani de telefon, mai ales ca facusem foamea vreo doua luni, dar pentru ca nu munceam destul nu imi permiteam sa si vorbesc la el. Foloseam regula salvatoare de 3 secunde. Cei care n-au prins-o ar trebui sa stie ca secundele astea nu se taxau. Asa ca urlai in telefon:
-Vino la…
Alt apel:
-… mine…
Alt apel:
-…. la 6!
Alt apel:
-… pleaca mama!
Te suna ea:
-Haide…
-… tu ca…
-… pleaca…
-…tata…
-… la tara!
-Ia pre…
-…zerva…
Cand vorbeai 4 secunde si iti f*teai un minut din abonament, imi venea sa iti dai cu telefonul in cap de nervi. La cat costa telefonul, m-as fi bucurat mai mult daca se spargea capul. Pe ala il mai reparai cu un plasture, dar daca spargeai ecranul, mai faceai o luna foamea pana ce-ti permiteai sa-l repari. Si ramaneai si ne**tut.

“Tzamtzung ala noul!” Apoi pustiul i-a luat mamei telefonul din mana si l-a aruncat printre borcanele de mazare de pe raft. Concluzia ei a fost: “Bine! Iti ia mami!”

 

Silviu Iliuta

CITITUL DESTEAPTA! Carti la oferta. Click pe poza:

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta


INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Poza: Facebook


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

 

 

 

 

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

1 Comentariu la ““Nu vreau telefonul asta! Vreau Tzamtzung ala noul!”

  1. Zev says:

    Silviu, chill, o sa vezi si la fetitele tale. La inceput o sa faca la fel, dar culmea e mai nou nu e ‘cool’ sa ai ultimul model, ba din contra. Esti cool fiindca nu-ti pasa de de-astea. Observatie empirica a universului lu’ fi-meu, sapspe ani. Brah, daca ai mobile vechi, pune-le bine, o sa fie vintage si hipsterii care o sa vina sa-ti ia fetele de-acasa o sa fie impresionati 🙂 Poti sa le spui si ca e un model militar experimental, daca fac ceva ce tu nu aprobi, explodeaza. Si ca modelul nu e prea sigur 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *