O situatie de rahat:
„Nu mai sunt bani de citostatice. un million de bolnavi vor ramane fara tratament. Pacientii vor fi trimisi acasa, pentru ca in spital nu mai sunt medicamente. Oamenii nu si le permit, iar unii pacienti renunta la viata, pur si simplu, pentru ca nu au bani sa isi cumpere din tarile vecine.”
Dupa ce ca oamenii astia sunt cu sabia deasupra capului in fiecare zi, mai vin si cretinii astia care ne conduc, cinici : „Gata, nu mai sunt bani de citostatice!  Muriti!”
Sigur, o spun in mult mai multe cuvinte, in dezbateri televizate interminabile, in conferinte de presa. Dar esenta ramane aceeasi: „Muriti, nu mai avem medicamente!”
Guvernantii lu’ peste, e simplu:
Aveti bani la buget, aveti excedent? Luati citostatice!
Aveti fond de urgenta? Luati citostatice!
Vreti sa mariti salariile? Mai stati! Luati citostatice!
Nu trebuie sa fii un geniu, incat sa iti dai seama ca pana si anuntul asta, „nu mai avem bani”, le face rau bolnavilor. Nu trebuie sa fii un geniu ca sa iti dai seama ca, atata timp cat exista un fond de urgenta, aceasta problema nici nu ar trebui sa apara in presa.
Ministrul Sanatatii spune senin ca e problema spitalelor. Directorii spitalelor spun ca nu mai au medicamente pe stoc. Pisica se plimba intre ei, in timp ce bolnavii sunt trimisi sa isi cumpere medicamente din alte tari. Si, daca nu si le permit, sa moara acasa.
Le-as mai spune vreo 10 cuvinte , dar ma tem ca ar trebui cenzurate 9 dintre ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *