Home / (Pro)stirea zilei / Scrisoarea unui elev: „Dom’ Ministru al Educatiei, eu ce fac? Trag la poarta sau astept manualul?”

Scrisoarea unui elev: „Dom’ Ministru al Educatiei, eu ce fac? Trag la poarta sau astept manualul?”

„Domnule Ministru al Educatiei, sunt George, in clasa a VIII-a B. Am citit azi declaratia dumneavoatra: „se va face sport dupa fraze bine scrise in manual. Cu manualul in fata!”
Am inteles ca de acum nu mai putem juca fotbal sau sa alergam asa, de capul nostru, si de aceea am zis sa va intreb: chiar acum eu sunt la linia careului si ma pregatesc sa trag la poarta. Ceilalti s-au oprit ca in Matrix, au inghetat,, pentru ca a strigat de pe margine un parinte:
-Baaaa, cum dracu’ jucati voi fotbal fara manual? Incultilor!
Si au inghetat toti si asteapta sa va scriu acest email.
Deci, faza e asa: Costel e pe stanga, e cu mine in echipa. Vasile a inghetat cu piciorul in aer, gata sa ma atace, iar portarul scuipa.
Intrebarea e: ce scrie la manual ca trebuie sa fac? Sa lovesc cu interiorul sau cu exteriorul? Mi-e ca daca dau cu exteriorul nimeresc direct in clasa. Bine ca nu pot sparge geamul, ca nu mai avem geamuri de vreo 6 luni. Oricum e bine ca noi avem teren de fotbal, ca aia de la scoala de langa noi joaca pe un fel de maidan in deal. Dar nu va preocupati, ca din 10 scoli din satele din jur, numai noi avem teren. Dar nu e important! Important e sa avem manuale de Sport!
Revenind la meci, eu ce fac? Sa ii dau pasa lui Costel sau sa trag la poarta? Daca trag la poartain ce colt? Dau jos, sus sau pe mijloc? Cum fac sa evite mingea scuipatul portarului? Ca e scarbos.
Va dau cuvantul meu de elev ca de acum incolo n-o sa mai vinsa joc fotbal in curtea scolii fara manual! Va imaginati?
Eu, cu manualul in mana, bat corner. Unu’, care sta in fata mea, opreste jocul ca sa citeasca in manual ce trebuie sa faca cand ajunge mingea la el. Apoi, centrarea ajunge in careu, unde toti elevii cu manualele in maini citesc capitolul 6: „Cornerul”, subpunctul 2.1: „Corner-daca mingea ajunge in careul mic.” Iar portarul sare, cu  o mana intinsa, in care tine manualul, iar cu cealalta da pagina. Chiar, cum mai poarta manusi?
Domnule ministru, eu cred ca ati avut o idee excelenta! Asa idee buna nu am mai vazut de cand bunicu’ s-a imbatat odata si a pus porcii sa joace sah intre ei. Ca citise el la revista ca daca porcii sunt mai destepti, au carnea mai buna.
Noi, elevii, abia asteptam sa jucam dupa manual!
Acum, speram sa nu se enerveze nimeni daca ne mai plictisim si i le aruncam arbitrului in cap. Manualele. Poate ii caram cateva cotoare peste teasta. Cateva. Chiar, domnule Liviu Pop, vreti sa fiti arbitrul nostru? Ne-at face mare placere!
Va las, trebuie sa citesc capitolul: Cum sa joci fotbal linistit, daca Ministrul Educatiei e un tembel?”

Georgel Cristescu, a VII-a B

De Silviu Iliutacronicipebune

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda aici http://bit.ly/2tJJuaf sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

 

 

Check Also

Unii soferi vor sa iti iubeasca rudele.

Azi am avut cel mai frumos dialog purtat vreodata in trafic. Un nene, posesor de …

One comment

  1. Simplu Costele dai cu marele Ţ. Să trăieşti bine că Menestrelul Edumpcaţiei cântă fals cu portativul în braţe. Costeluş te rog eu ceva: poţi să îi transmiţi domnişorului menestrel ca arcuşul nu e pentru dirijat. Mersi frumos Costeluş. Cu drag Andrei din Paşcani.

Lasă un răspuns