Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Si partea frumoasa a “strangatorilor de semnaturi”.

Ana are 23 de ani si sta zece ore pe zi in oras, prin sectorul 6. Nu ii fac poza, nu vreau sa spun de la ce partid e (poza de mai sus e de pe net). A ajuns sa cunoasca fiecare metru de asfalt dintre Piata Gorjului si Apusului.

23 de ani! Strange semnaturi pentru ca s-a saturat. S-a sarurat de mizeria de acum, de tara spagii si a smecheriei si mai vrea sa faca o incercare. Daca nu ii iese nici asta, pleaca din tara. De tot. Ea oricum studiaza afara, dar planuia sa se intoarca. Stie ca e vina oamenilor, ca ei voteaza politicieni. Are un realism care imi place. Stie ca aia de la Putere sunt angajatii nostri. Imi place asta. 99% dintre romani cred ca aia sunt stapanii, iar noi sclavii. Sau asa se lasa calcati in picioare.

Are 23 de ani. Pentru mine, cea mai arzatoare problema la 23 de ani era daca sa ma imbat in Shorley sau la Pui de Urs. Glumesc, munceam mult, mai si beam, ca orice stident, dar habar nu aveam ce e ala spirit civic. Nici nu cred ca stiam cine e primar. Mi se rupea. Mult mai mult ma interesa cine e administrator la bloc si daca ma place nebuna aia de la facultate, de la grupa B.

23 de ani. Unii o injura, si pe ea si pe colegi:
-Mortii vostri de milogi!
Si soferii o injura pe Ana. A invatat sa le zambeasca, desi in primele zile nu reusea. Nu intelegea de ce romanii sunt atat de rai. Acum a capatat un zambet “profesional”, zice ea.
-Fetele, daca va semnez, faceti si voi ceva dupa? striga un cocalar,
in timp ce ii semnez eu.
Nu ii raspunde. Eu cred ca nu m-as fi putut abtine. Oscilez intre o injuratura si degetul mijlociu ridicat, dar ma uit la Ana. E linistita, vorbele aluia au trecut pe langa ea. Ma calmez.
-La munca, baaaa, ai dracu’ cu politica voastra!

23 de ani. Zice ca romanii ar trebui sa se trezeasca, nu intelege cum de sunt atat de nepasatori. Politica e in tot, zice. Inclusiv cafeaua pe care o bei dimineata are politica in ea. Taxe, accize… Politica e viata de zi cu zi. Imi place cum vede lucrurile.

Ana are 23 de ani si strange semnaturi. Primesc de la partid haine, mape si atat. Au un sediu prin oras, platit de ei. Ea lucreaza 4 ore pe zi in Anglia si a strans ceva bani din care plateste cotizatie. Nu e mult, zice ca merita. Sunt peste 40 care platesc.

Ana are 23 de ani si crede in ceva. Crede in cineva. In care eu nu cred, dar nu mai are importanta. Ii semnez. Ea crede si e destul pentru mine.

Silviu Iliuta

CITITUL DESTEAPTA! Carti la oferta. Click pe poza:

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta


INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Poza: Facebook


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

 

 

 

 

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *