Home / (Pro)stirea zilei / Un copil vrea sa invete.

Un copil vrea sa invete.

Uneori esti atat de prins de viata de zi cu zi, de ale tale, incat uiti. Uiti ca uitam ca in Romania sunt probleme mai mari decat scandalurile politice, mult mai mari decat declaratiile bufonilor despre motostivuitoare.
Scrisoarea aceeasta, a unei fetite silite de tatal ei sa paraseasca scoala, m-a lasat fara glas.

Noi, romanii, scriem ca naiba. Este sufiecient sa parcurgi comentariile de pe o pagina oarecare de Facebook ca sa iti dai seama ca limba romana e in coma. Chiar nu inteleg cum de mai supravietuieste.
Nici la Matematica nu stam prea bine. De cand exista Facebook am ajuns sa ma inchin la postari de genul: 1+1×2=? Nu vreti sa stiti cate raspunsuri aberante dau oamenii mari la problema asta extrem de simpla.
Suntem ultimii la consumul de carte din Europa.
Catastrofal! suntem din ce in ce mai neinstruiti. Mai prosti.
In conditiile astea, 18,1% dintre copii parasesc studiile inainte de termen. In mare parte, acestia nu sunt lasati de catre parinti sa isi continue scoala, pentru ca ei trebuie sa munceasca. Sa produca bani pentru familie, pentru niste parinti care de cele mai multe ori traiesc din ajutoare sociale si din munca celor mici. 18,1% dintre copii nu sunt lasati sau incurajate sa termine macar liceul. Cifre seci, reci. Dar cand vezi o scrisoare ca aceasta ti se rupe inima.

FOLLOW&LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Arunc in gol doua intrebari, care probabil ca nu vor interesa pe nimeni si vor fi gloante oarbe.
1. Claudia, te rog frumos sa ne ierti! Noi, adultii, nu suntem in stare sa avem un STAT pe care sa il intereseze de tine si care sa iti asigure dreptul la studii. E cineva, care lucreaza pentru  STATUL ROMAN, in stare sa o ajute?
2. Suntem in stare noi, astia care mai citim cateva randuri si ne mai informam si din alte surse decat Antena 3, sa intelegem cat de grava este situatia asta? Ca o sa ajungem o tara cu foarte multi analfabeti?

Tot astept mitingul ala pentru drepturile copiilor, in care sa sustinem asa:
-parintii dovediti violenti si alcoolici vor fi decazuti din drepturi;
-STATUL trebuie sa OBLIGE parintii sa isi tina copiii la scoala, cel putin pana la sfarsitul liceului;
-NU vrem sa se mai dea indemnizatii pentru copii, ci BONURI care pot fi folosite NUMAI pentru necesitatile minorilor. Pentru ca, in momentul asta, sunt multi bani de alocatii care se duc in sticlele de rachiu ale parintilor.
Atat. In final, postarea doamnei profesoare, careia ii multumesc pentru ca nu tace. Caz rar.

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta

Citeste si: CRONICA „50 SHADES OF GREY”-PARTEA A TREIA.

INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

<blockquote

 

Check Also

Jandarmeria va organiza serate culturale in Piata Victoriei.

Jandarmeria Romana a anuntat azi ca la urmatoarele manifestatii din Piata Victoriei se vor interpreta …

Lasă un răspuns