„Domnule Árpád-András Antal, primar al Municipiului Sfantu Gheorge, vreau sa va multumesc din inimă!
Dimineata mi-am dus copilul cu bicicleta la gradinită. O iau pe
Str Spitalului, si fac drepata la capăt.
Coboram incetisor in pantă pe banda de biciclisti si , deodată, mi-a apărut in fata ochilor un copac!
6lwXHzUAcm7pBS6as
Nu, că acum cand va scriu sunt ok! Mi-am revenit.
Am făcut brusc stanga pe langă copac, am trecut la mustată pe langă masina de pe strada si m-am redresat la timp!
Apoi, in 10 metri …alt copac!. Pe asta l-am evitat prin dreapta.
Nu, stati linistit, că nu am stat mult infipt in gard!  Doar vreo zece minute. Dar acum sunt bine.
In două săptamani scot ghipsul si o să merg singur.

Noroc cu Georgel, băiatul meu, că s-a tinut bine in cosuletul lui si n-a zburat cu mine  in gard.
Dom’ primar, acum suntem ok!
Problema e că am continuat drumul si  pe aceeasi stradă, din sensul opus, venea alt biciclist şocat.
Stiti cum l-am evitat? La mustată!
Nu, stati linistit ca şi el e bine acum. La terapie intensiva, dar scapă. Cel putin aşa au spus medicii. (Nu toti.)

6lwXcVXcJgZ6GWB1s

Dom’ Arpad, eu vreau sa va transmit multe multe multumiri din partea bicicilistilor din Sfantu Gheorge! Multumiri si iubire!
Va iubim toti. Si pe rand si individual.
In rest, apreciem foarte mult ca nu ati facut pistele astea prin centru, ci pe Strada Spitalului. Măcar stim o treabă: că la finalul drumului ne asteaptă o supă caldă si o asistentă fierbinte.

V-as mai scrie, dar nu am voie să stau la calculator mai mult de zece minute pe zi. De la lovitura la cap…
In rest, dom’ primar: NU mergeti cu bicicleta pe acolo!
Aveti grijă! Ca vorba proverbului unguresc: „Cine sapă groapa altuia cade el in el!”
6lwXxt6PNVrWGWB1s
6lwXcVXcJgZ6GWB1s

Sursa pozelor (nu e o glumă, chiar există cuvinetele astea) : Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

 
OFERTA DE TOAMNA: 3 carti=59 de ron.

 

 


FOLLOW SI LIKE PE FACEBOOK: Silviu Iliutacronicipebune

 

Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment: „Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.”

 

 

 
 

 

 

tru

 1. Alina says:

  Poate nu a vrut sa taie copacii…..inteleg asta……dar nu putea face altfel………..asta este bataie de joc………….urat……

  • Erasmus says:

   Ei, n-au vrut sa taie copacii. Pai asta-i principala lor indeletnicire sub mareata conducere a lui Verestoi Drujba lui Dumnezeu…. Pur si simplu la atat ii duce cerebelu….

  • Geo says:

   Alexandra, știi care era soluția? Să facă pista de biciclete pe șosea, acolo unde-i e locul. Să nu ajungem la extremisme de genul „să tăiem toți copacii”, că nu e o soluție, după cum nici inversarea benzilor, cu pietonii care să sară din copac în copac nu e.
   Bicicleta e vehicul și n-are ce căuta pe trotuar. Îți poți imagina cam ce s-ar întâmpla dacă un biciclist care merge cu 25-30 km/h intră într-un pieton? La spital amândoi, urgent.

   Soluția aleasă, de a face pistă de biciclete PRIN copaci, e curată bătaie de joc.
   Șoferii trebuie educați să respecte bicicliștii și motocicliștii de pe șosele, după cum și bicicliștii ar trebui să aibă un certificat de absolvire al unui curs de circulație.

   • Marius says:

    pietonu nu are ce cauta acolo mai bine zis, daca circula pe acolo o face pe riscul lui, sunt 2 benzi destinate biciclistilor chiar daca una din ele nu e prea circulabila

    • Geo says:

     „pietonu nu are ce cauta acolo”
     Cel mai tare comentariu. Din puțul gândirii, nu alta.

     Deci „pietonu” n-are ce să caute pe trotuar. Pe stradă merg mașinile, pe trotuare merg bicicletele, iar pietonii… să stea acasă dacă-s atât de amărășteni că nu-și iau și ei un Bemveu, ceva… Ce-i aia să mergi pe jos? Blasfemie. Te murdărești pe picioare, ca să nu mai spun că poți chiar să obosești.

 2. Geo says:

  Alexandra, știi care era soluția? Să facă pista de biciclete pe șosea, acolo unde-i e locul. Să nu ajungem la extremisme de genul „să tăiem toți copacii”, că nu e o soluție, după cum nici inversarea benzilor, cu pietonii care să sară din copac în copac nu e.
  Bicicleta e vehicul și n-are ce căuta pe trotuar. Îți poți imagina cam ce s-ar întâmpla dacă un biciclist care merge cu 25-30 km/h intră într-un pieton? La spital amândoi, urgent.

  Soluția aleasă, de a face pistă de biciclete PRIN copaci, e curată bătaie de joc.
  Șoferii trebuie educați să respecte bicicliștii și motocicliștii de pe șosele, după cum și bicicliștii ar trebui să aibă un certificat de absolvire al unui curs de circulație.

 3. Persecut says:

  Voi nu stiti povestea adevarata, mai, copii. Sa va spun eu. Pistele alea, ca si celelalte, sunt acolo unde sunt dintotdeauna. Practic, soseaua si trotuarul au fost trasate in functie de piste. Casele s-au construit tinandu-se cont de pistele astea. E, in urma cu 30 – 40 – 50 de ani s-au apucat domnii de la administratia strazilor sa planteze copaci. Si au ignorat complet pistele. Era un peisaj salbatic, numai piatra cubica, bordure, case, stalpi, biciclete. Si copacii au crescut. Vedem efectul. Daca e sa injuram pe cineva, sa-i injuram pe-aia dinainte…

 4. Ana says:

  In prima poza, dupa cum se vede, linia nu este continua, nu e vopsit si pamanatul din jurul copacului, deci unde se termina linia, inaintea copacului, se termina si pista pentru biciclete. Dupa copac, incepe alta. De fapt, pe acelasi trotuar sunt mai multe piste.
  in poza 2 si 4, au linie intrerupta in dreptul copacului, deci acolo biciclistii se pot depasi unii pe altii. Iar in poza 3 e creat spatiu de refugiu pentru cei pe care ii prinde ploaia si nu au umbrela, sa stea sub un pom pana trece sau la umbra cand e canicula.

 5. Io' mi(s)-s deacolo says:

  Luati in considerare ca strada respectiva are o inclinatie de cca 45 grade,numai buna pista de biciclete acolo,este si in panta si copaci,meniul perfect pentru o spitalizare indelungata ! Asta daca ai noroc,ca la coborare daca prinzi si viteza = pericol de moarte ! Si de aceasta data fondurile europene alocate pistelor pentru biciclete au fost cheltuite in dorul lelii,in nici un caz in folosul comunitatii !

 6. Vladimir says:

  FELICITARI ptr articol ! Am ras cu lacrimi ; sincer nu ma intereseaza cum este cu pistele astea ptr biciclisti , oricum in Romania este o utopie asa ceva ! Noi nu avem strazi si autostrazi dar avem piste :))) Dar articolul este bestial cel ce l a scris are frate umor de umor si apoi cine sta bine cu sumtul umorului sta bine si cu IQ ! Pastrez articolul ptr cand ma apuca depresia il citesc si imi trece :))))

 7. elena says:

  mai Silviu mai dar tu esti un fenomen mai,super tare ce scrii,super tare…..rad continuu de cateva zile de cand te-am descoperit……chapeau ……..adica jos palaria….

 8. Px says:

  D-le Silviu…nu va scriu din spital… puteti sa ma credeti… de cativa ani stiu sa ocolesc obstacole chiar si cu bicicleta…si m-au invatat si parintii sa ma deplasez pe banda libera… mai exact: .. sa nu deranjez copacii, ca nici ei nu au nimic cu mine…Ei asa am reusit de cateva ori sa orc dealul Kolcza cu bicicleta si sa cobor fara sa deranjez vreun copac… Oi fi singurul??? Oare o fi mai bine cu bicicleta jalonand intre masini??? Chiar sub 14 ani??? Oare exista ceva in tara asta care sa convina cuiva? Poate ca ocolind acesti copaci ne mutam funduletul de langa calculator in fu urc si cobor otoliul primarului… ca dansul nici asa nu se pricepe la nimic, si chiar si viteza excesiva cu bicicleta ii poate fi reprosat… Mult succes pentru specialistii de piste…etc… ecologisti care vor si copaci si piste… Sa ma anuntati si pe mine cand candidati…din curiozitate va votez…pana atunci eu ma urc si cobor pe una dintre piste *caci am de ales pe care* si merci fain ma simt mai bine, decat sub roata altori posibili

 9. Dan says:

  am mai citit un articol asemanator pe undeva. Cica nu pot accesa fonduri europene daca nu fac si bistele de biciclisti. Dar cum le fac pe ei nu ii mai intereseaza. Asa ne batem noi joc de munca si banii nostri

 10. Pingback: Care au fost cele mai viralizate subiecte în presa online și pe bloguri? (W47 2015) | refresh.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *