Cand e vorba despre hotii aia mari, suntem plini de toleranta. Painea lui Dumnezeu suntem!
“Sa fure, maica, dar sa ne faca si ceva!”
Sau: “Sa fure, dar sa ne mai mareasca si noua!”
N-avem neaparat o problema cu furatul. Am auzit oameni spunand ca il voteaza pe ala care e dovedit hot (e vorba un primar luat la DNA), pentru ca “ne-am obisnuit cu el”.

Cand vine vorba despre hotii minori, treaba se schimba. Dupa ce vanzatoarele din Alexandria au dezbracat-o pe fata aia de 14 ani prinsa la furat, au desenat-o cu markerul si au trimis-o pe strada, comentatorii romani de pe Facebook au fost impartiti. Foarte, doar foarte multi, au scris ca “bine le-a facut, se invete minte!” Ce protectie a copilului, ce grija fata de un minor care poate gresi? Suntem tara bananiera si ne facem singuri dreptate. Daca avea si un bici poate ca tuta aia de vanzatoare ii care si vreo doua pe spinare.

Cand e vorba despre minori nu mai avem aceeasi toleranta. Unei copile de 14 ani, crescuta de bunica,
amarata ca vai de capul ei, prinsa la furat, ii putem fave orice. Multa lume aplauda in picioare vitejia vanzatoarelor. In ochii multora ele
sunt eroine care merita statuie in centrul Alexandriei: “monumentul imbecilor”.
Cand e vorba de minori suntem nemillosi. Nici vorba sa ii trimitem la scoala, sa ii ajutam, sa vorbim cu ei, sa intelegem de ce dracu copila aia dintr-un sat, Tiganesti, care probabil ca nu are cu ce sa se imbrace, a ajuns sa fure haine. De nevoie, tutelor! Sau pentru ca vor si ele sa se imbrace, iar saraca bunica, cea care o intretine pe una dintre ele, abia are bani de cartofi. De
nevoie, fratilor! Chiar daca nu toti pricepem nevoia asta.
Daca eram in locul vanzatoarei si fata aia ar fi furat de la mine, as fi incercat sa o ascult. In mod sigur dupa ce as fi aflat ce situatie are, m-as fi gandit de zece ori inainte sa ii dau eu pedeapsa. substituindu-ma lui Dumnezeu si organelor de ordine.
Cand e vorba de hotii aia mai mici, care au sanse sa se indrepte, suntem zbiri.
Cand e vorba de marii hoti, le pupam talpile, ii lasam sa ne fura si le multumim ca i-am votat.
Bravo, ba, doamnele vanzatoarr din Alexandria! Sper sa platiti gras pentru asta. Acum votati hoti, ca la asta va pricepeti.

3 thoughts on “Pe hotii minori ii umilim, pe cei majori ii votam.

  1. Alex says:

    Iliuta, tu ești un fel de curva a online-ului. Te apleci cum bate vântul, doar-doar îți mai cumpara ăștia mizeria aia de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *