Hi, sunt Dorel. Ma gandeam eu ca imi duceti lipsa.
Toata viata am visat, constructor fiind, sa urc pana la Cer cu ceea ce construiesc. Sa ating ingerii, sa dau cu capul in nori, daca intelegeti ce vreau eu sa zic.
Si, hai sa gandim putin impreuna! (Mai mult dumneavoastra) Am vrut sa construiesc o casa care sa ajunga in Rai. Una cu multe etaje si multe si multe. Ca fasolea aia a lui Popeye sau a cui era, de urca in nori.
scatt
Dar mi-am zis: „Ba, Dorele, e munca multa, bre! Si intra multe materiale, si lucrezi sambata… si cine o sa vrea atatea etaje?! Si mai ai si rau de inaltime!” Asa ca am abandonat ideea. Dar nu am renuntat la VIS!
Si am citit in tramvai la o doamna despre Scara lui Iacov sau Iacob. Era pe o Bibliuta din aia mica, de tramvai. Si scria acolo ca „e o scara care te inalta. Şi a visat că era o scară, sprijinită pe pământ, iar cu vârful atingea cerul.”
Si am construit. Prima mea incercare era o scara cat 5-6 etaje. Cea mai lunga care am facut io. Dar nu era destul. Ajungea numai pana la etajul 6.
Apoi am facut aceasta capodopera. O lucrare din comuna mea. Rara de tot:
14432999_1208451959193345_7990273050666520626_n
Cum functioneaza scara care duce in Rai?
Omul, individul, propritarul casei, o ia in fuga pe scari. Cam dupa cateva secunde, ajunge la scara de etaj 2, izbeste cu capul in plafon si BUM! In Rai este! In mai putin de 5 secunde ajunge sa vorbeasca direct cu ingerii!
Bine, daca cumva nu reuseste, chemam Ambulanta. Dar la cum functioneaza astia… tot in Rai ajunge!
Bun, o sa ziceti: si daca scapa?
Voi ce credeti? Ca Dorel e prost? Pai nu are el un PLAN B? Nu se uita el la filme americane?
Iata PLANUL B:
scma

E un proiect luat de la un mall de la americani si care ie gata sa fie implementat la noi.”

Pentru comenzi: dorelpython69@yahoo.com, dar am si pe gmail, cu anaconda in loc de python.

AI CARTE, AI PARTE!

„Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro sau telefonic, la numarul 0314382822.

Fragment CARTE: „-Pi*da mă-sii, iar bruiază semnalu’ nenorociții ăștia de securiști! F*tu-i în cur pe mă-sa!
El e tata. Injuratura cu curu’ si cu mă-sa, ani de zile m-am chinuit să înteleg ce vrea să zică. Chiar și când am inteles cuvântul cu “f”, tot nu pricepeam cum voia tata să f*tă în cur un securist pe care să îl urce în spatele mamei lui.
-Întotdeauna securiștii ascultă ce vorbești la telefon, bombănea tata și dădea volumul radioului mai încet.
O bună bucată din copilărie am crezut că un securist este un pitic care locuiește în interiorul telefonului nostru. După ce adormeau ai mei, mă trezeam noaptea, ridicam receptorul și șopteam:
-Hei, securistule, ai mâncat azi? Ești bine? Vezi că tata vrea să te fu*ă în cur mâine! Vrei să îţi dau un fursesc și să-ţi citesc o poveste, securist mic?
Mama n-a ințeles niciodată de ce receptorul telefonului nostru era plin de firimituri dimineaţa.”

cover_blogb

Paginile mele: „Toate titlurile bune au fost date”cronicipebunesilviu iliuta.

3 thoughts on “Scara lui Iacob, cea care duce in Rai. By Dorel.

  1. Pingback: Scara lui Iacob, cea care duce in Rai. By Dorel. – Stiri.US

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.