Gigele, imagineaza-ti ca esti intr-o dispozitie romantica. Tocmai ti-ai luat chilotii aia buni, cu bulinute rosii, te-ai spalat vreo 10 minute pe dinti, sa nu mai mirosi a mancare chinezaesca.
Acum ai desfacut si o sticluta de vin,  pe care ti-a dat-o cadou nasu’, in 2001. O suni:
-Iubito, mai ai mult? Ca mi-e dor de tine!
Stii ca e seara voastra de giugiuleala. E joi, ultima joi din luna. Din trimestru, ma rog… Sa fim sinceri: e joia aia din an, Gigele!
-In zece minute ajung, iubitule, abia astept!
Ai trimis copiii la ma-sa, ai sters de praf CD-ul cu muzica blues din anii ’90, de cand mergeai la bairame, si ti-ai aruncat pe corpul tau atletic (odinioara) un halat pufos. Abia astepti sa vina, esti ne… vorbit de cateva luni si arzi de nerabdare sa schimbi cateva replici. Ai pregatiti pana si paracetamolul, in caz de:
-Iubi, ma doare putin capul!
Cat urasti scuza asta cu durerea de cap! Cea mai neagra propozitie care ti se serveste cnad nu are chef. Dar azi… Esti pregatit 100% pentru marea intalnire din 2017! Nimic nu poate sta in calea fericirii tale. Ba, sa fim sinceri, o seara ca asta care va sa vina merita asteptata si un an!
Suna la interfon si iti spune gafaind:
-Iubitule, nu-mi mai gasesc cheia, vreau sa ajung repede la tine. Nu mai am rabdare, deschide!
Te arunci pe pat, iei doua pahare cu vin rosu in mana si potrivesti halatul, incat sa acoperi burtica, dar sa lasi pieptul la vedere.
Parca merge si un crac usor scos pe afara, o sa ii faca pofta de Gigel. Ea deschide usa , iar tu ii simti parfumul. Inchizi ochii, deja iti imaginezi ce nebunie urmeaza.
-Ah, Gigele! Mrrr! Abia astept sa te…
Apoi, Gigele, faci greseala vietii tale: deschizi ochii. Si o vezi imbracata in astia:

PAGINILE MELE DE FACEBOOK  Silviu Iliutacronicipebune

Versi vinul pe pat, CD-ul moare in mijlocul piesei si nu mai stii cum sa te acoperi mai repede cu halatul.
-Iubito?
-Da halatul asta jos!
Te intrebi daca KFC a inceput sa faca pantaloni si cum dracu’ de a nimerit nevasta-ta o pereche.

Te uiti la ea, cum sta langa usa, rezemata de frigider. Exact in aceeasi pozitie provocatoare pe care o avea atunci cand era imbracata ca o femeie. Ca un om. Ca ea. Incerci sa ti-o imaginezi imbracata cu fusta aia scurta neagra sau cu blugii mulati. Nu merge. Tot ce vezi sunt pantalonii astia stil aripioara KFC, in care picioarele ei par in numar de cinci. Cinci la noua lei.

Nu poti! S-a dus dracu’ tot romantismul! Gigel a murit.
Inghiti in sec  si te gandesti ca ai stricat bunatate de vin. Te intrebi: „daca ii pun dopul, rezista pana la anu’, pe vremea asta?” Si, cu ultimele puteri, inainte sa vomiti, spui:
-Iubita mea, ma doare rau de tot capul!

PAGINILE MELE DE FACEBOOK  Silviu Iliutacronicipebune

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport GRATUIT, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

De Silviu Iliutacronicipebune

Citeste si: POVESTI PENTRU OAMENII MARI.


Fragment:
„La patruzeci și puțin de ani, ești fix la jumătate. Nedefinit. Prea tânăr pentru a plânge sau râde la amintiri. Și prea bătrân ca să nu ai mii de amintiri la care să îți vină să plângi sau să râzi.
La patruzeci de ani, ești jumătate armăsar, jumătate mârțoagă. Nu aș vrea să spun care jumătate îmbătrânește mai repede, asta diferă de la om la om. Deși în mintea ta te crezi încă un armăsar, copiii încep să te vadă că pe o mârțoagă. E dubios. Cea mai tristă zi de până acum a vieții mele, în ceea ce privește vârsta, a fost acum câteva veri, când urcăm într-un lift cu o fată superbă.
Cam douăzeci și ceva de ani, mirosind extraordinar, împrăștiind miros de primăvară, ca în reclamele proaste la detergent. Bucle blonde, manechin pe orice podium al lumii, dar nu din ăla costeliv și ofilit. Picioare până la Cer, terminate cu doi norișori perfecți, care se întrezăresc prin fusta scurtă și mulată, și ochi de căprioară flămândă. Asta în cazul în care ar exista căprioare cu ochi verzi. Genul cu care ai vrea să stai două ore în lift, apoi să schimbați numere de telefon. După care să mai stați doi ani, în alt lift. În plus, îți zâmbește toată.
– Sărut-mâna, domnule Iliuță!
Și te lovește. Prima lovitură de ciocan vine în moalele capului. Doare.
– Bună.
– Eu sunt fata lui Relu, nu mă recunoașteți? Caut un apartament în zonă. Eram mică atunci când ne-am mutat din cartier. Stăteați la mansardă, în casa de peste drum, iar eu la blocul de lângă.
A doua lovitură este direct în moalele celuilalt cap. Tare, drept la țintă. Brusc, îți dai seama că, oricât de armăsar te-ai crede, ai patruzeci de ani de istorie în spate. Pruncii pe care îi vedeai acum aproape douăzeci de ani au intrat la facultate și îți zic „Sărut-mâna, nenea“?
La mijlocul vieţii, eşti pierdut în spaţiu. Tu tot mai speri că
într-o zi o să te trezeşti şi cineva îţi va spune că ai zece ani. Şi că treaba asta cu îmbătrânirea a fost o glumă proastă, iar mama te strigă chiar acum: „Grăbeşte-te că întârzii la ora de mate’!“

– Mergeaţi în părculeţ cu mine şi cu tata, până să ne mutăm.
– În părculeţul din spate?
– Da! Îmi cam plăcea să mănânc nisip.
– Ți-a prins bine la creștere…
– V-aţi amintit? Mai ştiţi? Ce mai face tanti Amy?
Asta a fost a treia lovitură. Căprioara a lovit drept în suflet, cu cel mai ascuţit cuţit care s-a inventat vreodată: cuvântul.
– E bine. Hai pe la noi, o să se bucure să te vadă!
– Vin! Cum să nu! Ce îmi plăcea când mă dădeaţi în leagăn!
Realizezi că ai devenit un pervers atunci când începi să ai fantezii cu fete pe care le știi de când erau embrioni. Subconștientul tău îți spune că mai ai maximum zece– cincisprezece ani de erecție în viața asta și te îndeamnă să acționezi până nu e prea târziu. Ultima șansă, fraiere!
La patruzeci de ani, îți dai seama că momentul în care erai în scutec este la egală distanță în timp cu momentul în care vei fi în scutec. Și mintea ta face, fără să vrei, primul pas spre Ce bine era pe vremea mea!
– Hai, intră! Cred că mai avem cacao cu lapte.
Pi*da mă-sii de viață!”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *