Stapana de sclavi Carmen, supusa preaumila a lui Daddy, mama microfoanelor din priza si vorbitoare de limba romana mai proasta decat un chinez care n-a auzit un cuvant in limba noastra, a venit pe mosie. Mosia sa fiind Parlamentul. Si a batut din bici, apoi zis cu vocea sa mieroasa si prefacuta, care o face sa para mereu vctima neajutorata:
-Inca nu i-ati luat pe astia?
“Astia” erau protestatarii.
Exact ca o stapana ai carei sclavi se rasculau, semidoacta de la Interne a venit sa faca ordine. Asta e mentalitatea lor: nimeni nu are voie sa protesteze! Toata lumea are voie la miting, cat timp are la el 50 de lei, este adus cu autocarul, plantat intr-un sector bine organizat de piata si striga lozincile care i se dau. Pentru tanti asta toti cei care “nu-s cu noi, sunt impotriva noastra”. Asta e ideea lor de Democratie: niste oi insirate in ordine alfabetica si platite, cu sloganul bine invatat. Daca Carmen Dan (ramane cacofonie) ar fi fost ministru de Interne la Revolutie, am fi sfarsit toti rupti in bataie. Daca ea ar fi fost premier la Mineriade, ar fi fost macel.
Toti de la varful partidului smecherilor gandesc asa, iar noi nu putem decat sa observam asta, cu profunda scarba.
In orice tara civilizata, tanti asta si-ar fi dat demisia imediat dupa mizeria de azi. Dar Romania a incetat demult sa mai fie o tara civilizata si, vorba lui Yoda: “Mizerii mari sa vina stau, doar inceputul este.”

FOLLOW PE FACEBOOK  SI ALTE CHESTII: Silviu Iliutacronicipebune

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta

Fragment: „Nu am înţeles niciodată de ce când îi este rău unui om, cineva se oferă să îi aducă un ceai.
– Ce ai, frate?
– Cancer!
– Aaaa, stai liniştit că am un ceai de tei… vindecă tot!
Mai nou e un curent, ierburile tămăduitoate sunt peste tot: Mănâncă acum trei legături de pătrunjel pe zi şi scapi de ciroză!
– E de tei, sigur o să îţi facă bine, Silviu.
Să-mi bag picioarele, e din ăla bun, de TEI!!! Ăsta vindecă tot!
– Sunt convins, eu şi când am avut pneumonie, tot cu ceai mi-a trecut.
– Ai rămas glumeţ! Ca atunci când eram mică, îmi spune.
Se apropie de mine, cu halatul desfăcut. Toată căldura pielii sale radiază înspre mine. De sub halatul ei ies unde şi mirosuri, ca acelea care îi făceau pe Tom şi Jerry să plutească. În traducere, pentru cei care au sărit direct la desenele cu roboţi: „Boss, era bine rău androida, frate! Te vrăjea ca un Bakugan din ăla care scuipă energie!“.
E prea aproape!
Începe să îmi maseze mâna dreaptă, la încheietură. E bine.
Apoi, pentru că nu are o poziţie bună, se așază lângă mine, pe pat. E mai bine. Sper că profită de mine, măcar acum când sunt bolnav… ”

Nu rata singura trilogie premiata chiar de autor: „Cronicile unui barbat!”.
Vanduta in peste DOUA exemplare. Aproape trei. 
Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *