pO dragoste din alta lume

 

.

 

 

Tare de tot acest fenomen „Jos Masca!” Baieti si fete de pe ogoarele patriei merg prin magazine si in diverse locuri fara masca. Practic, prostul nu e prost destul daca nu semnalizeaza.

Moacele lor emana inteligenta, fara nicio ironie. Par toti urmasii lui Einstein. (poze de la Lucian Mandruta)
Bai, baieti si fete din grupul nepurtarorilor de masca si de neuroni, nu vreti voi sa faceti treaba asta la spital, intr-o sectie Covid? Sa va aratati acolo moacele inteligente, sa stati fara masca ore in sir? Pe bune! O singura conditie: sa nu iesiti, ma! Sa stati acolo pana la finalul Covid si sa asteptati sa va chemam noi.
Iar se supara pe mine vreun influencer de succes ca sunt intolerant cu prostii. Unu mi-a dat unfriend pe motiv ca „toti care nu poatta madca sunt idioti, Iliuta?” Mai, da. Asa cred eu. Sa nu porti masca in magazin si sa te mai di mandresti cu asta e imbecilitate crasa. Pentru ca asa arati nu numai ca nu iti pasa de absolut nimeni, dar poti imbolnavi ca idiotul un parinte, un bunic, un prieten.

Oferta speciala la CARTI! Cu autograf:

“Cronicile

PAGINI DE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

De Silviu Iliutacronicipebune

Cica e oferta la carti, de Sarbatori, tine cateva zile. Ambele carti la 49 de lei. Las link aici:
https://bookzone.ro/produs/pachet-silviuiliuta-semn/

Fragment din cartePatul fecioarei era cel de sus, dean supra Alionei, o basarabeancă zdravănă de 0.12 tone.
-Crezi că au adormit? o întreb.
-Carmen, da. Dar Aliona nu, că încă nu a început să vorbească în rusește.
Am început să ne sărutăm în liniște printre sforăiturile lui Carmen.
Iar eu, mi-am trimis mâinile în expediție pe corpul ei.
Pfoai, ce excursii! Ce ținuturi noi am descoperit în noaptea aia! Zone tropicale umede, munți și dealuri pe unde nu mai călcase picior de bărbat.
Apoi podișul, unde fusese cândva o junglă amazoniană. Și pe care nici măcar Soarele nu-l văzuse până acum.
Nu mai știam nici cum mă cheamă, eram transpus tot în Manualul de Geografie al Ameliei.
I-am dezbrăcat bikini roz pe care îi văzuse toată Politehnica și am început să explorez cu grijă Marele Canion din Slobozia.
-Mai ușor cu mâna, Tăntălăule, ca îmi vine să gem, îmi șoptește la ureche.
-Bine, gemi!
-Nu pot, Aliona e trează. În pana mea!
Așa că mi-am chemat mâinile din expeditie și m-am mulțumit cu sărutări.
-Trebuie să îmi zici ceva trist, m-am încins prea rău și vreau să îmi treacă până adoarme, îmi zice.
-Mâine am predare la corporație. După ce facem dragoste, mă duc să termin câteva grafice.
-Nu așa de trist, Iubire, că îmi trece de tot.
Aliona aia era de comă! Trebuia să îi pun ceva în apă ca să adoarmă! Mă gândeam să bat pe la ușile căminului, să dau șpagă cuiva și să o mut acolo.
-Uşide becu’! Uşide becu’! urlă Aliona.
-Gata, doarme bestia? o întreb pe Amy.
-Nu încă, asta e în basarabeană. Îi intră lumina de la felinar
în ochi.”
aaa

 

„A venit elvetianul la noi la tara, de Craciun.
Şi l-am parcat în camera cea mai bună, cea de oaspeţi, cu salteaua de dormit aruncată direct pe laviţă şi cu sticle de băutură străine pe post de bibelouri în vitrine. Agăţată de un cui este o candelă care arde mereu, în memoria bunicului, iar pe perete te izbeşte o mare poză cu el. Era la o terasă la Neptun, prin anii ’70, singura dată când bunicul meu a ajuns să vadă marea. „Am făcut plajă șapte zile din șapte! Nimeni nu a mai prins atâtea zile frumoase la rând!“ se mândrea el.
Multe pagini din revista „Magazin Istoric“ pe pereţi, cu tot felul de domnitori. Aceasta fiind camera cea bună, nu a fost decorată cu poze din ziare de doi lei, ci au folosit hârtie lucioasă.
– It’s so exotic! Who is this?
Îmi arată altarul cu poze de pe pereţi.
– El e bunicu’, el e Cuza, aici e un verişor care a căzut din căruţă acum treizeci de ani, în stânga e Ştefan cel Mare, aici o avem pe bunica, atunci când era mică, Mihai Viteazul, fata de la pagina 5.
– Toţi rude?
– În ţara asta all are rude! ALL rude here! Mai puţin curva de la pagina 5! ţipă unchiul.”
#cronicileunuibarbat

1 Comentariu la “Utmasii lui Einstein sunt in grupul „Jos botnita!”

  1. George says:

    Tu consideri normal să porți mască peste tot. Altora nu li se pare normal, atâta timp cât nu garantează nimeni că acea mască te protejeaza 100% Poate fi diferență de opinie, și nu cred că te poți erija in instanță morală absolută în legătură cu acest subiect. Libertatea asta înseamnă, să fii liber să gândești și să acționezi conform propriilor convingeri ( știu că vei pune iar placa indolenței și vei acuza că nu se gândesc la semeni, la părinți… bla, bla, bla, dar e prea fumată) Și mai e aici un aspect, cum de în salile de jocuri de noroc , în restaurante și în timpul petrecerilor cu 50 de participanți nu se transmite acest virus, dar în sălile de clasă, unde în general nu sunt mai mult de 30 de copii se transmite, în condițiile în care se știe că în cazul copiilor nu prea există complicații și nici rata de transmitere nu este așa mare, deoarece ei, în majoritatea cazurilor sunt asimptomatici. Și încă un aspect. Se spune că cei care au contactat deja virusul au anticorpi ( altfel nu s ar justifica cercetările pentru crearea unui vaccin, dacă înțelegi ce vreau să spun), deci sunt imuni, pot dona chiar plasmă pentru a- i ajuta pe alții să se vindece, dar trebuie să poarte mască. Pentru ce? Dacă sunt imuni, nu mai pot să se infecteze, deci nici nu transmit, logic. Deci, înainte să mai emitem supoziții, păreri și critici la adresa unora sau altora ar fi cazul să facem o analiză. Asta dacă nu scriem doar să avem subiect de mișto și să bifam numarul de postări. Te apreciez pentru majoritatea articolelor, dar în unele cazuri încerci să epatezi în domenii care nu – ți sunt chiar familiare. Dar toți românii se pricep la politică, fotbal, și mai nou la epidemiologie și medicină , să nu mai zic, că toți sunt moraliști și cu un dezvoltat simț civic.
    Cu respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *