Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

Am repostat mai devreme un status, vechi de doi ani, despre un prieten care duce periodic mancare la un centru de plasament (casa de copii). Nu s-a schimbat nimic. Acum doi ani portarul l-a intrebat daca i-a adus si lui ceva, iar dupa ce a primit raspuns negativ, i-a zis prietenului sa parcheze doua strazi mai incolo. M-a revolatat chestia asta atat de tare incat am scris despre ea, chiar cu riscul ca postarea sa ajunga sub ochii nenorocitului. Frustrarea mea era si mai mare pentru ca, iaca, nu am putut scrie despre ce centru este vorba, deoarece, daca s-ar fi aflat, in mod sigur gibonii de acolo ar fi pus bete-n roate, iar copiii ar fi avut de suferit.

Frustrarea mea e mare si acum, dupa doi ani, si cumva mai bine nu postam naibii nimic pentru ca am primit doua mesaje care m-au rupt. O fata care lucreaza la o firma de echipamente medicale a vrut sa doneze, in numele companiei, un aparat. In mod incredibil, inimaginabil, absolut abject, cand sa efectueze donatia catre un spital de stat, i s-a cerut spaga. Inca nu pot procesa toate informatia: cum dracu sa ceri spaga atunci cand cineva iti doneaza ceva?!

Al doilea mesaj vine de la un baiat de prin Oltenia. Tipul sta intr-un sat, si-a facut o casa intr-o zona in care nu exista drum. Pentru ca asa e in Romania, daca e un drum asfaltat intr-un sat, ala duce la casa primarului. Ghinionul a facut ca el sa nu fie vecin cu primarul, asa ca a hotarat sa isi asfateze singur portiunea de 300 de metri de la drumul principal. S-a dus la primarie, fiind drum comunal, sa le spuna ca vrea sa asfalteze pe banii lui, si… ce credeti? I s-a cerut spaga!!!

I-am sfatuit pe oamenii astia sa se adreseze cumva justitiei. Niciunul dintre ei nu are incredere, niciunul n-o va face. Abia asta e dramatic.
E o situatie pierzatoare pentru toti. E unul din momentele alea in care citesc mesaje, nu am nicio reactie si stau ca prostul si ma minunez.
Sa va duceti in pustii de hoti, spagari si nemernici, ma! Incolonati, toti, repede. Cum dracu avem noi pretentia sa avem politicieni curati si constiti si devreme acasa, cand avem printre noi specimene din astea infecte. Cand avem spaga in sange, cand avem indivizi atat de abjecti in neam incat sunt in stare sa profite de nefericirea unor oameni.
Sa va ia dracu! Dar repede, daca se poate.

Silviu Iliuta

CITITUL DESTEAPTA! Carti la oferta. Click pe poza:

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta


INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Poza: Facebook


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

 

 

 

 

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

2 Comentarii la “Cum incap atatia abjecti in tara asta?!

  1. Bogdan says:

    Silviule, varul meu este un tanar medic la un spital de stat. Ce mi-a spus ca se intampla in interiorul sistemului m-a ingrozit. Doar cateva exemple din nenumaratele mizerii care se intampla datorita unor caractere josnice: o doamna plecata cu ceva timp din Romania, ajunsa bogata peste ocean a vrut sa ajute cum poate si ea Romania. Asa ca s-a gandit ca cel mai util lucru ar fi sa doneze echipament medical nou-nout de cateva sute de mii de euro unui spital. Raspunsul: managementul spitalului in frunte cu directorul a refuzat pentru ca numele celor din conducerea spitalului nu apareau ei ca donatori si Mecena. Deci voiau ca femeia asta sa vina si sa lase echipamentul la poarta si sa dispara iar astia sa apara ca fiind cei care au donat spitalului, sa fie laudati si eventual decorati si rasplatiti cu un bonus la salariu.
    O alta intamplare: tot un domn plecat de aici si ajuns bogat in strainatate a vrut sa doneze si echipament si bani pentru modernizarea mai multor spitale. Undeva pe la 3-4 milioane de dolari. Totul era donatie si nu cerea nimic in schimb. Conducerile respectivelor spitale au refuzat categoric la unison oferta pe motiv ca „ce ne trebuie noua donatii, nu suntem cersetori”. Asta dupa ce i-au cerut o spaga consistenta ca sa primeasca donatia si au fost refuzati. Spagile intrau in buzunarele celor mari. Probabil un amestec de prostie, orgoliu si inconstienta, de genul cum sa vina aia plecati sa ne doneze si noi sa nu luam spaga.
    Exemple sunt o multime si este dureros ce se intampla. Nu este vorba de bani, ci de caractere josnice care nu vor sa schimbe nimic daca nu vine de la ei. Iar de la ei nu va veni nimic fiindca sunt multe caractere obtuze care se complac in situatia actuala din moment ce pentru ei totul este ok. Singura veste buna este ca sunt si medici extraordinari care lupta din rasputeri sa schimbe ceva in bine in sistem insa sunt prea putini in comparatie cu cei aflati in functii de conducere si care nu vor sa schimbe sistemul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *