Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

O tanti s-a dus la munte, a vazut niste bujorei si s-a gandit ca ar da bine in vaza din sufragerie, sa moara de ciuda tanti Geta cand vine la cafea. Smârdarul (bujorul de munte) nu poate fi mutat in gradini.
Salvamont Arges:
„Reamintim troglodiţilor că bujorul de munte e specie protejată şi se iau amenzi grase la buget. În plus, NU se poate răsădi. Tufele distruse de bipedul din imagine au cel puţin 30 de ani şi se vor usca imediat…În ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoală nimic, în plus, planta fiind hepato-toxica”.

Asta nu e un caz rar, ci mai degraba o obisnuinta pentru o anumita specie de turist, cea care intelege din protejarea naturii numai protejarea propriei curti. Atat. Pana la gard. Dupa aia nu mai conteaza. Cea din poze nu era singura, altii faceau acelasi lucru. Napustiti pe flori, disperati ca le ia altcineva sau ca ar putea ramane ale naturii, ale tuturor.
Mi-i amintesc pe turistii de acum trei veri, de la Babele, care urlau in gura mare ca pleaca la cules flori de colt. Dupa ce mai multi le-au explicat ca e interzis, dupa un mic scandal cu amenintari de la salvamontist, zis ca renunta. Desi nu-s convins ca au facut-o.
Poze: Sorin Lazar.

 

Cititul desteapta! Oferta:

“Cronicile


Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *