Domnule Iohannis, sunt un prost. Unul dintre milioanele de prosti care v-au votat. Sunt constient de faptul ca de pe Muntele Olimp, unde va aflati acum, cocotat pe cele 40 de procente linistitoare, e greu sa auziti vocea unui muritor. Dar incerc.

Mai intai, ma simt prost pentru ca am un presedinte care nu intelege democratia. Nu ati participat la nicio dezbatere electorala, exact ca tov. Ceausescu. Stiu, va ganditi ca nu va amestecati cu plebea, asa gandea si el. Ca oricum poporul va voteaza pentru ca sufera de sindromul “tatucului”. V-ati gandit ca toti ceilati candidati sunt zero barat si nu merita sa aveti un schimb de idei cu ei. Dar stiti ce? Nu de ei v-ati batut joc, ci de mine. Un prost care v-a votat. Mi-as fi dorit sa va aud spunand ce n-a mers in ultimii 5 ani. Pentru ca n-au mers multe, nu? Mi-as fi dorit sa imi spuneti de ce v-as mai vota inca 5. Sa ma agat de ceva, sa am inpresia ca nu votez iar un obiect de mobilier a carui singura realizare notabila e o vizita la Trump. De aceea sunt prost, pentru ca eu chiar am crezut ca puteti fi mai mult decat omul invizibil si ca mandatul dvs. poate insemna ceva mai mult decat un bronz in Tenerife.

Si mai sunt prost pentru ca am aflat ca in timpul dezbaterii ati fost la Romexpo, la o intanire cu fursecurile si cupele de sampanie frantuzeasca. Exagerez, sunt sigur ca a fost ceva important, mult mai important decat sa apareti in fata prostilor care v-au votat.

Daca erati intr-o tara normala, in SUA, sa zicem, si nu participati la dezbateri, poporul va sanctiona imediat. Acum ati fi fost pe locul 5, pe motiv de lasitate crunta. Aia fac alegeri si in interiorul partidului, atat de nebuni sunt si asa inteleg ei democratia. Si de asta sunt prost, ca inca ma incapatanez sa traiesc aici si nu ma car intr-o tara normala.

Totusi, m-ati ajutat cu ceva aseara, prin neprezentarea la dezbatere: mi-am sat seama ca in turul al doilea n-o sa votez niciodata un las. E alegerea mea, desigur. Dar prima calitate pe care cred eu ca trebui sa o aiba un presedinte e sa nu fie las, sa nu fuga de popor. Iar dumneavoastea asta ati facut: ati fugit de noi, de prosti.

Altfel toate bune? Inteleg ca turul doi pica prost, exact in perioada in care v-ati luat bilete la schi. Ce faceti, trageti o fuga pana la urme sau lasati prostii sa voteze?

Un prost intre prosti, Silviu Iliuta.

One thought on “Suntem prea prosti si prea mici pentru un presedinte atat de bronzat.

  1. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 04 – 10 noiembrie 2019?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *