Carte noua cu love, fun si ceva picant:)
Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Azi se fac lucrurile mult mai bine decat pe vremuri!
Am invatat si noi sa procesam mult mai bine naftul din care obtinem plasticul, iar inginerii si proiectantii sunt mult mai bine pregatiti.
Pai daca luai acum 20 de ani din librarie o masinuta de jucarie, pana acasa ea mai avea trei usi si o roata. Pe restul le cautai prin vafele din punga. Volan n-avea din fabrica, intra la optionale. Ca sa nu mai zic de papusile pe care pe primeau fetele. Daca te jucai de doua ori cu o papusa Aradeanca, ii adunai ochii de pe jos, ii cadeau mainile, i se ingrosau umeri de nu mai reuseai sa le fixezi nici macar in loc de picioare. Dupa doua saptamani, papusa arata ca un mutant fara un ochi, cu o mana si un picior si care scotea un gajait in loc de “mama”, chiar daca ii schimbai bateriile zilnic. Cred ca dupa papusile romanesti le-a venit astora ideea sa il faca pe Chucky.

Iar azi, in 2019, inginerii romani, designerii si muncitorii au ajuns la niste standarde europene avansate, in sfarsit! Am ajuns sa procesam plasticul ca niste meseriasi. Spre exemplu, aceasta salata 100% romaneasca, asa cum zicea si reclama.

Priviti cum arata, desi o am de trei saptamani! Pai niciun semn de oxidare, nu mai e ca pe vremuri cand uitai salata dimineata pe veranda, iar seara era neagra. Nicio urma ca s-ar strica vreodata in urmatorii 20 de ani, iar insectele fug de ea mai rau decat de insecticid. Am lasat salatica pe masa din bucatarie, o furnica se indrepta spre ea, dar a ocolit-o larg de tot, asa cum ai ocoli tu, sa zicem, un camp minat. Cred ca si acum furnicuta a ramas traumatizata si spune Tatal Nostru din ora in ora. Cred ca al mai mare cosmar al insectelor e salata. Ar trebui sa faca astia reclame: “Vreti sa scapati de daunatori? Luati cateva salatici si aruncati-le prin casa si prin curte! Stati linistiti, n-o sa calcato pe ele noaptea. Sunt fosforescente.”
Consumati legume si fructe romanesti, ba! E bune.

Oferta! 3 carti=59 de ron. Fii un ciudat! Citeste!
“Cronicile


Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *