M-a intristat un amic emigrat de vreo 20 de ani in Suedia. Sta intr-un orasel pe langa Malmo, iar o data pe luna, sambata, primarul are o regula: merge pe strazi si se intalneste cu grupuri de oameni.
Azi l-au intrebat daca reface pistele de biciclisti din cartier, pentru ca sunt putin ciobite, iar copiii se pot accidenta. Omul a intrat in fata lor pe site-ul primariei, pe telefon. A accesat o lista si le-a spus ca da, in iunie se va reabilita pista, atunci e la rand, in mod normal. Prima pe lista este o pista mai lunga, care strabate oraselul, si care este mult mai circulata.
Oamenii au fost de acord ca aceea trebuie sa fie prima refacuta. Primarul le-a aratat pe site cati bani are pentru reabilitari, le-a spus ca lucreaza cu o firma care are preturi mici si prefera sa astepte. Dar, daca oamenii cred ca pista nu mai rezista pana in iunie, o sa gaseasca alta firma, putin mai scumpa, si va incepe licrarile la final de martie.
Cei din cartier i-au spus ca e in regula, hai sa mai asteptam doua luni si jumatate. Va repet: pista avea mici ciobituri, ca nu stiu cum sa le zic altfel.
La final, primarul s-a urcat pe bicicleta si le-a spus ca trebuie sa plece la urmatorul grup de oameni, dar haideti si voi daca credeti ca mai sunt probleme in orasel si nu numai aici, la voi in cartier.
Normalitatea. Acolo, la altii. Aproape ca am plans. Luni voi sta la coada la primarie, voi depune o cerere si o sa ma rog sa imi spuna cand imi vor asfalta strada din fata casei.

 

Silviu Iliuta

CITITUL DESTEAPTA! Carti la oferta lunii martie. Click pe poza:

Cronicile unui barbat de Silviu Iliuta

 

INCA MA MAI GASITI AICI: Silviu Iliutacronicipebune
Ia carti, sunt bune la facut cornete! SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI. Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Poza: Facebook


FRAGMENT:

„Iubita mea, sunt beat. De două ore stau ascuns în toaletă şi tresar la fiecare bătaie în uşă. Zac aici, pe jos, nu pentru că simt o plăcere deosebită de a sta cu costumul meu din liceu pe urina de pe jos, ci pentru că nu am găsit altă cale. De dimineaţă beau. Beau încontinuu, cu neamurile tale, cu naşii, cu neamurile mele, cu nişte vecini, cu trecătorii, cu vecinii.
M-a tăiat tac-tu! De aia beau, să uit. Şi să sper că n-a făcut-o intenţionat. Vestea bună e că de când beau mi s-a oprit sângerarea. A, şi mai e una: sectanţii ăia au vândut patru aspiratoare şmechere, de mii de dolari, rudelor tale. Ceea ce e bine pentru că am câştigat comision o cutie de detergent. Nu te îngrijora, în patruzeci și opt de rate lunare scapă de zece la sută din costul total, apoi îl pot da înapoi.
I-am pupat în mod egal pe toţi, şi pe ai tăi, şi pe ai mei. Am mai turnat în mine şi câteva pahare cu şampanie, de unde şi incoerenţa.
Mătuşa ta mi-a zis:
– Mânca-l-ar mătuşa de băiat! Bine ai venit în familie!
Şi m-a pupat pe gură. Am vrut să îţi zic eu primul, în caz că o să afli peste ani.
NU am o aventură cu mătuşa ta şi… NU vreau una! Nu pentru că nu o găsesc atractivă, să nu mă înţelegi greşit, nu am nimic personal cu ea. Doar că mustaţa ei îmi aduce aminte de tatăl tău.
NU o să merg în vizită de Crăciun acasă la ea, asta ca să ştii de acum.
Acum,iubita mea, citesc citatele mâzgălite pe pereţi. Cred că avem mulţi psihopaţi în familie. Unul a scris cu litere roşii, mari: DE CEEEEE, DOAMNEEEE? Cred, de fapt sunt sigur, că e tac-tu.
Altul a scris: CIORBA – DE RAHAT, FRIPTURA – TARE, SARMALELE – ORIBILE. Cred că e bunica.
Apoi, am convenit că nu ascultăm manele la nuntă? Am convenit! Şi de două ore avem numai manele.
– Decât două-trei piese pentru prietenii mei din armată! „Hai, liberare!“ a zis tatăl tău. După care s-a uitat urât la mine şi m-a întrebat:
– Nu e însărcinată fata mea, nu? Aţi glumit voi. Hahahah!
Unchiul meu a dat mâna cu Makele. După ce l-a atins, și-a scuipat în palmă şi s-a şters pe cămaşă jumătate de oră.
Ray dansează cu mătuşa ta. Nu sunt sigur că nu îl violează până dimineaţă.

CARTI, DE AICI.

Acum poti FACE COMANDA PENTRU NOUA CARTE, „AM GASIT UN TITLU”, pe www.bookzone.ro. Transport gratis, daca iei si „Toate titlurile bune au fost date”
Daca ai chef sa citesti, comanda pachetul aici sau telefonic: 031-433.51.65
P.S Se livrează și internațional.

Tot de pe www.bookzone.ro. se comanda si prima carte, Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta

De Silviu Iliutacronicipebune

1 Comentariu la “Cum te poate face sa plangi normalitatea altora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *