Am incercat sa traduc, punct cu punct, scrisoarea razvratitilor din PSD:

1. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Partidul Social Democrat şi guvernul său sunt parte a unor conflicte interne, care au răbufnit şi vor continua să se accentueze. Modul în care au fost desemnaţi cei trei candidaţi la funcţia de Prim-Ministru şi membrii Guvernului, fără niciun set valid de criterii necesare pentru o guvernare performantă, a adâncit conflictele latente din partid şi a generat neîncredere în rândul alegătorilor. Moţiunea de cenzură împotriva propriului guvern, instalarea a nu mai puţin de trei guverne în 19 luni, schimbările neexplicate ale unor miniştri, sunt elemente percepute în mod negativ de electoratul PSD. Congresul din luna martie 2018 nu a generat o îmbunătăţire a funcţionării partidului, cu implicaţii asupra imaginii şi percepţiei publice în rândul electoratului propriu, dar şi al societăţii în ansamblu.”

Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “PSD a desemnat in functia de premier un papagal, un consumator de trascau si o tuta. Tuta se potriveste in ochii electoratului PSD, ar fi bun si consumatorul de trascau, dar nu e asumat. Vrem ca de acum incolo sa desemnam premieru numai hoti. Astia sunt apreciati si respectati de electoratul nostru.”

2. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societăţii româneşti: Preşedintele României, partidele politice din opoziţie, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc.”

Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Sa oprim imediat toate aceste razboaie si sa il continuam pe singurul care conteaza cu adevarat pentru PSD: cel impotriva poporului roman.”

3. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Agenda publică a fost acaparată de teme precum Corupţia, schimbările din Justiţie, „Statul Paralel”, de protocoalele de colaborare cu SRI, care au acoperit, în planul dezbaterii publice, rezultatele guvernării în domeniile economic şi social. La aceasta se adaugă o strategie de comunicare publică deficitară a partidului, care doar a reacţionat defensiv şi ineficient la atacurile venite din toate părţile, în loc să fie pro activ şi să impună temele de discuţie.”

Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Sa facem o intelegere cu SRI si sa ne imprietenim cu ei, altfel astia ne f*t. ”
4. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Toate luările legitime de poziţie pe tema „Statului Paralel”, a abuzurilor comise în justiţie, în baza protocoalelor ilegale dintre SRI şi diverse instituţii, au fost contracarate cu ideea că PSD acţionează din interes propriu, în beneficiul unor lideri sau acoliţi ai acestora.
De asemenea, iniţiativele PSD în zona reformării Justiţiei, justificate din perspectiva democratizării societăţii româneşti, a respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale, au fost atacate de opoziţia parlamentară şi o parte a societăţii civile, ca fiind demersuri exclusiv în interesul liderului PSD, domnul Liviu Dragnea.
Prin urmare, se poate afirma, fără rezerve, că liderul PSD a devenit, prin vulnerabilitatea sa juridică, un obstacol în adoptarea acestor reglementări.”

Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Sa il lasam odata pe Dragnea sa se duca la puscarie, iar noi, ceilalti, sa ne salvam in felul acesta! Mu*e Dragnea!”

4. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Manifestările împotriva guvernului şi a PSD, în special cele din iarna anului 2017 şi cele recente, din august 2018, au contribuit la polarizarea societăţii româneşti şi la dezvoltarea unei atitudini agresive împotriva PSD, din partea unor segmente ale societăţii. Acţiunile de protest anunţate pentru lunile septembrie şi octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid. În acest context, adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a unor măsuri de amnistie şi graţiere este de natură să genereze proteste de amploare care se vor solda, cel mai probabil, cu căderea guvernului Dăncilă şi cu pierderea guvernării de către PSD.”

Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Romanii ne urasc, mai putin cei carora le dam constant ulei si zahar. Frati PSD-isiti, o sa pierdem guvernarea, o sa pierdem ciolanul. Baronii locali nu vor mai avea fonduri pe care sa le fure, nu vor mai avea bani de “asfaltare”, de “canalizare”, de “autostrazi”. Ramanem saraci si o sa ne mutam toti ca prostii in Brazilia, cu doar 5-6 milioane de euro in cont!”

5. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Promovarea în Guvern, Ministere, Agenţii, alte instituţii publice a unor persoane cu evidente carenţe profesionale, incapabile să comunice corect, argumentat, pe temele guvernării.”

Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Dancila e agramata, dar pe ea o pastram ca e marioneta. Dar pe ceilalti fraieri, rudele lui Dragnea sau prietenii din Teleorman, de ce ii pastram? Rudele noastre de ce ocupa numai posturi de rang 2 sau 3? Chiar trebuie sa fii din Teleorman ca sa ajungi Secretar de Stat, in pana noastra?”

6. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Instalarea neîncrederii externe în PSD, pe fondul percepţiei că sunt atacate instituţiile statului de drept şi Justiţia. PSD nu a fost capabil să explice convingător, în plan extern, motivaţiile reale şi legitime ale demersurilor sale privind reforma în Justiţie şi încetarea încălcărilor grosolane ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor de către „Statul paralel”.

Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Am fost de acord sa se dea legi ca sa scapam toti de puscarie, dar nu am fost in stare sa le dam odata, iar acum lumea a inceput sa caraie. Unii baroni nu mai au incredere ca scapa de puscarie. E nasol de tot.”

7. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Situaţia juridică vulnerabilă a liderului PSD, Liviu Nicolae Dragnea, a devenit vulnerabilitatea majoră a partidului, elementul principal de atac al opoziţiei şi a unei părţi a societăţii civile, o perpetuă sursă de neîncredere în plan intern şi extern, motivul pentru care se pune la îndoială corectitudinea oricărui demers iniţiat de PSD de în direcţia reformării Justiţiei.”

Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Am mai zis: Dragnea-la puscarie! Are 7% cota de incredere, partidul are vreo 30. El trage partidul in jos si riscam ca noi sa nu mai castigam alegerile. De ce sa murim toti, cand poate sa moara numai el?”

8. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Conducerea discreţionară a partidului, transformarea structurilor de conducere (Biroul Permanent Naţional, Comitetul Executiv) în foruri care validează deciziile luate într-un format restrâns, desfiinţarea de facto a Consiliului Naţional şi a Departamentelor partidului, lipsa dezbaterii interne în structurile politice şi parlamentare.”

Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Ba, avem un singur Dictator in partid. Da’ noi ce avem, ciunga in par? De ce sa nu fie 50-60 de dictatori, cel putin unu’ din fiecare judet, cum era pe vremea lui Nastase?”

9. Scrisoarea razvratitilor din PSD :
“Conducerea discreţionară a partidului, transformarea structurilor de conducere (Biroul Permanent Naţional, Comitetul Executiv) în foruri care validează deciziile luate într-un format restrâns, desfiinţarea de facto a Consiliului Naţional şi a Departamentelor partidului, lipsa dezbaterii interne în structurile politice şi parlamentare.”

Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Sunt atatia colegi care stau la usa Cex si saliveaza dupa ciolan, in timp ce aia isi impart tot. Dragi colegi din PSD, vi se pare normal? E loc de furat pentru toti, de ce sa profite numai unii?”

În faţa situaţiei de criză, pentru a evita izolarea internaţională a ţării şi pierderea încrederii în PSD, propunem următoarele acţiuni:
1. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Demisia imediată a domnului Liviu Nicolae Dragnea din funcţia de preşedinte al Partidului şi din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Mu*e Dragnea!”

2. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Asigurarea interimatului conducerii PSD de către doamna Viorica Dăncilă, preşedinte executiv, până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019. Democratizarea vieţii interne de partid şi asigurarea funcţionării statutare a structurilor interne (Birou Permanent Naţional, Comitet Executiv, Consiliul Naţional, Departamente etc.).”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Deocamdata o pastram pe agramata.”

3. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Menţinerea coaliţiei PSD-ALDE, singura garanţie a continuării programului de guvernare. Negocierea susţinerii parlamentare a Guvernului de către UDMR, minorităţi naţionale, parlamentari independenţi.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “De unguri nu ne dezicem. Furam impreuna paduri in continuare!”

4. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Îmbunătăţirea actului de guvernare şi consolidarea echipei guvernamentale. Agenda publică a Guvernului trebuie centrată pe investiţii publice, sprijinirea mediului de afaceri în vederea menţinerii ritmului de creştere economică.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Pleaca companiile straine. Daca astia nu mai aduc bani in Romania, nu mai vin bani la buget, noi nu mai avem ce sustrage. Dragi colegi din PSD, sunteti nebuni?
5. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Susţinerea marilor proiecte de infrastructură critică (termoficare, alimentare cu apă etc) şi a colaborării dintre Guvern şi administraţia publică locală pentru implementarea acestora.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Vrem autostrazi catre orasele din care suntem noi, baronii, si spre satele noastre natale.”

6. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Impulsionarea iniţierii şi derulării proiectelor privind infrastructura de mobilitate (autostrăzi, drumuri expres, centuri ocolitoare etc) de către administraţia centrală şi locală.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Vrem autostrazi si spre casele rudelor de la tara.”

7. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Susţinerea necondiţionată a adoptării şi aplicării noii legi a Pensiilor, aşa cum a fost elaborată de actualul Guvern.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii:”Dam pensii mari, votanti multi! Ca pana acum.”

8. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Elaborarea unui plan coerent de eficientizare a sistemului de ajutoare sociale prin măsuri ţintite, menite să-i ajute pe cei aflaţi cu adevărat în nevoie, astfel încât lupta împotriva pauperizării să înregistreze rezultate vizibile.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “La fel: dam aajutoare sociale, vin votanti. Ce e ma atat de greu sa crestem ajutoarele astea sociale la 1000 de euro de om care nu vrea sa munceasca? Murim, ma, din 1000 de euro?”

9. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Pregătirea corespunzătoare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, moment ce trebuie să genereze o îmbunătăţire a imaginii României şi a guvernării, în plan internaţional.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Vrem si noi sa mergem la dineuri, la mese cu aia din Europa. De ce numai Dragnea?”

10. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Creşterea coeziunii grupurilor parlamentare şi adoptarea în această sesiune parlamentară a pachetului de legi privind Justiţia, legile de modificare a Codului penal, a Codului de procedură penală, a Codului de procedură civilă; legile privind securitatea naţională, Codul administrativ, dar şi iniţiativele legislative necesare punerii în aplicare a măsurilor adoptate de Comitetul Executiv Naţional al PSD, din 1 septembrie 2018; legea off-shore; legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor şi conflictelor de interese.
Grupurile parlamentare vor susţine necondiţionat guvernul PSD-ALDE şi vor respinge orice moţiune de cenzură promovată de opoziţia parlamentară.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Nu prea stie lumea ce e cu legea asta Off-Shore, dar da bine ca e in engleza. Ne face sa parem destepti.”
10. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Adoptarea unei legi a Lobby-ului în concordanţă cu principiile de transparenţă şi bune practici din statele cu tradiţie în acest domeniu.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Tot in engleza. La fel ca la off-shore.”

11. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Ajustarea cadrului legislativ şi normativ privind exploatarea resurselor naturale în baza principiului maximizării beneficiilor pentru români în condiţiile asigurării unui cadru atractiv pentru investitor.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Banii pe gaze unde se duc acum? De ce nu ajung la noi, astia din PSD? Vi se pare normal?”

12. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Adoptarea unei iniţiative legislative privind amnistia şi graţierea, după o largă consultare şi dezbatere cu: Ministerul Justiţiei, CSM, ICCJ, asociaţiile magistraţilor, UNBR şi societatea civilă. Reforma justiţiei şi a politicii penale pot reuşi, fiind acceptate de societate numai în măsura în care convingem că acestea se fac în interesul protecţiei drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Nu vrem sa se dea aministia pentru cei care fura. E total gresit! Vrem doar amnistia pentru cei care fura si sunt din PSD. Si nu e Liviu Dragnea. El a luat destul. Mu*e Dragnea!”

13. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Condamnarea cu fermitate şi luarea tuturor măsurilor pentru împiedicarea imixtiunii serviciilor secrete sau a grupurilor de interese ilegitime în actul de justiţie, care trebui să se înfăptuiască imparţial, cu respectarea strictă a Constituţiei şi a legilor în vigoare.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii:”Asta a facut bine Dragnea, noi nu trebuie sa fim controlati de servicii. Ramane asa.”

14. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Susţinerea referendumului naţional privind revizuirea Constituţiei din data de 7 octombrie 2018.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Pentru ca toate lucrurile rele trebuie sa poarte un nume, trebuie sa iii dam poporului si adevaratul dusman: homosexualii!”

15. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Susţinerea Guvernului în procesul de rectificare bugetară. Pregătirea corespunzătoare a rectificării bugetare din luna noiembrie. Pregătirea bugetului de stat şi a proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2019 şi adoptarea acestora până la sfârşitul sesiunii parlamentare.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Vrem mai multi bani, mai repede, fara atatea scuze inutiel, ca se opune Iohannis si ca alte prostii.”

16. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Sprijinirea autorităţilor administraţiei publice locale prin alocarea resurselor financiare necesare funcţionării şi dezvoltării localităţilor. Adoptarea codului finanţelor publice.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Sa se dubleze banii care vin la judete, implicit la baroni. Dragnea da prea mult la Teleorman si in Sud, prea putin la Moldova si in Vest.”

17. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Întocmirea unei strategii electorale coerente, care să asigure pregătirea partidului pentru alegerile din anul 2019, europarlamentare şi prezidenţiale şi maximizarea şanselor de câştigare a acestora.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Il sustinem pe Tariceanu, macar asta nu se deranjeaza cu nimic, doarme linistit in banca lui.”

18. Scrisoarea razvratitilor din PSD: “Îmbunătăţirea relaţiilor cu partenerii internaţionali şi recâştigarea încrederii în România şi în Partidul Social Democrat. Trebuie să redevenim parteneri viabili pentru dialog în cadrul Partidului Socialiştilor Europeni şi Internaţionalei Socialiste.”
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Vrajeala despre Europa, trebuia sa o bagam ca da bine bla bla.”

19. Scrisoarea razvratitilor din PSD: Îmbunătăţirea relaţiilor cu partenerii internaţionali şi recâştigarea încrederii în România şi în Partidul Social Democrat. Trebuie să redevenim parteneri viabili pentru dialog în cadrul Partidului Socialiştilor Europeni şi Internaţionalei Socialiste.
Traducere. Ce vor semnatarii scrisorii: “Haideti sa il dam noi jos pe Dragnea si mai vedem cum ii aburim pe aia din Europa!”

OFERTA:

 

 


FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

 

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *