Ai plecat de acasa cu noaptea-n cap, cu ochii mici de somn, ca japonezii. Apoi ai iesit din metrou, ai luat o cafeluta pe drum si ai mers cu ochii inchisi pana la birou. Pe care te asteptau doua dosare urgente, de rezolvat pana in meeting-ul de la ora 12. Seful a venit la doua ore dupa tine, ca e sef, si ti-a spus:
-Ai deadline la 12, altfel n-am ce sa prezint!
Si te-ai pus pe treaba, ai tras la greu de n-ai avut timp sa faci nici pipi. Nu e problema, e si maine o zi.
Apoi ai primit mail de la CEO ca situatia sta prost, ca nu munciti bine si ca se devanseaza termenele. Pana la pranz au urmat doua meeting-uri la care ai tinut ochii bulbucati ca sa nu adormi. Apoi inca unul in care seful de department v-a spus cat sunteti de prosti, ca trebuie sa munciti mai mult, ca sunteti in aceeasi barca si alte cacaturi corporatiste. Ai rugat un coleg sa iti ia de jos, de la cladirea din Pipera, o salata eco fusion cacat, ca numai de aia au acolo. Plus o cafea extra falvour rahat pansat. In total 50 de lei, jumatate din cat castigi tu in ziua aia.
Toate astea pentru tine, pentru corporatie, pentru tara! Nu se stie care tara, cat u habar n-ai unde se duc banii de impozite.
Dar ai reusit! Esti un corporatist care a trecut peste inca o zi grea si de abia asteapta ziua de zambata, cand are de munca de acasa numai vreo 7-8 ore, dar dupa aia o sa poata sa doarma putin. Asta daca nu il suna seful ca s-a mai mutat o predare pentru luni.
In fine, dupa nebunia asta, meriti o relaxare. O meriti din plin. Asa ca mergi la mall, sa iti faci cumparaturile in drum spre casa, si te asezi pe scaunele de masaj. Macar un minut.
Si adormi, nu mai poti, atipesti putin.
N-am o poza cu tine facand toate lucrurile astea, dar am o poza cu alti doi corporatisti, dupa o zi de munca la fel de grea ca a ta:

Poza “Corporatisti la odihna”, colorizata, 2018, de Alina Dumitru.

OFERTA DE TOAMNA: 3 carti=59 de ron.

 

 


FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

 

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *