Home / (Pro)stirea zilei / O lume bolnava.

O lume bolnava.

O lume bolnava si plina de ura.
CSM Bucuresti, echipa de handbal feminin, a jucat la Budapesta. Cativa dementi nationalisti si-au facut numarul.
Iata ce povesteste antrenorul CSM, suedezul Per Johansson, antrenorul echipei CSM Bucureşti:
„Isteria a fost totală. Am trăit două meciuri între două echipe est europene, două derbyuri care mi-au adus lacrimi de bucurie în ochi, dar am fost descurajat de această lume bolnavă în care trăim, în care ura se dezvoltă pe zi ce trece. În Ungaria nu se mai ascunde cel mai rău fel de xenofobie şi fascismul este acceptat în proporţie de peste 50 la sută. A fost mai mult decât despre sport, despre Ferencvaros – CSm. A fost despre două ţări, Ungaria şi România care se urăsc, o ură care a fost înfricoşător de reală. portarul nostru, Paula, a primit un litru de pişat în cap, zece monezi şi trei brichete, iar 5000 de nazişti ultras i-au strigat: du-te acasă animal, ţigan, orfan!”, a povestit Johansson pe facebook.

Ne revoltam, pe buna dreptate. Specimenele alea  nu ar trebui sa aiba niciodata acces intr-o sala de sport. Iar Ungaria nu e in stare sa isi rezolve problema, pentru ca asta se intampla la multe meciuri de baschet, hockey, handbal. In fascism tolerat, asa cum spune si antrenorul suedez. Incredibil!
Si toata lumea e revoltata pe maghiari, ca nu isi rezolva problema. Dar noi? Stiti cum e la Sfantul Gheorghe?
La meciurile de baschet, este urmatorul obicei:
1. Galeria echipei gazda intinde ditamai drapeulul Tinutului Secuiesc peste o tribuna.
2. Se canta Imnul Tinutului Secuiesc. Iar cei din galerie au pretentia ca echipele vizitatoare sa stea drepti, ca si cum s-ar intona Imnul Romaniei.
Pe bune?!
Problema asta cine o rezolva? Tot ungurii?
De Silviu Iliutacronicipebune

„Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu IliutaCosta 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro.  

rddw

Check Also

Carmen Dan a gasit un discurs in priza.

Doamna Carmen a gasit un discurs in priza si l-a postat. Sigur nu este scris …

Lasă un răspuns