Oamenii care iti striga asta cu brutaria sunt rai, Vasilico! Nu te lasa, te rog eu! Lupta, da-le cu poseta in cap!
In fond, ce rau ai facut? Te-ai dus putin prin Israel si ai ignorant faptul ca seful tarii, fiind si seful diplomatiei, trebuia sa afle despre asta. Ce conteaza, Viorico? Mai tii minte cand erai la Videle si seful sefului tau te-a trimis sa ii iei tigari? Ce ai facut atunci, Vasilico? Ti-am luat inima in piept si nu l-ai mai intrebat pe seful tau daca e voie. Ai sarit peste vointa lui, ai fost curajoasa! Exact asa ai facut si acum, caci ce e Israelul, daca nu un Videle mai mare?

Eu zis sa fii tare, Vasilico! Ai crescut tot ce era de crescut in Economie, conform programului de guvernare: ai crescut inflatia, mai mult decat se asteptau oamenii ar. Ai crescut dobanzile si bine ai facut, mama lor de oameni care vor sa-si ia prajitoare de paine pe credite! Si acum ai crescut si neincrederea in Roamania cu tampenia aia cu mutarea ambasadei la Ierusalim. Argumentul tau si al sefului tau, “oricum faceau romanii angajati la Tel Aviv naveta, saracii”, este perfect valid! Si la Videle e la fel: daca vindea un nene varza la butoi la marginea orasului, nu venea nimeni la el. Dar, intr-o zi, s-a mutat omul in oras, la capatul masinii, si sa vezi ce vanzare a avut…
Iar tu ai expreienta, Vasilco, stii tot despre varza la butoi si despre diplomatie.
Ce mai conteaza ca pana acum 5 ani erai convinsa ca diplomatul e doar un fel de prajitura? Te-ai adaptat, ai invatat din mers.
Ideea e ca ai aplicat bine tot ce ai invatat, Vasilico, iar eu nu te vreau la brutarie. Oamenii care iti tot striga “Vasilico-la brutarie! Duuuu-teee!” sunt rai.
Si stii de ce nu te-as vrea niciodata, dar niciodata, acolo?
Pentru ca n-as manca in viata mea o paine mai proasta, mai scumpa, cu ambalajul scris in chineza (ca la romana nu te pricepi) si revanduta de evrei . N-as manca in viata mea o paine facuta de tine.
Asa ca… doar du-te! Sau mai bine ramai in Israel, ca sa nu mai platesti 25 000 de euro pe avion si la intoarcere. Lasa-ne brutaria in pace pe mainile celor care se pricep, ca in curand numai paine vom manca. Macar asta sa fie buna.

PAGINI DE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment din carte“Căprioara m-a chemat la ea, a doua zi. Purta niște cizme negre de piele, cu toc înalt, o fustă puțin mai lungă decât batista mea și o bluză mulată. Inutil să vă mai spun că nu purta sutien.
M-am holbat la ea câteva secunde, am studiat-o bine și tocmai când să spun ceva:
-Îti place?
-E bestial!
Stătea rezemată de frigider, cu fundul lipit de el, corpul încovoiat, o mână sus, strângând tare congelatorul, până la sânge, pieptul scos în afară și cu o mână își masa sânul drept.
Îmi zâmbește cu subînțeles și ridică ușor piciorul, lăsând să i se vadă o ață neagră, pe bost de bikini.
-Îți place ce vezi?
-E bestial, ți-am zis. De unde l-ai luat?
-Ce?
-Frigiderul. Face și gheață?”.”

aaa

 

2 thoughts on “Vasilica-la brutarie! Duuuu-teee!

  1. Zev says:

    si revanduta de evrei‘ …. Oi vei, maestru a folosit CUVANTUL interzis… Sa-l lapidam, ca pe Klau! Nu conteaza ca niste domni cu care s-au intalnit moustache si musama se auto-definesc ca fiind Congresul Mondial EVREIESC, care ar fi compus din cine? Israeliti? Wrong, Conu Moshe de la Scara doi nu e israelit, e cetatean roman, si e membru CME. Fiindca e evreu, n-are pasaport israelian, si de-aia nu e israelian si nu ai alt cuvant pentru el decat evreu. Care vine din ebraica. Care nu comporta nici o conotatie antisemitica. e doar diferenta intre evreu (ca etnie) si israelian (cetatenie). Multi israelieni sunt evrei. Altii sunt arabi, crestini etc. E asa de greu de facut diferenta intre cetatenie si etnie? Nu ma dau peste cap de simpatie pentru sas, dar daca e criticat (umpic off-topic maiestrica, cu scuze) pai sa fie criticat pentru altceva, nu asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *