O psihopata a impins o femeie la metrou. Mai incercase si cu alta. Ambele intamplari sub ochii oamenilor care au ramas indiferenti. Care au stat ca mamaile si s-au uitat cum o femeie omoara pe alta.
Psihopata nu era vreun mare luptator K1 cu aspect fioros, ceafa lata si muschi cat casa, ci o femeie slaba, fara veleitati de luptatoare.
Tara de indiferenti, popor miserupist. Imi amintesc cum acum cativa ani, o femeie lua bataie intr-un autobuz. Femeile bolboroseau ceva gen:
-O merita, maica! Cine stie ce a facut!
Barbatii erau convinsi ca e curva, iar cei mai in varsta erau absolut revoltati:
-Nu poti, domnule, sa o bati mai incolo? Nu vezi ca suntem oameni batrani care mergem cu masina si ne deranjeaza zgomotul?
Tara de miserupisti. Am intervenit doi oameni si batausul s-a oprit.
Altadata, tot o femeie a lesinat pe strada, undeva prin Salajan. Zacea intinsa pe trotuar, in timp ce zece oameni se stransesera in jurul ei, nelasand-o sa respire, si comentau:
-Uite, saraca, i s-a facut rau!
-Ce sa ii faci? O fi avand famile de umbla singura asa?
-Da, daca am avea cum sa nu anuntam familia, am salva-o.
Unuia nu ii trecea prin cap sa sune la 112! Din fericire, a fost salvata.
Evenimentul de ieri de la metrou mi-a adus aminte ca suntem miserupisti si neinstruiti. Habar nu avem ce sa facem in situatiile astea, stam doar si ne vaitam ca babele.
Catre cei care au fost ieri in statie si au vazut-o pe psihopata: bai, oameni buni, sincer, voi mai puteti sa dormiti noaptea? Nu v-a revoltat nimic? Nu ati avut nicio pornire sa o opriti pe nebuna aia, sa n-o lasati sa scape? Pe principiul: „Daca a impins-o la metrou, stie ea ce a facut, probabil si-o merita?” Degeaba va exprimati condoleantele pe facebook, daca scoateti telefonul sa filmati cand vedeti o nenorocire, fara a face nimic. Degeaba va vaitati ca viata e grea si iesiti la miting, daca in ziua alegerilor stati cu burta in sus!
Mor de scarba.
Tara de indiferenti, trezirea!!!

Injuraturi, indigneri, vaicareli si altele la: Silviu Iliuta

7 thoughts on “Tara de indiferenti, trezirea!

  1. Patrick says:

    Da, e trist ce s-a intamplat, dar de ce nu putem la socoteala si momentele in care in astfel de cazuri a fost chemata politia si au dat din umeri ca „au nevoie de plangere scrisa pentru a putea face ceva” sau in multele situatii in care persoanele care au incercat sa aplaneze diverse conflicte au sfarsit morti. Normal ca lumea e speriata si nu intervine in astfel de situatii.

  2. Cristina says:

    Mai repet a mia oară,nu e nebunnnaaaa,a fost agresată de fratele ei Ok,de ce ii vine sa omoare femei?de ce nu bărbați?e o înscenare sa scape de pedeapsa,cât despre oamenii care au asistat la moment se vede clar ca erau ffff.departe de locul crimei,ce puteau face?Paza poți spune ca areni parte de vina căci trebuie sa stea pe peron nu la intrare sa se asigure ca plătim călătoriile,importantă e siguranța noastră,plus sa nu mai spun ca trebuiau instalate panouri de protecție ca in orice țara civilizata!

    • Maria says:

      De unde stii că a fost agresata? Că așa spune ea? Așa spune orice schizofren paranoid care inventează o întreaga teorie a conspirației in care societatea, armata, biserica, toți sunt împotriva lui. Că femeia are probleme grave psihiatrice, mi se pare clar. O să vadă anchetatorii și medicii cât e adevărat din ce scrie ea pe net..

  3. Dany says:

    Intr-adevar indiferenta e boala grea.
    Dar stii ceva? Se intampla ca uneori, tocmai ala care se implica, pisa pice de prost.

    Am 3 exemple, unul simplu: un prieten de familie a gasit un portofel gol (de bani, dar actele erau inca acolo) si luandu-se dupa adresa din portofel, nume, etc, a reusit sa dea de persoana in cauza. In loc sa i se multumeaza, s-a trezit cu politia pe cap ca ar fi furat 100$ din portofelul respectiv. Asa ca vorba lui, nu mai bine il lasa acolo?

    Vecinul unei colege isi bate iubita/sotia saptamanal. Aia urla ca din gura de sarpe. Cand colega o chemat politia stii ce s-o intamplat? 1. Politia s-o luat de ea ca i-o chemat degeaba 2. Vecinul bataus si iubita lui s-o luat de ea ca de ce se baga.

    Tot asa niste cunostinte, porniti la drum, gasesc un om lovit de masina. S-o oprit si o sunat la politie. O stat in masina, 2 adulti si 2 copii mici, 4 ore, pe timp de iarna pana o venit politia. Ca la final, sa mai stea cateva ore sa-i faca pe aia sa priceapa ca nu ei l-o lovit pe nenea de pe drum.

    Acum sa nu se inteleaga gresit. Nu le iau apararea la indiferenti. Suntem intr-adevar o tara plina de indiferenti si stam cu mainile in san apoi ne plangem ca nu suntem ca in Germania. Asta pentru ca fiecare asteapta ca „celalalt” sa faca ceva. Dar la cate prostie e in tara, mai ajungeai sa fii si numit complice daca te bagai intre nebuna si victima.

  4. Ciprian says:

    Silviu, l-ai uitat pe mecanicul de metrou de la georgian! nu ti se pare ca el are cea mai mare vina ca n-a anuntat el politia? fata respectiva era in soc, era viata ei care a atarnat de un fir de ata, si in plus am inteles ca politia n-a luat-o imediat in serios, a fost pusa sa astepte, etc
    mecanicul ala a vazut toata scena, trebuia sa opreasca in statie, sa deschida usile si imediat sa sune la politie! nu trebuia sa porneasca trenul decat dupa ce s-a asigurat ca politia a inteles mesajul si s-au luat imediat masuri!!!!

  5. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 11 – 17 decembrie 2017?

Lasă un răspuns