Situatia la zi. Covid exista si trebuie sa ne pazim! Asta e una. Mesajul autoritatilor e alta discutie.
Ce am inteles eu de la conducere:

1. Deocamdata nu putem deschide terasele! Este extrem de periculos, chiar si cu mese puse la trei metri distanta, ar fi o mare greseala!Coronavirusul ataca atunci cand vede ca oamenii beau bere si se distreaza!
Coronavirusul nu ataca oamenii care nu se distreaza, de aceea ii e frica de metrou si de tramvaie. Acolo oamenii pot sta la 30 de centimetri unul de altul si nu se intampla nimic.

2. Cum sa redeschidem teatrele?! Ati innebunit? Ba, Iliuta, ce e in capul tau?! Nu e in regula nici daca oamenii stau cu masti, la trei scaune distanta! Coronavirus e cult, abia asteapta sa atace intre actele Ii si III.
Totusi, Coronavirus se pare ca nu merge nici cu autobuzul. Acolo oamenii stau scaun langa scaun si nu patesc nimic.

3. Nu facem plaja! Deocamdata nu putem face plaja, chiar daca suntem in aer liber (normaaaal!) si chiar de ne asezam sezlongul la trei metri de cel de langa!
Totusi, ai voie in parc, unde teoretic poate fi si un lac, iar tu iti poti pune paturica pe iarba, langa apa. Deci, practic, esti ca la plaja, dar nu pe sezlong.
De unde deducem ca nenorocitului de coronavirus ii vine sa atace numai oamenii de pe sezlong, are boala pe ei ca au bani. El nu ataca oamenii care stau pe paturica.
Covidului nu ii plac bogatii, dar cu astia care nu-si permit sezlong n-are nimic. Ai grija, Covidului nu ii plac nici hotii, deci daca furi postarea asta a lui Silviu Iliuta, esti un fel de Ponta si te ataca.

4. Virusul nu crapa in functie de temperaturi, ramane cum am stabilit, Silviu! Aceam aceleasi studii care spun clar ca virusul nu moare la caldura! Nu conteaza ca e cald, e la fel de periculos!
Aceleasi studii spun ca virusul o sa revina la toamna, cand va fi mai frig.
Plm, e nehotarat virusul asta. Sau e schizo.

5. Ne-am linistit cu vaccinul, e clar ca nu-l vom avea, nimeni nu-l mai asteapta, deci toata lumea ar da bani grei sa il aiba.
In afara de un medic de la Timisoara. El il are deja, dar nimeni nu ii da bani.

 

6. Nu e voie in biserici, chiar si cu masca. E prea periculos, Silviu! Virusul ataca enoriasi, se strecoara in lumanari.
La mall-urile mai mici de 15 000 de metri patrati nu ii place, alea se vor redeschide mai repede, dar probabil nu vor vinde lumanari ca sa nu atace nebunul.
Virusul asta e un ciudat, dependent de mirosul de tamaie si scarbit de mall-urile mai mici.Devine activ si agresiv doar dupa ce masoara mall-ul:
-Baaa, asta are 15 001 metru patrati, daca includem si liftul! Ce bine, ca pot sa atac. Daca avea cu un metru mai putin, nu ma bagam nici mort.

7. Hotelierii si astia din Horeca nu prea conteaza! zice Ministrul Finantelor. Ei aduc atat de putin la Buget incat si fara ei e la fel. E subtire treaba, nu sta Economia romaneasca in ramura asta.
Totusi, sa mergem la mare la noi! Neaparat! Daca nu mergem la Mamaia se duce de rapa Economia.

8. Vrem ca romanii sa isi faca concediile in tara si pentru ca afara e calamitate, e jale! E prea periculos in Bulgaria si Grecia, e o nebunie! Semnam protocol cu tarile astea, ii lasam pe romani sa plece, pana la urma, dar sa stiti ca e mult mai bine in tara si o sa va bagam in carantina cand veniti de la greci!
In Bulgaria si Grecia sunt mai putine cazuri decat la noi. Practic, mergem intr-o tara in care avem mai putine sanse sa ne infectam in doua saptamani decat daca intram la Mega in Berceni 5 minute.
Totusi, cand iesim de la Mega din Berceni, nu intram doua saptamani in carantina.

9. Nu ducem copiii la scoala! Nu facem nici macar cursuri in aer liber, e ingrozitor de periculos tot ce poate contine cuvantul „school”.
Mai putin afterschool, astea nu sunt periculoase si se vor redeschide la vara.

10. Atentie mare in magazine!!! Virusul ataca la casa de marcat, de aceea trebuie un geam urias de plexi si suprafata se sterge des. De aceea trebuie dezinfectant, mult dezinfectant. Totusi, la raft nu ataca. E baiat bun si ne lasa sa ne facem cumpararurile linistiti.
Deci problema e la casa, nu suporta sa ne vada platind. Poate ar trebui sa n-o mai facem, ar fi mai bine pentru sanatate.

Cititul desteapta! Oferta lunii mai:
“Cronicile

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *