Home / (Pro)stirea zilei / Ai fost hartuita? Du-te la Politie! Hashtag-ul nu o ajuta pe urmatoarea victima.

Ai fost hartuita? Du-te la Politie! Hashtag-ul nu o ajuta pe urmatoarea victima.

Daca ai fost hartuita sexual, mergi la Politie! Chiar daca s-a intamplat acum 10 ani., acum 30.
Sigur, ajuta si o postare pe facebook. Alte fete iti urmeaza exemplul, prind curaj si tot asa. Dar fara sa mergi la Politie, e ca si cum ai aruncat o bomba in spatiul public, fara dovezi. Cu riscul de a primi mii de injuraturi, multe fete mint. E in natura umana sa minti ca sa starnesti lacrimi, ca sa atragi atentia, ca sa primesti like-uri, ca sa ai parte de iubire. Femeile mint, barbatii mint de rup. Asa a fost si asa va fi mereu.
Multe fete vor profita de ocazie si vor inventa povesti. Altele vor cauta razbunare pe fostii iubiti. Multi barbati frustrati vor face la fel.
Probabil ca 99% dintre cazuri sunt REALE, dar ce facem cu alea 1%? Ii denigram pe barbati, fara probe? Sau daca inventeaza barbatii povesti despre sefele lor? Daca doi barbati mincinosi scriu despe aceeasi sefa hartuitoare? Nu ii fac praf imaginea? Nu ramane pe strada?
Atat de usor e sa scrii bine o minciuna care se rostogoleste pe net… Prea usor.
Ce vreau sa iti spun? Ai fost hartuita? Posteaza, apoi mergi la Politie! NUMAI asa poti face ceva cu adevarat. Daca un barbat este denuntat de multe femei, sunt sigur ca vor ancheta cazul. NUMAI la Politie poti impiedica sa i se intample acelasi lucru si altei fete, in viitor.
HASHTAGUL nu pedepseste si nu opreste hartuirea! Pe facebook, vorba zboara… si atat. Si, cu toata empatia, vom avea intotdeauna rezerva: daca nu e adevarat? Pentru ca noi, necunoscand victima su agresorul, nu suntem in stare sa decidem ce e adevarat si ce e nascocit. NU avem cum!

Liber la injuraturi.
PS: daca nu ati inteles bine ce vreau sa spun, nu o sa raspund comentariilor violente. Mai clar nu pot exprima ce gandesc, nu la ora asta.
#metoo

Check Also

Doamna Carmen Dan, o vindecati si pe matusa mea?

Doamna Carmen Dan, am observat ca imediat ce ati imbratisat-o pe jandarmerita s-a si facut …

One comment

  1. Cred că prima dată la poliție și după fecebook.

Lasă un răspuns