Am un prieten bun din Timisoara. In ultimii ani, mi-a povestit disperat despre administrarea urechista si uneori halucinanta a lui Robu. Totusi, lumea l-a votat, asta si pentru ca nu a avut niciun adversar redutabil din pzona de dreapta, iar PSD iese din discutie. Lumea l-a votat.
Pana acum.
In 2020, era si timpul ca Timisoara sa se trezeasca din nou! Cel care a reusit sa ii impulsioneze pe oameni a fost Dominic Fritz, o surpriza pentru multi. „Aproape necunoscut, dar deschis, neamt, si cu respect pentru toti”, asa l-a descris prietenul meu.
Dominic s-a nascut in Germania, intr-un mic sat, alaturi de cei 7 frati ai sai. La 16 ani, a castigat o bursa oferita de Parlamentul Germaniei, apoi a absolvit stiinte politice si a luat  licenta in stiinte administrative. De remarcat: noul primar al Timisoarei este unul dintre putinii primari din tara care CHIAR ARE STUDII ADMINISTRATIVE. In timp ce in multe orase mari, castiga oameni care n-au facut o boaba de administratie in viata lor.

Timp de 10 ani, Dominic a condus cabinetul fostului presedinte al Germaniei, Horst Köhler, care l-a și felicitat cand a devenit noul primar al Timișoarei. „Am vorbit ieri cu fostul președinte al Germaniei care m-a felicitat. Astăzi m-a sunat Adrian Ursu care este un primar născut la București, pimar în orașul Gorlitz în Germania, care m-a felicitat și bineînțeles că toți prietenii și familia au sunat, mi-au scris mesaje e o bucurie mare pentru prietenii mei din România, dar și din Germania”, a spus el pentru Digi 24.
In 2004, Dominic a  venit la Timisoara, unde a lucrat ca voluntar la un centru pentru copii al Fundatiei Caritas. Si s-a indragostit de oras, „Un oraș unde a început Revoluția, asta pe mine când eram tânăr – dar încă în ziua de azi – m-a impresionat foarte mult și am tot revenit, aici am fondat o asociație, am construit multe proiecte sociale și culturale în Timișoara”, a spus Fritz. Pasionat de muzica, el conduce asociatia „Timișoara Gospel Project” si dirijeaza concerte pentru strangerea donatiilor pentru Centrul de Ingrijiri Paleative.
V-am scris toate lucurile acestea pentru ca o doamna mi-a comentat pe Facebook si a scris ca „omul ala n-a muncit niciodata, bine ca are si el un serviciu acum!” Aceasta ieftina idee de propaganda cred ca apartine PSD, posibil PNL, s-a propagat destul de mult in online-ul timisorean, dar e o imbecilitate majora.

Nu stiu cum va Dominic ca primar al Timisoarei, dat va pot spune ca m-am bucurat pentru el. Cert e ca omula studiat administratie, a avut un job important pana acum si se vede ca are deschidere catre oameni si dorinta de a le face bine. Ceea ce e un lucru mare.
A, si mi-a placut si postarea sa de dupa anuntarea rezultatelor, demna de un primar al unui oras multicultural.


Vedem ce va fi. Primele proiecte: o centura ocolitoare, un spital municipal si un stadion.
Cat despre prietenul meu din Timisoara, cu adorabila lui mandrie banateana, m-a sunat ieri si mi-a spus: „Lasa Cluj, lasa Oradea, ma! Acum sunt ele in fata, da’ sa vezi peste 2-3 ani cum toti vor veni la concerte si in concedii in Timisoara, ma! Ia-ti repede casa aici ca o sa creasca tot, ca la Cluj!”

 

Cititul desteapta! Oferta cu autograf:

O dragoste din alta lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *