O dragoste din alta lume

Cred ca a sosit momentul sa recunoastem ca regula „cu masca in magazine” s-a transformat in cea mai mare caterinca nationala.
Azi la Auchan, la coada la vicii (aka tigari) era un nene care tinea masca pe brat, ca pe banderola de capitan al echipei nationale a tampitilor, mandru de el, ca si cum bagase vreo patru goluri in poarta fraierilor ca mine, care chiar cred ca exista Covid. Cand paznicul i-a atras atentia sa isi puna masca, barbatul si-a dat ochii peste cap si a tras-o in scarba peste mufa, dar sub nas, ca o declaratie de independenta. Atunci i-am zis, foarte calm:
– Va rog sa o trageti si peste nasuc, parca imi vine sa tusesc si…
S-a uitat la blajina de nevasta-sa, care si ea purta mascuta sub nasuc, si i-a zis:
-E din ala!
„E din ala”, adica eram din neamul nebunilor, proscrisii imbecili care chiar poarta masca, ultimele rebuturi ale societatii. M-am simtit ca ultimul dintre cei o suta de tampiti „cu botnita” ramasi in tara asta. „E din ala”. Aveam ciunga in par, sufeream de o intarziere mintala grava. „E din ala”.
-Va rog! am insistat. Chiar o sa tusesc.
Fierbea. Tremura din genumchi ca un cal, tot batea cu copita in podea de aveam impresia ca o ia la galop. Nevasta-sa incerca sa il linisteasca, il batea usor pe mana, cum il calma Leana pe Ceausescu la proces. „Stai calm, Nicule! E rai astia.” El se facea ca ma ignora, statea cu spatele si platea tigarile, iar la final s-a intors pe calcai, nervos. Nu l-a mai putut calma nici dracu. El, capitanul echipei nationale a tampitilor, degradat pana in halul in care trebuie sa isi acopere mufarina tampa. Atunci a explodat:
-Du-te, domne’, in pzda ma-tii cu masca ta si vezi-ti de masca ta, in masca ma-tii, ma inveti tu sa pun pe nas!
Atunci am tusit, fara sa vreau. De emotie si de la o cola rece. Asa mai patesc cand beau de la frigider. Si-a pus masca si pe ochi si incetisor s-a carat spre iesire.
A trecut o ora. Cred ca ma injura si acum.

Cititul desteapta! Oferta:

O dragoste din alta lume

One thought on “Cum se fac romanii ca poarta masca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *