“Cronicile

.Azi mi-a vorbit un barbat despre uleiurile esentiale. La orice boala existenta pe lumea asta, mi-a spus el, e un ulei care o invinge! Ai pneumonie? Nu trebuie sa mai mergi ca prostul la medic, sa te iradiezi cu tor felul de cacaturi de raze (exprimarea lui), sa dai banii pe medicamente! E suficient sa o gasesti pe tanti aia care printre muraturi si dat cu mopul a absolvit renumita Facultate de Uleiuri Esentiale pe un grup de Facebook. Le-a consumat, iar acum are grupul ei si le vinde altora. Covid? Rahat! Pai tu de ce crezi ca n-am eu Covid? Bambus! Ulei de bambus, trei lingurite! Orice boala ai avea, mi-a explicat omu’, trebuie doar sa stii sa o gasesti pe doamna care are grupul ca sa iti vanda sticluta aia care invinge orice. Practic, nemuritor te face, daca nu cumva inghiti din greseala cu totul o sticluta din aia, se sparge in tine si comiti o sinucidere cu supradoza de ulei de pastarnac.
Vezi ca esti rosu la fata, mi-a zis, ar merge niste ulei de rubarba dimineata, pe nemancate. Ia si de rapita!
Omul, tinichigiu auto de vreo 20 de ani, e bransat acum la reteaua nationala a uleiurilor si, dupa ce mai repara 3-4 bare de masina, ajunge doctor Honoris Causa si se lasa de fiare pentru ca probabil va avea grupul lui de Facebook, isi va lua halatul de medic pe umeri, isi va pune craciu in ligheanul cu ulei de menta, isi va trage steroscopul la gat (doar pentru aspect, nu ii zice stetoscop, da’ toata viata si-a dorit sa ajunga medic), apoi va incepe consultatiile si va prescrie sticlute.
Am plecat de la el, dar am ramas cu doua probleme nerezolvate:
1. unde gasesc si eu un tinichigiu nou si mai putin bou?
2. ce ulei din asta ma scapa de tampiti? In sensul in care chiar n-as mai vrea sa ii intalnesc.

 

Cititul desteapta! Oferta:

“Cronicile

O dragoste din alta lume

Recente

1 Comentariu la “Uleiurile esentiale te „vindeca” de Covid, dar nu si de prostie!

  1. Maryo says:

    Ai spus ca este tinichigiu auto ?! Nu ai inteles tu bine..probabil omul a facut referire la alt tip de ulei.. Mobil , Castrol ??.. haha sau COmmaVID ulei englezesc rafinat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *