Colega Ioana s-a intors din Asia, unde a si capatat o gripa. Si, asa cum zic normele si asa cum o cere educatia, asa cum i-au zis aia pe afara, s-a prezentat la medic, la Matei Bals.
Dupa 8 ore de zacut pe un scaun din sala de asteptare, dialogul cu medicul a fost urmatorul:
-Da’, de ce ati venit?
-Cred ca am gripa, tocmai am venit din Indonezia…
-Indonezia nu e China!
-Da, zice colega. Stiu, am fost, e alta tara. Daaaar am fost in tabara cu multi chinezi, colega de camera era chinezoaica si ne-au recomandat toti ca atunci cand ajungem in tara sa facem test, daca ne simtim rau.
-Tamiflu!

N-a putut face test pentru Coronavirus. Venita din Asia, dupa 8 ore in sala de asteptare, intre vreo 40 de oameni. Asta la Bucuresti, nu la dispensarul dintr-un sat.
Stiti cum zic?

Hashtag Romania.

Postarea Ioanei:
„Din seria eterna și fascinanta Românie: Pe 24 ianuarie m-am întors în țara, după aproape o lună de zile petrecută în Asia, mai exact Bali, cu o superbitate de gripă. Două zile m-am indopat cu Nurofen, sperând să fie doar o răceală de la schimbarea de temperatură. Când am văzut că simptomele persistă, m-am dus la farmacie, ca tot omul, să cer un Tamiflu- antigripalul minune despre care vorbește toată lumea. Ei bine, acolo mi s-a spus că acest medicament nu se eliberează fără o testare prealabilă și că oricum, ținănd cont de datele problemei, ar trebui să mă prezint la Institutul Matei Balș pentru o testare.
Acum eu, care am văzut prea multe filme la viața mea, m-am tot fâstâcit dacă să merg sau nu, pentru ca îmi imaginam ca voi fi reținută în carantină pentru testare. Dar până la urmă, pentru liniștea mea și a tuturor celor cu care am intrat în contact de când am venit acasă, am zis să fac ceea ce este corect, mai ales în haosul care e acum și să mă prezint la doctor. Bun. Azi dimineața, la ora 11 eram la camera de gardă a institutului Matei Balș. Mi-am prezentat situația și mi s-a spus ca nu am cum să fac testarea pentru coronavirus, că ei nu au așa ceva, dar dacă prezint simptome de gripă, să aștept totuși să mă vadă domnul doctor. Și am așteptat. 8 ore, într-o încăpere de 10 mp cu alți 40 de bolnavi infecțiosi. A fost frumos. Am făcut schimb de nervi, de frustrări și cel mai important de boli și viruși.
Când domnul doctor m-a primit în sfârșit, m-a consultat rapid și mi-a dat dreptate: am gripă. Bine, bine, zic…totușo nu exista vreun risc sa fie coronavirusul asta de care vorbește toată lumea? Răspunsul a fost nu, pentru că Indonezia nu e China. Ok…dar oamenii călătoresc, îi spun, și mai ales unde am fost eu, erau foarte mulți chinezi…ba chiar am împărțit camera cu o chinezoaica pentru cateva zile. Păi și erau bolnavi chinezii? Nu stiu domnu’ doctor, eu zic ca nu, dar cine știe… Concluzia? Tamiflu și ne auzim în câteva zile!”, a scris Ioana pe Facebook.

2 Comentarii la “Cum se verifica la Bals daca ai Coronavirus.

  1. Pingback: Cum se verifica la Bals daca ai Coronavirus. | Cronici pe bune | ebroky

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *