Din presa:
„Procurorii militari arată în rechizitoriul prin care 14 persoane au fost trimise în judecată în dosarul Mineriadei
Procurorii mai arată că Adrian Sârbu a participat la organizarea atacului asupra populaţiei civile din Bucureşti, facilitând transportul la Bucureşti al unor grupuri de muncitori din Galaţi şi ocupându-se, alături de Ionescu Cazemir Benedict şi Dumitru Nicolae, din ordinul inculpatului Roman Petre, de cazarea şi hrănirea minerilor.
Procurorii vorbesc în acelaşi rechizitoriu despre o iniţiativă personală a lui Sârbu înainte de evacuarea Pieţei Universităţii.
„În luna mai 1990, înainte de se decide evacuarea Pieţei Universităţii, inculpatul Sârbu Adrian a avut chiar o iniţiativă personală pentru o acţiune mult mai radicală decât evacuarea forţată a manifestanţilor din Piaţa Universităţii. Astfel, acesta i-a cerut ministrului Apărării Naţionale să-i pună la dispoziţie o cantitate de trotil cu care să realizeze un autoturism capcană pe care să-l detoneze în mijlocul manifestanţilor”,
se mai arată în documentul procurorilor.

Am prieteni care il respecta si acum pe Sarbu, pentru ce a facut el in televiziune. Orice s-ar spune, omul a dus televiziunea in Romania la alt nivel. Pentru unul dintre ei, care lucreaza si acum in televiziune, Sarbu era un fel de Dumnezeu. Toata scoala buna venea de la Sarbu, toate ideile bune erau izvorate din capul acestui zeu. Omul il admira pe Sarbu la in grad ingrijorator. Si stiu sigur ca nu e singurul. Iata ce mi-a scris azi:
„Am fost in ’90 in piata. Azi am citit stirea cu Sarbu, ca a vrut sa ne arunce in aer.
Brusc tot respectul meu pentru acest om, care, cu bune cu rele, a insemnat ceva pentru mine, s-a dus. Tot respectul s-a transformat intr-o sila. Am fost acolo cu toti colegii de liceu, iar Sarbu ne explica la  Pro ca tinerii sunt tot, ca astia care au fost in piata sunt publicul nostru, tanar si indraznet. Acum imi vine sa vomit. Sper sa fie judecat si inchis si sa nu mai aud niciodata de asemenea mizerie.” Paul
Nu l-am cunoscut pe Sarbu, dar, daca este adevarat ca a vrut sa faca asta, subscriu in totalitate mesajului lui Paul, cu aceeasi scarba.
Gandim liber, da’ nu chiar in halul asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *