Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Ideea a devenit populara prin 1904, cand germanii au inventat conceptul de Waldeschule (scoala in padure). Prima scoala a aparut in Charlottenburg, dar in scurt timp, toata lumea occidentala a copiat modelul. Se urmarea ca elevii sa stea in aer curat, in mijlocul naturii, in loc sa invete inchisi in niste sali de clasa. Olanda, Franta, Spania, Itia, au urmat imediat exemplul.

In SUA, prima scoala in aer liber a aparut in 1908 in Providence, Rhode Island.
In 1937, spre exemplu, in UK erau 96 de astfe de scoli. (poze: messynessychick.com)

 

In Romania, avem azi 250 000 de copii fara tablete, fara posibilitatea de a invata online. Cei mai multi dintre ei provin din mediul rural.
Va intreb: se pot organiza astfel de scoli in sate? Cu bancile la distante de doi metri, in aer liber, la marginea padurii, pe deal etc… Sau fara bancute, doar cu scaune.
Se poate?
Daca virusul va fi printre noi si in 2021, ce facem? Inghetam anul? Ne facem ca invatam pe online, acolo unde foarte multi nu au acces?

 

Cititul desteapta! Oferta lunii mai:
“Cronicile

 

5 thoughts on “Scoala in aer liber – o idee uitata.

  1. George says:

    Ideea în sine nu este rea. Probabil că ideea au preluat-o de la greci. Din câte știu așa procedau și ei în vechime (se poate să mă înșel). Numai că e o întrebare care se pune (în cazul în care alegi să predai în acest mod): Ce te faci când începe să plouă sau când ai parte de altfel de asemenea evenimente naturale?

  2. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 11 – 17 mai 2020?

  3. Pingback: Proiect pentru a doua insuliță a heleșteului din Crâng – Buzoienii.ro

Lasă un răspuns