Nu inteleg, ma! Nu inteleg!
Am stat la Urgenta cateva ore si am ramas cu cel mai naspa gust despre locuitorii acestei tari.
In primul rand, ce va costa, ba, sa stati la coada? De ce trebuie sa sariti peste rand ca nesimtitii, daca voi aveti o julitura la picior? Pai era unu cu piciorusu atins si nu s-a lasat pana n-a dat el doua telefoane ,de s-a bagat in fata mosuletului care astepta de vreo 4 ore, in criza renala.
Apoi de ce blocati intrarile, ma?
De ce stati cu tot familionu’ pe dungile alea care marcheaza drumul patului care transporta bolnavi. Faceti sedinta in hol, ma? Invocati ploaia? Vi se pare ca daca blocati drumul altor pacienti spre medici, se ocupa toti de ai vostri?
De ce veniti, ma, la urgenta, pentru orice kkt? Furuncul, ma! Venise una cu furuncul si urla ca il are de 5 zile si ca o doare. Pai ce pana mea faceti, ma, in alea 5 zile, de va apuca vineri pe la 1 noaptea? Va uitati la el si il rugati sa treaca singur? Ii cantati?
De ce intrebati, ma, medicul, din 5 in 5 minute daca puteti intra, cand la Urgente e un sistem de triere, iar pe langa voi trec raniti pe targa? Ce credeti, ma, ca daca ii frecati capul omului, il lasa balta pe ala care nu poate respira si va trateaza voua raceala?
De ce veniti, ma, la spital, daca stiti ce aveti si vreti doar “un tratament din ala ca eu vin mereu si imi face bine, a, si un ulei din ala esential, stiti de care?” De ce nu ca deschideti, ma, voi spitalul vostru sa va spalati cu uleiurile alea pe cap?
Altul tot voia sa dea spaga sa intre la Reanimare, desi ala de la poarta ii tot zicea ca ne e voie. De ce, ma? Ti se pare ca eu, daca as avea pe cineva la Reanimare, as vrea sa intri tu cun”trelingu” ala plin de noroi, bocancii aia nespalati de zece ani si cu toti microbii?

As mai avea vreo 50 de “de ce-uri”, da’ naiba tine cont de ele.
Oricum medicii de la Urgenta sunt, dpmdv biste supraoameni. Sa lucrezi in conditiile alea, cu toti betivii, toti disperatii, toti care blocheaza intrari, dau spaga sa intre unde nu au voie, toti cr3tinii care cred ca Urgenta e un fel de cabinet de consultatii pentru boli haioase… e mare lucru. Nu as fi putut fi medic de Urgenta nici macar o zi, ma! Mai ales in conditiile in care trebuie sa faca fata unui numar enorm de pacienti, in timp scurt. Medici putini, populatie multa.
Tot respectul, baieti si fete medici! Mare scarba pentru romanii care se recunosc mai sus. Puteti sa va puneti voi la profil 15 steaguri cu Romania, puteti defila voi in chiloti tricolori, puteti canta imnul de 30 de ori pe 1 Decembrie, tot de rah@t sunteti.

Silviu Iliuta

One thought on “Romanii merg la Urgenta ca la mall.

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 25 noiembrie – 01 decembrie 2019?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *