Batranii spun ca fetele nemaritate care se impiedica si cad in ziua de Boboteaza se vor cununa in acel an. Totusi, in folclor, nimeni nu precizeaza ce se va intampla in cazul in care fata se impiedica, dar se agata de o bara.

Situatia este ambigua. Este posibil sa se marite, este posibil sa nu se marite. Mai depinde si de zestre, dar acum nu este cazul. Cine n-ar vrea sa ia o fata cu o zestre de cateva terenuri, case fara numar si greutatea kilogramelor de aur din dormitor mai mare decat greutatea Mertzanului?
Oricum, tot traditiile spun ca, daca situatia este ambigua, iar fata nu s-a impiedicat pana la capat, adica nu a cazut cu mufa la pamant, exista un obicei inedit: Ritualul Lumanarilor. Se ia o farfurie, se umple cu apa, se pun doua lumanari aprinde, una reprezentand fata, iar cealalta baiatul pe care il place. Lumanarile sunt lasate sa pluteasca si se spune ca daca sunt atrase una spre cealalta, fata si baiatul se vor casatori. Sigur, este important ca lumanarile sa fie de la BOR si nu luate din piata sau din alta parte. Si, pentru a ajuta putin destinul, se poate folosi o farfurie foarte mica si se sulfa pana se intalnesc.
Daca nici asa nu merge, fetele isi pun sub perna busuioc. Nu functioneaza mereu. Daca ai un anumit status si o prestanta, pui sub perna o picatura de benzina ca sa iti visezi alesul cu Mertan.
In orice caz, este frumos. Daca esti fata si nu te-ai impiedicat acum, pe cisterna, nu dispera. Mai ai o sansa: sa te arunci in apele Dunarii sau Marii Negre, cand cineva arunca o cruce. Desi, daca e de fier, nu cred ca te ostenesti tu pentru ea.

 

Reducere mare la carti:

FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *