Toate lucrurile pe care nu le-am mai vrut la fel s-au schimbat.
Acum, dupa un an de la Colectiv, nu mai dau spaga. Nimeni nu mai accepta sa primeasca spaga pentru servicii. Toti ma refuza din start. Am mai incercat o data, la dentist. Deh… obisnuinta.
Acum, dupa un an de la Colectiv, vad in jur numai politicieni decenti. Merg cu metroul, vorbesc cu alegatorii si nu mai fura. Par oameni pusi in slujba noastra. Nu credeam ca se poate as aceva.
Sistemul de Sanatate nu este perfect, nici pe departe! Dar, daca e sa compar un spital de acum cu unul de acum un an… Un spital de arsi sa zicem… Nu exista comparatie! Acum e mult mai bine.
Nimeni nu face concerte prin localuri insalubre si nesigure. Astfel de locuri nu primesc autorizatii, primariile isi fac pe deplin datoria.
Nu mai vad cladiri cu bulina rosie care pot cadea in orice moment. Acum totul e sigur pentru oameni.
Nimeni nu voteaza politicieni corupti sau cu dosare penale pe rol! Asta e marea schimbare. Oamenii au inteles ca locul lor nu este acolo, la conducere.
Clasa politica nu mai este plina de hoti si de lichele. Asta e marea schimbare fata de acum un an. O mare realizare!

In plus, ma trezesc dimineata, ies pe terasa si dau cu ochii de Lacul Ontario. Ma linisteste.
Sigur, imi lipseste Romnania, imi lipsesc prietenii.
Acolo cum e? Tot cu idealurile alea de acum un an ati ramas?

0    4 5 s6 7 8 10 11 12 14 16

17 20 21 22

12193458_1675063749378727_1137603422696544343_n

1

223 24  28 30 33 36

26

ss
„Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro.

Fragment din carte: Patul fecioarei era cel de sus, deasupra Alionei, o basarabeancă zdravănă de 0.12 tone.
-Crezi că au adormit? o întreb.
-Carmen, da. Dar Aliona nu, că încă nu a început să vorbească în rusește.
Am început să ne sărutăm în liniște printre sforăiturile lui Carmen.
Iar eu, mi-am trimis mâinile în expediție pe corpul ei.
Pfoai, ce excursii! Ce ținuturi noi am descoperit în noaptea aia! Zone tropicale umede, munți și dealuri pe unde nu mai călcase picior de bărbat.
Apoi podișul, unde fusese cândva o junglă amazoniană. Și pe care nici măcar Soarele nu-l văzuse până acum.
Nu mai știam nici cum mă cheamă, eram transpus tot în Manualul de Geografie al Ameliei.
I-am dezbrăcat bikini roz pe care îi văzuse toată Politehnica și am început să explorez cu grijă Marele Canion din Slobozia.
-Mai ușor cu mâna, Tăntălăule, ca îmi vine să gem, îmi șoptește la ureche.
-Bine, gemi!
-Nu pot, Aliona e trează. În pana mea!
Așa că mi-am chemat mâinile din expeditie și m-am mulțumit cu sărutări.
-Trebuie să îmi zici ceva trist, m-am încins prea rău și vreau să îmi treacă până adoarme, îmi zice.
-Mâine am predare la corporație. După ce facem dragoste, mă duc să termin câteva grafice.
-Nu așa de trist, Iubire, că îmi trece de tot.
Aliona aia era de comă! Trebuia să îi pun ceva în apă ca să adoarmă! Mă gândeam să bat pe la ușile căminului, să dau șpagă cuiva și să o mut acolo.
-Uşide becu’! Uşide becu’! urlă Aliona.
-Gata, doarme bestia? o întreb pe Amy.
-Nu încă, asta e în basarabeană. Îi intră lumina de la felinar
în ochi.”

14694827_1839359349641889_73703758_n

3 Comentarii la “Un an de la Colectiv. Totul s-a schimbat.

 1. Pingback: Un an de la Colectiv. Totul s-a schimbat. – Stiri.US

 2. LEVI S T R A U S S says:

  Încotro te vezi îndreptându-te?

  De George Alexander  /   Știri, Social   /   Publicat: Vineri, 04 noiembrie 2016, 16:40   /   Actualizat: Vineri, 04 noiembrie 2016, 18:10 (activenews)           
  „…Nu vreau să mă înjosesc acum, gândind exact ca un tehnocrat… În principiu, însă, nu-i așa, oricine poate să se căsătorească, oricând, chiar și cu o vacă! Poate, de vrea, dacă Înalta Curte Constituțională dă aprobare, să facă nuntă și să plece în luna de miere, apoi, chiar cu un cal, cu o pisică sau cu măgărița vecinilor!… „_______________—_________________
  cred ca am mai vazut numele acestui individ pe activenews, dar pentru ca nu-mi amintesc sa fi comentat vreodata la „articolele” sale, banuiesc-luandu-l ca exemplu pe acesta- ca nu am facut-o din scarba, pentru ca iata unde poate ajunge „mintea” semidoctului fanatic… Iar aceasta paralela -ABSOLUT FARA SENS- este facuta tocmai pentru a porni masele si mai intens impotriva minoritatilor sexuale normale( cum zice maimutoiul insusi:” incita la ura”) , vrea sa impuna idea ca o relatie homosexuala este egala cu zoofilia si ca asta va fi cursul omenirii, daca se admit „deviatiile” de acum(care, btw, exista de cand lumea si TREBUIE sa fie tot opera lui dumnezeu, in caz ca exista!) Nu am vazut niciunde ca cineva cere o recunoastere si o legalizare a „casatoriilor” cu alte animale , de alte specii, si cred ca aceasta eventuala cerere at trebui strict interzisa, pentru ca nu avem de a face cu consimtamantul celor doi, si chiar daca capra alexandriana (o rasa mai deosebita!) at behai de placere(cea ce ar insemna „da”), tot nu ar trebui admis, pana cand nu va evolua ca sa si poata articula acel „da”, plus ca si intr-o atare situatie, trebuie facuta o expertiza psihologica ( a caprei) pentru a se vedea daca este in toate mintile, de vreme ce a avut o asa alegere( chiar daca at fi Alexander the Great!)…

 3. LEVI S T R A U S S says:

  Încotro te vezi îndreptându-te?

  De George Alexander  /   Știri, Social   /   Publicat: Vineri, 04 noiembrie 2016, 16:40   /   Actualizat: Vineri, 04 noiembrie 2016, 18:10 (activenews)           
  „…Nu vreau să mă înjosesc acum, gândind exact ca un tehnocrat… În principiu, însă, nu-i așa, oricine poate să se căsătorească, oricând, chiar și cu o vacă! Poate, de vrea, dacă Înalta Curte Constituțională dă aprobare, să facă nuntă și să plece în luna de miere, apoi, chiar cu un cal, cu o pisică sau cu măgărița vecinilor!… „_______________—_________________
  cred ca am mai vazut numele acestui individ pe activenews, dar pentru ca nu-mi amintesc sa fi comentat vreodata la „articolele” sale, banuiesc-luandu-l ca exemplu pe acesta- ca nu am facut-o din scarba, pentru ca iata unde poate ajunge „mintea” semidoctului fanatic… Iar aceasta paralela -ABSOLUT FARA SENS- este facuta tocmai pentru a porni masele si mai intens impotriva minoritatilor sexuale normale( cum zice maimutoiul insusi:” incita la ura”) , vrea sa impuna idea ca o relatie homosexuala este egala cu zoofilia si ca asta va fi cursul omenirii, daca se admit „deviatiile” de acum(care, btw, exista de cand lumea si TREBUIE sa fie tot opera lui dumnezeu, in caz ca exista!) Nu am vazut niciunde ca cineva cere o recunoastere si o legalizare a „casatoriilor” cu alte animale , de alte specii, si cred ca aceasta eventuala cerere at trebui strict interzisa, pentru ca nu avem de a face cu consimtamantul celor doi, si chiar daca capra alexandriana (o rasa mai deosebita!) at behai de placere(cea ce ar insemna „da”), tot nu ar trebui admis, pana cand nu va evolua ca sa si poata articula acel „da”, plus ca si intr-o atare situatie, trebuie facuta o expertiza psihologica ( a caprei) pentru a se vedea daca este in toate mintile, de vreme ce a avut o asa alegere(chiar Alexander the Great!)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *