Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Aceasta este o pagina dintr-un manual alternativ de Istorie pentru clasa a saptea, publicata de un parinte pe Facebook:

Vreau sa ii felicit pe autorii manualului si sa le pun urmatoarele intrebari:

1. Cand au scris aceasta capodopera au fost influentati de Urania? Sau chiar ea este cea care le-a dictat manualul?

2. Ce face Mircea cel Batran daca are intr-o zi meci cu Baiazid si Mercur e retrograd? Foarte multi oameni au curiozitatea asta, iar eu ma numar printre ei.

3. Cum o sa ii mearga lui Stefan cel Mare cu banii, stiut fiind faptul ca are niste datorii pe la turci. Il va ierta sultanul, tinand cont ca e Sagetator, iar Luna intra in Triferment cu Venus?

4. Zodiile si Horoscopul au fost inventate de niste plictisiti care vedeau pe cer vreo 6000 de stele din trecut, dintre care unele nu mai existau la momentul vederii, iar altele isi schimbasera pozitia. Avand in vedere ca a crede in Horoscop e cam ca mersul la vrajitoare, cred autorii manualelor ca putem inventa o stiinta de predictie mai exacta? Cum ar fi cititul in rahat de caine, zic. Macar in acest fel putem afla ce a mancat cainele in ziua aia si ce nu ar trebui sa mai manance, daca e constipat.

5. Daca aprigul si afemeiatul Stefan cel Mare s-ar intalni maine cu sufletistul si inteleptul Mircea cel Batran la o partida de tenis cu piciorul, avand in vedere ca Marte traverseaza o perioada rosie, ca Pluto tot nu e planeta si ca Saturn e in vizita la un Sagetator, bate Romania pe Malta duminica?

Multumesc!

 

Silviu Iliuta

CITITUL DESTEAPTA! Carti la oferta. Click pe poza:

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta


INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Poza: Facebook


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

 

 

 

 

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

3 thoughts on “Ce face Mircea cel Batran cand e Marte retrograd?

  1. Pingback: Din manualul auxiliar pentru clasa a VII-a: ce face Mircea cel Bătrân când e Marte retrograd?

  2. Pingback: Din manualul auxiliar pentru clasa a VII-a: ce face Mircea cel Bătrân când e Marte retrograd? | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *