M-am nascut la circ, domnule Dragnea. Un circ mare cu un dresor odios care ne tinea morti de foame si departe de cultura. Ne mai arunca din cand in cand cate o ratie de mancare, apoi deveneam toti din lei, mielusei. Ne-a construit si custi imense si goale. Circurile Foamei se numeau.

Apoi, dupa Revolutie, am inceput sa hranesc porci. Mi-am deschis propriul meu circ cu porci, care mancau tot ce le dadeam eu, se umflau, dormeau in scaunele din Parlament si se faceau ca muncesc. Aceiasi porci comunisti reciclati, deghizati in mistreti capitalisti.

Am hranit si maimute. Tot felul de gorile interlope, care primeau bani de la mine, via partidul de guvernamant, oricare ar fi fost ala.

Vezi circul, nea Liviu? Se cheama Romania.

Azi eu sunt prostul ala care spala pe jos in cusca. Matale, nea Liviu, esti ala care ii spune doamnei cu biciul ce sa faca. Ea e o marioneta agramata, face parte din programul de circ gandit de tine. Ai in jurul tau aceleasi gorile, aceiasi porci mistreti dresati sa muste la cerere. Ai papagali, ai oi, ai vaci si serpi. Tigri nu mai ai, i-ai dat pe toti afara din arena.

Si acum, nenea Liviu, eu sunt ala cu matura. Ma vezi? Din salariul meu, matale, care te comporti ca un mare patron de circ, iti hranesti toate animalele credincioase. Si pe aia care fac tumbe in fata ta, si pe aia care iti fac vant cu evantaiul, si pe cotofana aia dresata cu parul roscat, adusa din Craiova. Matale te crezi patronul meu, dar de fapt eu sunt ala care te hraneste, care te suporta acolo. Tu ai o functie datorita faptului ca eu muncesc. Iar tu acum ma desconsideri pentru ca, ajuns la disperare, am ajuns sa fac greva?  Nesimtirea e mare, nea Liviu… 

Eu sunt ala mic, cu matura. Dar stii care e problema matale? Azi s-a dovedit ca sunt multi oameni mici cu maturi in manute. Astia care te tin pe matale acolo in loja, unde pari mare patron pe BANII MEI.

Da, nea Liviu, fara mine esti un nimeni. Fara noi, esti zero. Daca noi facem greva generala la circ, ramai sa vinzi bilete pentru ca lumea sa vada o sa goala. Sao o sa te relansezi, o sa indoi berea cu apa intr-un birt din Teleorman, toata viata.

Fara noi, circarii, ramai cu buzunarul gol si mustata nemangaiata. Fara circarii astia care te tin in spate, ramai ceea ce esti: un zero.

Cat despre aia care inca mai dau cu matura, umili, asteptandu-si ratia de ulei, in timp ce nesimtitii isi umfla burtile: treziti-va, ma! Cat dracu va mai trebuie?! Cate generatii mai vreti sa nenorociti pentru o sticla de ulei si o punga de zahar? 

Ps: grija mare, nea Liviu! Si-a mai desconsiderat unu’ circarii in ‘89 si a sfarsit mancat de lei.

Silviu Iliuta

CITITUL DESTEAPTA! Carti la oferta lunii martie. Click pe poza:

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta

 

INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Poza: Facebook


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *