Azi am vazut o faza care m-a dat pe spate. In curtea scolii, niste pustani, 12-14 ani, jucau fotbal. Unul dintre ei era pe bara. Il vedeai asa cum ar vrea sa intre in joc, dar si n-ar vrea. Mai dadea o indicatie, mai striga la un coleg si din cand in cand isi mai stergea pantofii sport.

La un moment dat, a ajuns la el mingea, dar asta mic s-a ferit, de zici ca venea o bila de foc si il ardea la picioare. A sarit in lateral, apoi s-a aplecat cu grija, a bagat un degetel in gurita si a sters pantoful drept. L-a descaltat cu grija pe stangul, a suflat asupra lui, sa fie sigur ca nu are un firicel de praf, apoi a lovit mingea descult, doar in ciorap.

Nu m-am putut abtine si l-am intrebat care e treaba, doare piciorul, il strang sau ce? Mi-a zis:

-Sunt Yeezy!

Pentru ca aveam moaca “ce pana mea vrei sa zici?” a continuat:

-Cu Yeezy nu se joaca fotbal.

La finalul meciului, intr-o gasca, pustii au vorbit despre Yeti asta. Am aflat ca sunt unii de 500 de euro, da’ ajung si mult mai sus. Si ca aproape toti si-au trimis pe Whats App liste parintilor, cu ce sa le cumpere de Mos. Yeezy asta e pe toate listele. Din aia de 3-400 nu prea voia niciunul, in schimb astia cu care nu se poate juca fotbal sunt la mare cautare.

Aloi am aflat de la mame ca e mare moda printre pusti. Cum apar unii mai smecheri si mai scumpi, la care face reclama vreo vedeta de Insta sau care sunt facuti de Kanye West sau mai stiu eu care. se da alarma printre copii si ii apuca damblaua.

Inainte sa plec, o mogaldeata a venit la pantofii astuia de statea pe margine, s-a aplecat la piciorul aluia, i-a studiat putin si a zis:

-S-au zgariat, frate? 

-Nu, ba, am avut noroc ca m-am ferit!

Copiii mai sunt si cum ti-i cresti, fratilor! Atat va mai zic: Nu- s nostalgic comunist, dar tare mi-e dor de tenesii mei Dragasani, ba! Cu aia puteai sa atingi chiar si mingea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *